Истината - Зад това, което знаем

Експерти по всичко: Какъв е статусът ви за деня?

Експерти по всичко: Какъв е статусът ви за деня?

Докато мислите, че сте открили топлата вода, някой отгоре просто ви е дръпнал кранчето на циничната, но безплодна логорея и започва едно писане, възмущаване, разсъждаване... С шум на канал и отходни води. Виртуално бълбукане, подчинено на сценарии от плът и кръв. В който вие сте... онова, което бълбука. Стадо овце на подстрижка – докато ги разсейват на паша, са им остригали вълната. После що сме голи и боси... Защото се вълнуваме от жирафите на Стоичков, а не виждаме бълхите в Парламента. Например.

10 April 2016

Какво да работите, за да изкарвате пари в България

Какво да работите, за да изкарвате пари в България

Обидното е, че едва ли някой лекар (заплата 800-900лв. в Спешна помощ) някога ще стигне парите, които изкарва човек без образование в държавата ни. Няма да забравя една история от гимназията ми - съученичка си подава документите в университет в чужбина, където трябва да посочи годишен доход на родитетелите си и тяхната професия. Съответно баща й е лекар и тя написала заплащането, което получава за година, а от университета й върнали отговор, че има грешка, не питали за МЕСЕЧЕН доход, а за годишен.

09 April 2016

Гавра в ефир: Нови чорапи за стари хора…

Гавра в ефир: Нови чорапи за стари хора…

Ама наистина ли нямате пари за храна? Ама лекарствата ви на месец излизат по 80 лв, нали? И не сте си купували дрехи от 30 години? Колко красиво, колко достойно, колко морално... Колко идиотско, Боже! Издигате мизерията и нещастието до измерения на достойнство и достолепие! Имайте срам... А пенсионерите стоят горди и доволни от признанието, което получават.

09 April 2016

Когато животът ти струва 1.60 лв...

Когато животът ти струва 1.60 лв...

Възрастна жена, на видима възраст около 80 години, всяка сутрин пътува с автобуса. Качва се от Студентски град и слиза след две спирки. Разказва ми, че живее в старчески дом наблизо. Пътува, защото ходи да продава стари книги по оживените кръстовища. Пенсията й е минимална. Парите все не стигат. Роднини няма. Всяка сутрин обаче, тази възрастната бедна женица вади от празното си портмоне по едно смачкано билетче и се самотаксува.

07 April 2016

ПУШАЧИТЕ

ПУШАЧИТЕ

Понякога, уж да изглеждат учтиви, при намерението си да пушат излизат със следния въпрос: „Проблем ли ще е ако запаля една цигара?“ или още по-тъпото – „Ъъ.. извинете, тук пуши ли се?“. Какво да отговоря в такъв случай? Не, не може да пушиш тук, трови се сам някъде другаде! Скъпи пушачи, почти нито един културен и възпитан човек няма да ви каже „Не, не може!“. В над 90% от случаите ще ви кажат „Да, няма проблем.“ и ще ви псуват на ум през останалото време, докато не свърши последната дръпка от цигарата ви.

06 April 2016

Няма нужда да си гений, за да си патриот

Няма нужда да си гений, за да си патриот

Няма нужда пичове интелектуални, да сте изследовател-историк-биограф-и-още-нещо на Левски, за да го разпознавате в себе си. Няма нужда да сте наръчник по фактология на българската история. Това оставете за учените. Те са длъжни да са рационални. Патриотизмът НЕ е рационален. Той борави често с митове и легенди. Той е плод на емоции. И няма нужда от доказателства...разбирате ли? Като вярата в Бог – тя не изисква доказателства, защото ако го прави, сама себе си опровергава. Същото е и тук.

05 April 2016

Оптимизъм по време на тероризъм

Оптимизъм по време на тероризъм

Става въпрос за Нур Мохамед. Едно момче, дошло от Сирия, без гумена лодка, без да бяга от войната, дори без амбицията да използва България като по-лесен път към Германия, където да получава пари от Меркел. Защото, когато безнадеждността е повече от надеждата, а новините за атентати и отвлечени самолети са ежедневие, това, от което имаме остра нужда, е капка оптимизъм. Нур Мохамед е от Сирия, от гр. Алепо. Идва в България преди четири години.

05 April 2016

Чудовищна женственост

Чудовищна женственост

В моята история диетичният ужас продължил 3 месеца, напълно достатъчно човек да се превърне в ходещ призрак. Проблемите се задълбочавали, а свалените килограми никога не били достатъчни, за това дозите хапчета се увеличавали също, храната изчезнала съвсем, а повръщанията се увеличили... Какво се случило с момичето? След месеци изтезания се озовала в болница, с тотално увредени жизнени показатели... Така става. Тялото ти не намира сили и енергия да се възстанови, хапчетата са прецакали бъбреците ти. Бъбречната недостатъчност - чука на вратата.

