Истината - Зад това, което знаем

Наглостта на малцинството. Или нов национален ред.

Наглостта на малцинството. Или нов национален ред.

Няма какво да ни плаши Европа с тероризъм. В България ние живеем терора отдавна. И този вътрешен терор е мургав на цвят. Малцинствен. Терор, наложен от онези, които врещят само за права, но нямат задължения. Терор на неинтегрираните, не по българска вина, а по собствено нежелание. Терор на малокултурните над образованите. Терор на малкото, което вече е много. Твърде много. Ако нарека терора цигански, този текст ще бъде сигнализран в Комисия за защита от дискриминацията...

24 March 2016

Ужасът, наречен "джи пи"

Ужасът, наречен "джи пи"

Отначало решавам, че моето джи пи е смотано и затова е тази лудница, но виждам какво се случва и с останалите кабинети и ми става ясно, че това е практика. Тези хора така работят. Не обичат да се напрягат, почиват си, пият кафенцe и взимат едни не лоши пари, често повече и от медиците в Спешната помощ, за да бият печати на фалшиви болнични и спокойно да си събират трите лева такса.

23 March 2016

Интервю за работа по български

Интервю за работа по български

В България хората не се научиха, че започването на нова работа е двустранен процес. Не само работодателите да те харесат, но и ти да харесаш техните условия. Ако парите, които ми предлагат, работното им време или други, вътрешно фирмени условия, не допаднат на служителя, то той е загубил цялото си време. Време, в което е можел да отиде на друго интервю, вместо да чака някакво обаждане и одобрение.

21 March 2016

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ.

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ.

Така в глупави оправдания и увъртания, делото не тръгва една година, а изстрадалата майка на Мариян, чиито кости гният в земята, чака някакво възмездие за убийството на сина си. Крайно наложително е институциите да спрат да си затварят очите и да си вършат работата, а не да харчат хиляди левове, без да има ефект от съществуването им. Дължите отговори на наболели въпроси, които в един момент ще се превърнат в бухалки, защото нали знаете, че когато няма правосъдие и държава, улицата взима нещата в свои ръце.

21 March 2016

След КТБ и потоп – самоубийства, депресии, инфаркти

След КТБ и потоп – самоубийства, депресии, инфаркти

„Това което се случва в Българие е геноцид срещу българския народ, ние не трябва да се страхуваме да говорим. Обществото трябва да знае каква е истината за фалита на банката и че пострадалите в болшинството си са интелигентни, образовани, честни и трудолюбиви хора, доверили се на българската държава и на банковата система.”

20 March 2016

Как България се потурчи. Отново

Как България се потурчи. Отново

Защото Турция е тумор, който разяжда българския организъм. България е в ремисия от 138 години, но симптомите на болестта започнаха да се връщат. Или никога не са си отивали, просто са чакали удобен момент да се появят отново и да съсипят и без това слабата ни имунна система. Туморните образувания се разрастват и вече засегнаха всеки възможен аспект в държавата. Диагнозата ни е МАСОВО ПОТУРЧВАНЕ.

19 March 2016

Турска Република България

Турска Република България

Винаги са ме побивали тръпки, когато чуя звучния начин, по който турците продължават да наричат нашата страна – Булгаристан. Някак собственически ми е изглеждало винаги. Мислех, че по-плашещо и напомнящо за оная част от нашата история нещо няма да чуя. Да, ама не.

13 March 2016

Залезът на Николета

Залезът на Николета

Питате ли се защо родната красавица НиЛо спря да се снима. Къде потъна, къде залезе, Николета... На снимките, които качва, Николета носи прекалено много грим, защото явно вече пластичните операции са й дошли в повече и неизбежното свличане на телесна маса трябва да бъде все по-замаскирано с всевъзможни плесканици. Не стига това, ами всичко е фотошоп. Каква красота е фотошоп?

12 March 2016

Истории от България: Да родиш в обор.

Истории от България: Да родиш в обор.

Лазарина ражда второто си дете. Ражда го в домашни условия... сама. Без драми и без лекарска помощ. Сама реже пъпната връв и повива детето. След това отива в другата стая при родителите си, за да ги запознае с току-що родената Росица. Емил и Росица, стават баба и дядо за втори път. Двамата остават втрещени от гледката на дъщеря си, покрита цялата с кръв и бебе на ръце.

