Интервю - Култови интервюта и въпросите, които трябва да се зададат...

Кметът на Нова Загора пилее общински пари! 600 000 – за боклуци!

Кметът на Нова Загора пилее общински пари! 600 000 – за боклуци!

Оказва се, че избраният за втори мандат кмет Николай Грозев има и други прегрешения. Меко казано неефективни харчове на общински пари. Как ви се струва, например, че няма пари за общинската болница, но са дадени 600 хиляди за няколко контейнера за боклук? А, че няма разкрити работни места, връщат се пари, идващи по европроекти и има разходи за 40 милиона....за ремонти? Кой ни управлява и как?

27 May 2015

Влади Въргала: Само мога да целувам ръка на Цветан Василев!

Влади Въргала: Само мога да целувам ръка на Цветан Василев!

"Днес разбрах това нещо, един приятел ми звънна да ми каже, че Михнева го е казала - че съм казал за Цветан Василев, че е боклук. Звъннах й да й кажа ,че никога не съм казвал такова нещо, а тя отвърна, че го е чела в „Уикенд”, даже ми цитира интервюто. Аз такова интервю не съм давал и тези думи са лъжа. Искам да се докаже, че съм дал това интервю! Какво става, имаме ли ние медии или всички са кукли на конци?!"

16 May 2015

„Комунистите и демократите – едни и същи безродни отрепки”!

„Комунистите и демократите – едни и същи безродни отрепки”!

"Лицето Плевнелиев е ясен пример за мекотело, слуга на чужди интереси, но не мисля, че някой трябва да гледа парад заради това, че е загубил война. Само шизофреник може да се радва на това. Ние сме загубили тази война, и макар, че този е палячо, не трябва да се прави шпалир на победителите. Аз съм сигурен, че неявяването му не е негово решение, а на неговите господари от САЩ. Знаете, че след войната, управляващата агентура беше разделена 80% на 20% в полза на болшевиките, сега след цирка от 1989 процентите са обърнати в полза на демократите."

11 May 2015

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ. Крият ли турски дипломати убиец на пътя?

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ. Крият ли турски дипломати убиец на пътя?

Това искат да знаят близките на 25-годишния Мариян, пометен от Поршето на турчина Ибрахим на Околовръстното край София. Случай, който бе подминат като статистика. Но дали зад „черната хроника” и този път не седят „връзки”, изкупуване на вина чрез пари, властови чадър или друго? Вече ни стана навик да виждаме в България – близките на жертвите да търсят утеха, но държавата като слепец-продажник да им отнема справедливостта. Затова днес ви разказваме за катастрофата, отнела живота Мариян, която все още тъне в неясноти, догадки и важни пропуски.

08 May 2015

#БАЛКАНСКИ ХУМАНИСТИ. КОИ СА ТЕ?

#БАЛКАНСКИ ХУМАНИСТИ. КОИ СА ТЕ?

Въпросът е, че те искат да направят нещо отвъд скандалите за Лувъра, извън медийните шумотевици и встрани от претенциите, с които се е заринала културата ни тия дни. Те обясняват идеята си така: „Рисуване и правене на музика в реално време. Смисълът на нашето съществуване е в акта на живеене. Всяка среща ни променя.” „Срещата между хората. Срещата в изкуството. Срещата със себе си. Извън света на виртуалното. На 5 май ние правим рисуване и свирене на живо пред вас.”

05 May 2015

Валя Войкова: „Защо уволниха полицаи, които са изпълнявали нареждания?”

Валя Войкова: „Защо уволниха полицаи, които са изпълнявали нареждания?”

"Истината е, че г-жа Бъчварова лично дойде в телевизията, истината е, че има двама уволнени висши полицаи, веднага след случая. Но аз питам – защо уволниха тези хора при положение, че те са изпълнявали нареждания?!? Защо имаше 100 души полиция, при положение, че говорим за търговско-частни отношения и всичко уж е законно. Не е имало неподчинение, а само съдействие от наша страна и камери. Журналистите и полицията в общия случай работят заедно и са от една и съща страна на барикадата. Вчера бяха поставени от различни страни. Защо?"...

30 April 2015

ХОРЪТ НА ГНЕВА, ХОРА НА ГНЕВА?

ХОРЪТ НА ГНЕВА, ХОРА НА ГНЕВА?

Колкото повече време минава, толкова повече обвинения изникват. Първо беше само - неизплатените хонорари, после темата се разшири до унижението за българските артисти, после дойде фактологията, че концертът в Париж е бил с билети от 20 евро и къде са отишли парите, а покрай всичко това се появи искане за остаквата на Вежди Рашидов и протест, насрочен за днес. Какво точно се случи с хористите от „Йоан Кукузел”, ще последва ли вълна от напускащи и защо според тях Рашидов „трябва да си ходи” – разговаряме с втория тръгнал си – Стоян Малинов.