01 April 2016

                                Кенефна телевизия

Кенефна телевизия

Вече няма сериозни предавания, останаха само сутрешните блокове. Да, явно българинът не се интересува особено от случващото се в страната или от тези, които я управляват. Което пък е изгодно за политиците, ‘щото не им се налага да дават обяснения за решенията си, както преди. Вече няма кой да ги пита... Няма го Карбовски, Кеворк, Кулезич, даже Диков започва да ми липсва. Дори този неадекватен човек беше в пъти по-добре от вълната от лелички в менопауза, които заляха екрана.

31 March 2016

Моята малка реч на омразата (ЧАСТ 3)

Моята малка реч на омразата (ЧАСТ 3)

А дали това тук е Реч на омразата. Разбира се, че е. Защото: - Мразя, когато бащи използват децата си за живи щитове. - Мразя, когато някой убива жена си с камъни. - Мразя, когато някой се жени за деца. - Мразя, когато някой забранява „Моята борба”, както и всяка друга книга. - Мразя, когато се стреля в редакции и театри, вместо в Близкия Изток (това е полушега). - Мразя, че е крайно неприлично да наричам Белия дом Чичо Томовата колиба. Според мен е смешно, макар да не е изискано.

30 March 2016

МОЯТА МАЛКА РЕЧ НА ОМРАЗАТА (ЧАСТ 1)

МОЯТА МАЛКА РЕЧ НА ОМРАЗАТА (ЧАСТ 1)

Бащата, който даде безброй интервюта и се превърна в световна шоу звезда, след като преди петнайсет минути беше удавил сина си, не е баща като нас. Не, ние щяхме да се борим до последен дъх за детето си, за чуждото, предполагам – също (помните българина на корнуелския плаж, който извади детето на англичаните и загина). Не сме и братя като братята на онези, мореплавателите. Европейците обикновено защитават до последно родината си – а родината означава нещо просто, далеч от представите на кресливците в парламента – това са просто майка ти, баща ти...

27 March 2016

Мъжете ви са боклуци

Мъжете ви са боклуци

Ще ви разкажа малко за вашите мъже, дами. За вашите любими, български мъжаги, вашите котенца, тигърчета и мечета, както ги наричате във Фейсбук. Защото ми е жал за вас и затова с какви гнусотии от страна на половинката ви трябва да се примирите, само и само да заявите пред обществото, че не сте сами. Давам ви шепа примери за вашите мъже, събирани къде от личен, къде от чужд опит, за да се замислите какъв човек ляга вечер до вас. Ще използвам псевдоними, за да не ме обвините, че развалям нечие лицемерно щастие.

25 March 2016

Наглостта на малцинството. Или нов национален ред.

Наглостта на малцинството. Или нов национален ред.

Няма какво да ни плаши Европа с тероризъм. В България ние живеем терора отдавна. И този вътрешен терор е мургав на цвят. Малцинствен. Терор, наложен от онези, които врещят само за права, но нямат задължения. Терор на неинтегрираните, не по българска вина, а по собствено нежелание. Терор на малокултурните над образованите. Терор на малкото, което вече е много. Твърде много. Ако нарека терора цигански, този текст ще бъде сигнализран в Комисия за защита от дискриминацията...

24 March 2016

Ужасът, наречен "джи пи"

Ужасът, наречен "джи пи"

Отначало решавам, че моето джи пи е смотано и затова е тази лудница, но виждам какво се случва и с останалите кабинети и ми става ясно, че това е практика. Тези хора така работят. Не обичат да се напрягат, почиват си, пият кафенцe и взимат едни не лоши пари, често повече и от медиците в Спешната помощ, за да бият печати на фалшиви болнични и спокойно да си събират трите лева такса.

23 March 2016

Интервю за работа по български

Интервю за работа по български

В България хората не се научиха, че започването на нова работа е двустранен процес. Не само работодателите да те харесат, но и ти да харесаш техните условия. Ако парите, които ми предлагат, работното им време или други, вътрешно фирмени условия, не допаднат на служителя, то той е загубил цялото си време. Време, в което е можел да отиде на друго интервю, вместо да чака някакво обаждане и одобрение.

21 March 2016

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ.

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ.

Така в глупави оправдания и увъртания, делото не тръгва една година, а изстрадалата майка на Мариян, чиито кости гният в земята, чака някакво възмездие за убийството на сина си. Крайно наложително е институциите да спрат да си затварят очите и да си вършат работата, а не да харчат хиляди левове, без да има ефект от съществуването им. Дължите отговори на наболели въпроси, които в един момент ще се превърнат в бухалки, защото нали знаете, че когато няма правосъдие и държава, улицата взима нещата в свои ръце.

21 March 2016

След КТБ и потоп – самоубийства, депресии, инфаркти

След КТБ и потоп – самоубийства, депресии, инфаркти

„Това което се случва в Българие е геноцид срещу българския народ, ние не трябва да се страхуваме да говорим. Обществото трябва да знае каква е истината за фалита на банката и че пострадалите в болшинството си са интелигентни, образовани, честни и трудолюбиви хора, доверили се на българската държава и на банковата система.”

20 March 2016

   3   4   5   6   7   8   9   10   

495 намерени, страница 7 от общо 30


Специален коментар