Истината - Зад това, което знаем

Къде са ви усмивките, клонинги?

Къде са ви усмивките, клонинги?

Тези клонинги се модернизираха дотолкова, че вече излязоха от чалгата, от дискотеките и стигнаха до университетите и училищата. Благодарение на дамите горе, българката загуби своята естествена красота, в опитите си да бъде Николета или Андреа, защото те са обявени за НАЙ в нашата страна. А аз все още дълбоко вярвам, че българската жена е красива без тоновете грим, пластични интервенции, изкуствени скули, устни, вежди, нос и липсата на бръчки.

19 April 2016

Измамите на онлайн търговията. В България.

Измамите на онлайн търговията. В България.

Въпросният артикул беше посочен в обявата като нов и неупотребяван. Трябваше да дойде с куриерска фирма. Няколко дни по-късно, моят приятел получи своя уред. Не се възползвал от услугата за тест-преглед и си занесъл хладилника у дома. Когато го отворил - той въобще не отговарял на снимките, публикувани в обявата. Ръждив, стар, употребяван.

19 April 2016

Убиецът на Александра – „the best narkoman”

Убиецът на Александра – „the best narkoman”

„Конкуренцията ражда победители, братле!”. Това е последното, което Красимир, убиецът на Александра от Провадия пише на профила си във Фейсбук. По това време 13-годишното момиче отдавна е мъртво, а трупът му е скрит в порутеното мазе на „Ловния дом” в града. Красимир твърди, че изповядва философията за живот на любимеца си – рапъра 2pak и цитира Макиавели, макар и едва ли да е чел нещо от трудовете му.

17 April 2016

Търсите свобода на словото в държава, в която няма свобода на мисълта

Търсите свобода на словото в държава, в която няма свобода на мисълта

Свободното слово не може да вирее у нас. Вината за това не е в медиите или управниците. Вината е в българина. Той е научен да мълчи, да търпи, да псува наум, да достига пределите си, но да държи устата си затворена на всяка цена. Свобода няма, но и не липсва на никого.

15 April 2016

Депутати, яжте, пийте - ние черпим!

Депутати, яжте, пийте - ние черпим!

Приблизително с 200% са по-евтини ястията в стола на парламента в сравнение със същите в обикновен ресторант. И това не е евтин популизъм, а само факти от бялата сграда, където се взимат важните решения в тая държава. Но някак обидно е, че билетът за градския транспорт в столицата е по-скъп отколкото депутатския обяд.

14 April 2016

Експерти по всичко: Какъв е статусът ви за деня?

Експерти по всичко: Какъв е статусът ви за деня?

Докато мислите, че сте открили топлата вода, някой отгоре просто ви е дръпнал кранчето на циничната, но безплодна логорея и започва едно писане, възмущаване, разсъждаване... С шум на канал и отходни води. Виртуално бълбукане, подчинено на сценарии от плът и кръв. В който вие сте... онова, което бълбука. Стадо овце на подстрижка – докато ги разсейват на паша, са им остригали вълната. После що сме голи и боси... Защото се вълнуваме от жирафите на Стоичков, а не виждаме бълхите в Парламента. Например.

10 April 2016

Какво да работите, за да изкарвате пари в България

Какво да работите, за да изкарвате пари в България

Обидното е, че едва ли някой лекар (заплата 800-900лв. в Спешна помощ) някога ще стигне парите, които изкарва човек без образование в държавата ни. Няма да забравя една история от гимназията ми - съученичка си подава документите в университет в чужбина, където трябва да посочи годишен доход на родитетелите си и тяхната професия. Съответно баща й е лекар и тя написала заплащането, което получава за година, а от университета й върнали отговор, че има грешка, не питали за МЕСЕЧЕН доход, а за годишен.

09 April 2016

Гавра в ефир: Нови чорапи за стари хора…

Гавра в ефир: Нови чорапи за стари хора…

Ама наистина ли нямате пари за храна? Ама лекарствата ви на месец излизат по 80 лв, нали? И не сте си купували дрехи от 30 години? Колко красиво, колко достойно, колко морално... Колко идиотско, Боже! Издигате мизерията и нещастието до измерения на достойнство и достолепие! Имайте срам... А пенсионерите стоят горди и доволни от признанието, което получават.

09 April 2016

Когато животът ти струва 1.60 лв...

Когато животът ти струва 1.60 лв...

Възрастна жена, на видима възраст около 80 години, всяка сутрин пътува с автобуса. Качва се от Студентски град и слиза след две спирки. Разказва ми, че живее в старчески дом наблизо. Пътува, защото ходи да продава стари книги по оживените кръстовища. Пенсията й е минимална. Парите все не стигат. Роднини няма. Всяка сутрин обаче, тази възрастната бедна женица вади от празното си портмоне по едно смачкано билетче и се самотаксува.

