Истината - Зад това, което знаем

Ислямизация чрез диктатура на мълчанието (ВИДЕО + СНИМКИ)

Ислямизация чрез диктатура на мълчанието (ВИДЕО + СНИМКИ)

Вижте какво се случи и продължава да се случва с Германия и Скандинавия. Погледнете така жадуваната Европа. Европа може да загуби Англия след ,,Брексит'', но е на път да приеме Турция. Над седемдесет милиона мюсюлмани! Факт е, че всеки, който си позволи да критикува ислям, бива убит или заплашван. Толкова за ,,религията на мира''... От друга страна, какво се случва с тези, които критикуват християнството, юдеизма, будизма....? Нищо.

12 June 2016

Как чуждите медии виждат България?: Земя на мафиотски престрелки

Как чуждите медии виждат България?: Земя на мафиотски престрелки

За пореден път имиджът на България ще бъде негативен. Получаваме директно черния печат за туристическа дестинация това лято. Като държава, в чиито курорти стават мафиотски престрелки. Така са описани последните събития около Митьо Очите в Слънчев бряг в британските медии. Петима младежи от Шотландия, които били на почивка у нас, са станали свидетели на престрелката, наречена безобидно от премиера Борисов - „свада”. Тази свада пък е определяна от британските колеги като конфликт на босове от подземния свят.

10 June 2016

ПИСМА ОТВЪН: Българи? О, те са крадливи източноевропейци!

ПИСМА ОТВЪН: Българи? О, те са крадливи източноевропейци!

Lentata.com продължава своята поредица „Писма отвън”. Разкази на българите, живеещи в чужбина. Емигрантски откровения. Днес Цветана Хр. разказва за оная неловкост и обида, която чувства всеки българин, който попадне в общия кюп на „крадливите източноевропейци”. Не, германците не мислят, че циганите ги крадат и тормозят на родна почва. Те виждат българските им паспорти и смятат, че българи ги грабят. Точка. Как се живее с тия нагласи срещу нас, българите, в Европа и по-конкретно в Германия. Ето ви лична история.

10 June 2016

За българските паметници: ”Или лошо, или нищо”

За българските паметници: ”Или лошо, или нищо”

Днес една година по-късно се чудя...: Как не се намери един „специалист” в Италия, който да каже „Защо Алцек е без корона?” или „Защо не му светят очите?” или някоя друга „изтънчена” критика? Явно тези италианци и въобще българите там са много „изгубени”. Няма ли поне един „специалист” да каже „Как може хан без корона!? Какво безхаберие! Ей за това тая държава няма да се оправи!”. Но все пак може би тези събития говорят за една наша черта (традиция?), която Пенчо Славейков е открил още преди повече от век...

09 June 2016

За цената на бездействието

За цената на бездействието

Цената винаги е твърде висока, когато отстояваш нещо, но ето, че и цената да бъдеш смачкан, е не по-малко ниска! Нека новата цена ни замисли и ни накара да живеем с малко повече изисквания и самочувствие, да ни даде увереност, че промяна може има, стига да я пожелаем и да се стремим към нея… всички! Но нека това се случи, преди да си закупим билет на стойност 3.00 лева. ОК?

04 June 2016

Из чудния свят на КАТ

Из чудния свят на КАТ

Наскоро се сдобих с ново старо возило и както всеки съвестен гражданин се запътих към столичния КАТ, за да му сменя регистрацията – издаване на голям и малък талон. Всички сме чували и преживявали какви ли не истории оттам и това е просто още една, която затвърждава настоящата ефективност на тази дрържавна институция (а и не само на тази).

03 June 2016

Паметта vs. политическата наглост. Кое ще победи?

Паметта vs. политическата наглост. Кое ще победи?

България не е понесла никакви санкции за най-голямото изселване в Европа след Втората световна война. Няма наказани за разбиването на стотици хиляди семейства; за обезлюдените селища и изоставените къщи; за децата, които се събуждат на непознато място с ново име; за мъжете и жените, които са впрегнати като добитък да теглят каруци с покъщнината си; за възрастните хора, които губят правото да издъхнат в домовете си; за цивилните граждани, убити заради желанието да останат в родината си.

31 May 2016

ОТВЛЕЧЕНИТЕ

ОТВЛЕЧЕНИТЕ

Има обаче нещо много странно. Светът говори минимално за жертвите на Боко Харам. „Ислямска държава” е по-медийна и по-интересна. А жертвите са все същите – невинни хора, в този случай жени. Явно проблемът е, че са от Нигерия. Не е едно и също да си жертва навсякъде по света. Ако те отвлекат в Париж е някак по-интересно и важно, отколкото, ако живееш в Чибук. Така че двойният стандарт в „милосърдието и състраданието” е очевиден.