04 March 2016

Как се става елитна к*рва в чужбина?

Как се става елитна к*рва в чужбина?

Реших да се свържа с работодателя в скайп, който той услужливо бе оставил във Фейсбук профила си. Измислих си име и започнахме да си пишем. Не беше трудно да го заблудя - представих се за 24-годишна пловдивчанка без образование, която иска да изкара пари по лесен начин. Мъжът бе отзивчив – разказа, че става въпрос за работа в Швейцария към модна ескорт агенция VIP Models (официалното наименование на агенцията, която предлага елитни проститутки). Работата се изразява в това да правиш компания на бизнесмени и спортисти...

29 February 2016

Година след смъртта - Вероника, каквато трябва да я помним (ВИДЕО)

Година след смъртта - Вероника, каквато трябва да я помним (ВИДЕО)

А семейството й иска само едно - убиецът на Вероника да получи адекватна присъда за това, че е отнел живота й. Искат промени в Наказателния кодекс, за да не се случи на нашите деца, това, което се случи с тяхното. Искат да видят, че в тази държава на някого все още му пука за децата на България. Затова и от Лентата направихме кампанията ''Заради живота: ВЪЗМЕЗДИЕ''.

28 February 2016

НЕ на повръщането. Или защо нищо не може да промени Слънчев бряг.

НЕ на повръщането. Или защо нищо не може да промени Слънчев бряг.

Единственото решение Слънчев бряг да се оправи, е да се унищожи до основи и след това да се построи наново. Друго няма да помогне. Там развратът е като радиацията в Чернобил. Остава много, след като сте разбрали за него... И дори родните организации да кажат „не на алкохола и повръщането“, всичко си остава същото. А това предложение изглежда като PR акция „колко сме загрижени”... Честно.

25 February 2016

Момчето си отива: „Ще се откажа от българското гражданство”!

Момчето си отива: „Ще се откажа от българското гражданство”!

„Не се интересувам от новините в България, гледам само местните новини. Впрочем плановете ми са в следващите няколко години да продам всички мои имоти в България и вероятно да се откажа от българското си гражданство (семейството ми живее в САЩ от много години)”. Политическата и обществената реалност в България е разочароваща, особено за един юрист. А като се има предвид и колко по-лесно е човек да се реализира в град като Лондон е по-добре човек да направи такъв избор”.

24 February 2016

Майната им на бедните

Майната им на бедните

Бедните и богатите винаги ще говорят на различни езици. Либералите трябва да спрат да повтарят на хората, че всички сме еднакво умни, еднакво устроени и можем да постигнем всичко. Съвсем не. Ако беше вярно, в Китай щеше да има над 7 милиарда гения като Джак Ма, което би довело до срив на системата. Защото ако всички са шефове, тя просто няма да работи. Оставете бедните да бъдат бедни. Майната им. Те толкова си могат.

24 February 2016

Ако Левски имаше Фейсбук...

Ако Левски имаше Фейсбук...

Ако Левски имаше Фейсбук, нямаше да ни добави в приятели. Нямаше да ни пише, за да ни подкани да се присъединим в националноосвободителна чета. Щеше да разгледа профилите ни и да си каже, че не сме надеждни, че сме изменници. И нямаше да сгреши. „Времето е в нас и ние сме във времето“, е казал Апостолът. Но истината е, че Фейсбук е в нас и ние сме във Фейсбук.

22 February 2016

                                    Вечният Джоко Росич. Биография на величието.

Вечният Джоко Росич. Биография на величието.

И така, докато си разсъждавах върху казаното, неусетно стигнахме до декора на „Предаването”, Джоко Росич се настани срещу Карбовски, подпря прилежно бастуна до себе си, рекламите бяха на финала и започна интервюто. Най-тъжното интервю на света. Не толкова, защото беше едно от последните, които Росич даде, може би дори последното. То не беше просто интервю с въпроси и отговори. Беше нещо като завещание.

22 February 2016

   3   4   5   6   7   8   9   10   

483 намерени, страница 7 от общо 29


Специален коментар