07 April 2016

ПУШАЧИТЕ

ПУШАЧИТЕ

Понякога, уж да изглеждат учтиви, при намерението си да пушат излизат със следния въпрос: „Проблем ли ще е ако запаля една цигара?“ или още по-тъпото – „Ъъ.. извинете, тук пуши ли се?“. Какво да отговоря в такъв случай? Не, не може да пушиш тук, трови се сам някъде другаде! Скъпи пушачи, почти нито един културен и възпитан човек няма да ви каже „Не, не може!“. В над 90% от случаите ще ви кажат „Да, няма проблем.“ и ще ви псуват на ум през останалото време, докато не свърши последната дръпка от цигарата ви.

06 April 2016

Няма нужда да си гений, за да си патриот

Няма нужда да си гений, за да си патриот

Няма нужда пичове интелектуални, да сте изследовател-историк-биограф-и-още-нещо на Левски, за да го разпознавате в себе си. Няма нужда да сте наръчник по фактология на българската история. Това оставете за учените. Те са длъжни да са рационални. Патриотизмът НЕ е рационален. Той борави често с митове и легенди. Той е плод на емоции. И няма нужда от доказателства...разбирате ли? Като вярата в Бог – тя не изисква доказателства, защото ако го прави, сама себе си опровергава. Същото е и тук.

05 April 2016

Оптимизъм по време на тероризъм

Оптимизъм по време на тероризъм

Става въпрос за Нур Мохамед. Едно момче, дошло от Сирия, без гумена лодка, без да бяга от войната, дори без амбицията да използва България като по-лесен път към Германия, където да получава пари от Меркел. Защото, когато безнадеждността е повече от надеждата, а новините за атентати и отвлечени самолети са ежедневие, това, от което имаме остра нужда, е капка оптимизъм. Нур Мохамед е от Сирия, от гр. Алепо. Идва в България преди четири години.

05 April 2016

Чудовищна женственост

Чудовищна женственост

В моята история диетичният ужас продължил 3 месеца, напълно достатъчно човек да се превърне в ходещ призрак. Проблемите се задълбочавали, а свалените килограми никога не били достатъчни, за това дозите хапчета се увеличавали също, храната изчезнала съвсем, а повръщанията се увеличили... Какво се случило с момичето? След месеци изтезания се озовала в болница, с тотално увредени жизнени показатели... Така става. Тялото ти не намира сили и енергия да се възстанови, хапчетата са прецакали бъбреците ти. Бъбречната недостатъчност - чука на вратата.

01 April 2016

                                Кенефна телевизия

Кенефна телевизия

Вече няма сериозни предавания, останаха само сутрешните блокове. Да, явно българинът не се интересува особено от случващото се в страната или от тези, които я управляват. Което пък е изгодно за политиците, ‘щото не им се налага да дават обяснения за решенията си, както преди. Вече няма кой да ги пита... Няма го Карбовски, Кеворк, Кулезич, даже Диков започва да ми липсва. Дори този неадекватен човек беше в пъти по-добре от вълната от лелички в менопауза, които заляха екрана.

31 March 2016

Моята малка реч на омразата (ЧАСТ 3)

Моята малка реч на омразата (ЧАСТ 3)

А дали това тук е Реч на омразата. Разбира се, че е. Защото: - Мразя, когато бащи използват децата си за живи щитове. - Мразя, когато някой убива жена си с камъни. - Мразя, когато някой се жени за деца. - Мразя, когато някой забранява „Моята борба”, както и всяка друга книга. - Мразя, когато се стреля в редакции и театри, вместо в Близкия Изток (това е полушега). - Мразя, че е крайно неприлично да наричам Белия дом Чичо Томовата колиба. Според мен е смешно, макар да не е изискано.

30 March 2016

МОЯТА МАЛКА РЕЧ НА ОМРАЗАТА (ЧАСТ 1)

МОЯТА МАЛКА РЕЧ НА ОМРАЗАТА (ЧАСТ 1)

Бащата, който даде безброй интервюта и се превърна в световна шоу звезда, след като преди петнайсет минути беше удавил сина си, не е баща като нас. Не, ние щяхме да се борим до последен дъх за детето си, за чуждото, предполагам – също (помните българина на корнуелския плаж, който извади детето на англичаните и загина). Не сме и братя като братята на онези, мореплавателите. Европейците обикновено защитават до последно родината си – а родината означава нещо просто, далеч от представите на кресливците в парламента – това са просто майка ти, баща ти...

27 March 2016

Мъжете ви са боклуци

Мъжете ви са боклуци

Ще ви разкажа малко за вашите мъже, дами. За вашите любими, български мъжаги, вашите котенца, тигърчета и мечета, както ги наричате във Фейсбук. Защото ми е жал за вас и затова с какви гнусотии от страна на половинката ви трябва да се примирите, само и само да заявите пред обществото, че не сте сами. Давам ви шепа примери за вашите мъже, събирани къде от личен, къде от чужд опит, за да се замислите какъв човек ляга вечер до вас. Ще използвам псевдоними, за да не ме обвините, че развалям нечие лицемерно щастие.

25 March 2016

   3   4   5   6   7   8   9   10   

500 намерени, страница 7 от общо 30


Специален коментар