23 April 2015

„Всеки ден умират мотористи, какво толкова?” Разказ от първо лице.

„Всеки ден умират мотористи, какво толкова?” Разказ от първо лице.

"Беше абсолютно спокоен, безизразен, безчувствен, все едно е нещо съвсем нормално да излезеш с колата и да убиеш 4-5 човека. Ето по такъв начин ми го каза... Или поне аз така го чух в този момент. Сякаш е нещо приемливо да сгазиш някого, защото, както всеки ден умират мотористи, така умират и хора... Всеки ден умира някой и дай сега щом днес ми е криво..."

18 April 2015

ВИЖ КОЙ ГОВОРИ. ЖЕНАТА ДО БАРЕКОВ.

ВИЖ КОЙ ГОВОРИ. ЖЕНАТА ДО БАРЕКОВ.

"Той си призна провала, но това да загубиш една битка, не значи, че губиш войната. Нима Реформаторите и Протестна мрежа не се провалиха с това, че станаха част от едно такова порочно управление, което за нула време изтегли 16 млрд.? Това са същите хора, които преди това протестираха за дълга от 1 млрд..."

08 April 2015

Антони Тренчев и троловете

Антони Тренчев и троловете

"Искам, ако реша да налагам системен тормоз над Кубрат Пулев в мрежата, да ме захапе законът, който не позволява, например, в печатните издания да се редят клевети. Искам също, ако реша да го тормозя скрит зад никнейм Krasiva, да има как да се разбере, че не съм красива, а красив. Искам също да си имам пространство, в което мога да захапя всеки, както и, където си поискам."

05 April 2015

36 дни след смъртта на Вероника. Разговор с бащата.

36 дни след смъртта на Вероника. Разговор с бащата.

Аз простичко ще ви кажа - четете интервюто с Трайчо Трайков - бащата на Вероника. Не, защото е екслузивно или скандално, а, защото е израз на болката на един родител, загубил детето си по особено жесток начин. И този човек, както и цялото семейство на Вероника, имат нужда поне от малко подкрепа. Защото утре на мястото на Вероника може да бъде всеки един от нас.

04 April 2015

България над всичко

България над всичко

"Аз например се гордея с кирилицата и с факта, че в края на VIII век страната ни, в лицето на княз Борис I, е създала нужните условия, за да пристигнат тук учениците на св. Св. Кирил и Методий и да създадат азбука, която днес се използва от 250 милиона души. През 2007 година, когато България влез в ЕС, кирилицата бе едва третата азбука, която е използвана от държава-членка на съюза."

01 April 2015

ЕБАСИ ИНТЕРВЮТО *

ЕБАСИ ИНТЕРВЮТО *

"Аз много обичам да карам кола, за мен това е висша форма на свобода. Знаете ли как искам да закарам децата си, да закарам приятелите си, но от 3 г не мога. По цял свят правилата са едни и същи. Правилата се трупат в продължение на десетилетия, поколения. Да не изпадаме в популизъм – има правила, има и граници. Не бива да се харчат пари излишно."...

21 March 2015

Мартин Карбовски: Нямаме дума, обратна на "малодушие"

Мартин Карбовски: Нямаме дума, обратна на "малодушие"

"Мислете като планета - български поет, че и художник, че и скулптор - това е нечестива и страхлива работа, ако си увеличил мащаба и пишеш за Господ, пишеш така, сякаш гледаш хората от небето - несъобразявайки се с хората. Това е онова, което нямаме. Обратното на малодушие. Ние дори нямаме дума, обратна на „малодушие”".

15 March 2015

ПАК: Цигани пребиха млада майка за 20 лева!

ПАК: Цигани пребиха млада майка за 20 лева!

"Да. Страх ме е да излизам сама по улиците. Като видя цигани и сърцето ми трепка...страх ме е. Не искам да оставам сама. И за детето ми ме е страх, че живее в такава обстановка... В Самоков има много цигани, градът е такъв просто, преди не ме е било страх от тях, но след тази случка..."

10 March 2015

Колко ти струва да бъдеш художник?

Колко ти струва да бъдеш художник?

"За да можеш да рисуваш не ти трябват само материали, трябва ти и място, където да можеш да го правиш. Това място трябва да бъде отоплено, осветено и прочие. Рисуването излиза по-скъпо от едно обикновено живеене. Скъпо удоволствие е да рисуваш. А според елементарните сметки ти трябват около 2000 лева на месец, за да можеш да работиш нормално..."

09 March 2015

   1   2   3   4   5   6   7   

135 намерени, страница 4 от общо 8


Специален коментар