Интервю - Култови интервюта и въпросите, които трябва да се зададат...

Зов за живот

Зов за живот

Лято е и вероятно на никого не му се чете за нечия тежка съдба. За проблеми, за несправедливост или за борба за живот. Въпреки това днес отново ви напомняме за 19 годишната Диана от с. Величково, която се бори с рака. Ще си кажете - ”какво пък толкова, всеки ден на някой му откриват рак”. Така е. От коварната болест страдат милиони по света и сигурно ви е писнало да слушате за поредния болен. Но, Диана може да ви научи на нещо - тя е само на 19 години, а е толкова силна, борбена и вярваща в доброто.

10 July 2015

Добрият пример: Ром от Монтана - приет в Кеймбридж!

Добрият пример: Ром от Монтана - приет в Кеймбридж!

Имам друга важна цел - искам да мога да помагам. Един ден да имам своя фондация или организация, чрез която да бъда в помощ на хора в нужда. Иска ми се да помагам на ромите да се интегрират по-добре, да учат. Искам да се опитам да ги... преобразя. Да мога да бъда един добър пример и един ден да живеем добре и наравно с другите етноси и да не сме подценявани. Преди мечтаех да живея и уча в чужбина, в последно време виждам какво се случва тук спрямо нас - ромите и ми се иска сега да уча в чужбина, и след това да се върна тук, да мога да приложа наученото.

27 June 2015

Боян Расате: „Българи и цигани не могат да живеят заедно”...

Боян Расате: „Българи и цигани не могат да живеят заедно”...

"Българи и цигани не могат да живеят заедно, без това да поражда непрекъснати конфликти и проблеми. Така е, защото двата етноса имат коренно различни разбирания и представи за култура, за отговорност към държавата и обществото, пък, ако щете и за света като цяло. Едните са носители на древна култура, представители на европеидната раса, а другите са диваци, чието развитие е спряло в родовообщинния строй. Няма как, например, да поставиш в една клетка човек и маймуна, и да се надяваш, че всичко ще бъде наред, нали?"...

23 June 2015

„Портрети на срама“ – убийството на националната ни гордост

„Портрети на срама“ – убийството на националната ни гордост

Фотографът, който показа лицето на срама. Ивайло Петров отвори вратите на гребната база във Видин – място, от което излизат десетки български европейски и световни шампиони. Място, където към момента тренират над 150 деца. База, която е лишена, от всичко, база, скрита от очите на хората и открита само за най-упоритите и мотивирани да правят, това което обичат - без значение каква е цената. И успяват. И правят България известна...

13 June 2015

ГЕНЕРАЛ ШИВИКОВ - ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО?

ГЕНЕРАЛ ШИВИКОВ - ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО?

Скандал в българската армия? Това рядко се случва, но е факт. Военните (и по-конкретно - 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово) искат да защитят своя командир – генерал Димитър Шивиков и днес изпратиха отворено до президента, институции и медии. Хората под пагон искат справедливост за ген. Шивиков и смятат, че той е неправилно остранен. Какъв е проблемът? Бригаден генерал Димитър Шивиков сам обяви, че ще напусне българската армия, заради разследване срещу него за злоупотреба със служебно положение.

10 June 2015

Кметът на Нова Загора пилее общински пари! 600 000 – за боклуци!

Кметът на Нова Загора пилее общински пари! 600 000 – за боклуци!

Оказва се, че избраният за втори мандат кмет Николай Грозев има и други прегрешения. Меко казано неефективни харчове на общински пари. Как ви се струва, например, че няма пари за общинската болница, но са дадени 600 хиляди за няколко контейнера за боклук? А, че няма разкрити работни места, връщат се пари, идващи по европроекти и има разходи за 40 милиона....за ремонти? Кой ни управлява и как?

27 May 2015

Влади Въргала: Само мога да целувам ръка на Цветан Василев!

Влади Въргала: Само мога да целувам ръка на Цветан Василев!

"Днес разбрах това нещо, един приятел ми звънна да ми каже, че Михнева го е казала - че съм казал за Цветан Василев, че е боклук. Звъннах й да й кажа ,че никога не съм казвал такова нещо, а тя отвърна, че го е чела в „Уикенд”, даже ми цитира интервюто. Аз такова интервю не съм давал и тези думи са лъжа. Искам да се докаже, че съм дал това интервю! Какво става, имаме ли ние медии или всички са кукли на конци?!"

16 May 2015

„Комунистите и демократите – едни и същи безродни отрепки”!

„Комунистите и демократите – едни и същи безродни отрепки”!

"Лицето Плевнелиев е ясен пример за мекотело, слуга на чужди интереси, но не мисля, че някой трябва да гледа парад заради това, че е загубил война. Само шизофреник може да се радва на това. Ние сме загубили тази война, и макар, че този е палячо, не трябва да се прави шпалир на победителите. Аз съм сигурен, че неявяването му не е негово решение, а на неговите господари от САЩ. Знаете, че след войната, управляващата агентура беше разделена 80% на 20% в полза на болшевиките, сега след цирка от 1989 процентите са обърнати в полза на демократите."