22 May 2016

Любовни изповеди: Толкова те обичам, че...

Любовни изповеди: Толкова те обичам, че...

Lentata.com публикува дословно пожеланието на актьорa Иван Ласкин за рождения ден на жената до него - актрисата Александра Сърчаджиева. Правим го, защото сред морето от омраза, болка и гняв, явно наоколо все още има и обич. Обич за завиждане. Четете и се радвайте. Красивото още е на мода.

20 May 2016

Мишел Уелбек за исляма и завръщането на религиозното

Мишел Уелбек за исляма и завръщането на религиозното

Романът на писателя Мишел Уелбек „Подчинение” излезе на френския книжен пазар в деня на кървавото нападение срещу сатиричното списание „Шарли Ебдо”. В романа един радикален мюсюлманин става президент на Франция през 2022 г. Разговор на Мишел Уелбек за завръщането на религиозното с журналиста Силвен Бурмо, който е негов приятел. Lentata.com препубликува това важно интервю с Мишел Уелбек. Четете.

19 May 2016

Истории за неблагодарността. Българската...

Истории за неблагодарността. Българската...

Тези разкази са на една българка, живееща в Чехия. Разочарована. От неблагодарността. На точно ония, на които е помогнала. Сънародници... А знаете, това разочарование е най-голямото. Не, че са те прецакали, загубили са ти парите и времето, но са ти загубили вярата, че по наш’та земя е останало поне мъничко честно и добро отношение. Четете. Алена Велчева го разказа в профила си в социалната мрежа.

13 May 2016

Морган Фрийман: Ако парите не са зло, кое е злото?

Морган Фрийман: Ако парите не са зло, кое е злото?

Злото е, когато се опитваме да купим щастие и отново, за да не бъдем наясно, че това е само илюзия, която един ден ще изчезне. Представете си, че имате всичко, а след това всичко загубите. Представете си, че сте съкрушени, нямате и стотинка пари. Единственото решение за вас е да получите пари. Нямате нищо, което създава фалшив късмет. Кои сте вие сега? Къде са сега всички тези хора, които сте смятали за приятели, докато сте имали пари?

10 May 2016

НАРЪЧНИК ЗА ЛЮБОВНИЦИ (На богати чичковци...)

НАРЪЧНИК ЗА ЛЮБОВНИЦИ (На богати чичковци...)

Вие търсите парите му, което автоматично изключва всякакви претенции относно външния му вид, характер, навици и много други характеристики. Нещо повече – той ще прави с вас каквото си поиска и когато го поиска, защото за това”си плаща”. Разликата в годините не би трябвало да има значение за вас. Да, той може да е стар дъртофелник, но за сметка на това е с дебел златен ланец на врата. Целта оправдава средствата! ПРЕЖАЛЕТЕ СЕ, а после се насладете на големия тлъст бонус, който ще получите. Току що си го изработихте.

04 May 2016

Тя е нашето наказание

Тя е нашето наказание

Жената на снимката е нашето истинско наказание. Тя отдавна вече не е пример за греха ни. Грехът наоколо е ежедневие, баналност. Жената, голата, омазана в шоколад, ближеща себе си, хвалеща се с тази „фотосесия”, пускаща статус във Фейсбук „чувствам се развълнувана” не е пример за развалата на ценностите ни. Не е някаква си курва. Не е просто онова, от което трябва да се срамуваме или да сочим с пръст. Тя е всичко, което заслужаваме.

01 May 2016

Еретици ли са католиците?

Еретици ли са католиците?

В момента някой сякаш иска да направи нещо като ООН за вярващи. Именно защото русофилите са започнали да превъзнасят православието по един пресилен и карикатурен начин, затова и богословите-либерали (русофобите) пресилено и карикатурно го принизяват и „осветскостяват“, правят го светско, каквото то не е и не може да бъде. Изглежда най-големият проблем на християнството в наши дни е именно този – опитват се да го направят прекалено светско, за да е по-лесно поносимо за всички, които определят себе си като някакъв вид християни.

30 April 2016

България засега продължава да е лайно

България засега продължава да е лайно

И в резултат се получи нещо, което доста прилича на един остатъчен продукт, ама на човек със стомашни проблеми. Трябвало да е роза, но това може да го разбере само някой с много развито чувство за абстрактност. Както и да е, тия дни все пак са решили да заменим лайното с нещо друго. Били представени 15 проекта. Компетентно жури ги разгледало всичките и знаете ли какво решило? Нищо. Нито един проект не бил одобрен. Защо е толкова трудно да се представи тази държава чрез една стилизирана рисунка?

30 April 2016

   3   4   5   6   7   8   9   10   

525 намерени, страница 7 от общо 31


Специален коментар