11 May 2015

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ. Крият ли турски дипломати убиец на пътя?

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ. Крият ли турски дипломати убиец на пътя?

Това искат да знаят близките на 25-годишния Мариян, пометен от Поршето на турчина Ибрахим на Околовръстното край София. Случай, който бе подминат като статистика. Но дали зад „черната хроника” и този път не седят „връзки”, изкупуване на вина чрез пари, властови чадър или друго? Вече ни стана навик да виждаме в България – близките на жертвите да търсят утеха, но държавата като слепец-продажник да им отнема справедливостта. Затова днес ви разказваме за катастрофата, отнела живота Мариян, която все още тъне в неясноти, догадки и важни пропуски.

08 May 2015

#БАЛКАНСКИ ХУМАНИСТИ. КОИ СА ТЕ?

#БАЛКАНСКИ ХУМАНИСТИ. КОИ СА ТЕ?

Въпросът е, че те искат да направят нещо отвъд скандалите за Лувъра, извън медийните шумотевици и встрани от претенциите, с които се е заринала културата ни тия дни. Те обясняват идеята си така: „Рисуване и правене на музика в реално време. Смисълът на нашето съществуване е в акта на живеене. Всяка среща ни променя.” „Срещата между хората. Срещата в изкуството. Срещата със себе си. Извън света на виртуалното. На 5 май ние правим рисуване и свирене на живо пред вас.”

05 May 2015

Валя Войкова: „Защо уволниха полицаи, които са изпълнявали нареждания?”

Валя Войкова: „Защо уволниха полицаи, които са изпълнявали нареждания?”

"Истината е, че г-жа Бъчварова лично дойде в телевизията, истината е, че има двама уволнени висши полицаи, веднага след случая. Но аз питам – защо уволниха тези хора при положение, че те са изпълнявали нареждания?!? Защо имаше 100 души полиция, при положение, че говорим за търговско-частни отношения и всичко уж е законно. Не е имало неподчинение, а само съдействие от наша страна и камери. Журналистите и полицията в общия случай работят заедно и са от една и съща страна на барикадата. Вчера бяха поставени от различни страни. Защо?"...

30 April 2015

ХОРЪТ НА ГНЕВА, ХОРА НА ГНЕВА?

ХОРЪТ НА ГНЕВА, ХОРА НА ГНЕВА?

Колкото повече време минава, толкова повече обвинения изникват. Първо беше само - неизплатените хонорари, после темата се разшири до унижението за българските артисти, после дойде фактологията, че концертът в Париж е бил с билети от 20 евро и къде са отишли парите, а покрай всичко това се появи искане за остаквата на Вежди Рашидов и протест, насрочен за днес. Какво точно се случи с хористите от „Йоан Кукузел”, ще последва ли вълна от напускащи и защо според тях Рашидов „трябва да си ходи” – разговаряме с втория тръгнал си – Стоян Малинов.

23 April 2015

„Всеки ден умират мотористи, какво толкова?” Разказ от първо лице.

„Всеки ден умират мотористи, какво толкова?” Разказ от първо лице.

"Беше абсолютно спокоен, безизразен, безчувствен, все едно е нещо съвсем нормално да излезеш с колата и да убиеш 4-5 човека. Ето по такъв начин ми го каза... Или поне аз така го чух в този момент. Сякаш е нещо приемливо да сгазиш някого, защото, както всеки ден умират мотористи, така умират и хора... Всеки ден умира някой и дай сега щом днес ми е криво..."

18 April 2015

ВИЖ КОЙ ГОВОРИ. ЖЕНАТА ДО БАРЕКОВ.

ВИЖ КОЙ ГОВОРИ. ЖЕНАТА ДО БАРЕКОВ.

"Той си призна провала, но това да загубиш една битка, не значи, че губиш войната. Нима Реформаторите и Протестна мрежа не се провалиха с това, че станаха част от едно такова порочно управление, което за нула време изтегли 16 млрд.? Това са същите хора, които преди това протестираха за дълга от 1 млрд..."

08 April 2015

Антони Тренчев и троловете

Антони Тренчев и троловете

"Искам, ако реша да налагам системен тормоз над Кубрат Пулев в мрежата, да ме захапе законът, който не позволява, например, в печатните издания да се редят клевети. Искам също, ако реша да го тормозя скрит зад никнейм Krasiva, да има как да се разбере, че не съм красива, а красив. Искам също да си имам пространство, в което мога да захапя всеки, както и, където си поискам."

05 April 2015

36 дни след смъртта на Вероника. Разговор с бащата.

36 дни след смъртта на Вероника. Разговор с бащата.

Аз простичко ще ви кажа - четете интервюто с Трайчо Трайков - бащата на Вероника. Не, защото е екслузивно или скандално, а, защото е израз на болката на един родител, загубил детето си по особено жесток начин. И този човек, както и цялото семейство на Вероника, имат нужда поне от малко подкрепа. Защото утре на мястото на Вероника може да бъде всеки един от нас.

04 April 2015

   1   2   3   4   5   6   7   

140 намерени, страница 4 от общо 9


Специален коментар