Истината - Зад това, което знаем

Истории за неблагодарността. Българската...

Истории за неблагодарността. Българската...

Тези разкази са на една българка, живееща в Чехия. Разочарована. От неблагодарността. На точно ония, на които е помогнала. Сънародници... А знаете, това разочарование е най-голямото. Не, че са те прецакали, загубили са ти парите и времето, но са ти загубили вярата, че по наш’та земя е останало поне мъничко честно и добро отношение. Четете. Алена Велчева го разказа в профила си в социалната мрежа.

13 May 2016

Морган Фрийман: Ако парите не са зло, кое е злото?

Морган Фрийман: Ако парите не са зло, кое е злото?

Злото е, когато се опитваме да купим щастие и отново, за да не бъдем наясно, че това е само илюзия, която един ден ще изчезне. Представете си, че имате всичко, а след това всичко загубите. Представете си, че сте съкрушени, нямате и стотинка пари. Единственото решение за вас е да получите пари. Нямате нищо, което създава фалшив късмет. Кои сте вие сега? Къде са сега всички тези хора, които сте смятали за приятели, докато сте имали пари?

10 May 2016

НАРЪЧНИК ЗА ЛЮБОВНИЦИ (На богати чичковци...)

НАРЪЧНИК ЗА ЛЮБОВНИЦИ (На богати чичковци...)

Вие търсите парите му, което автоматично изключва всякакви претенции относно външния му вид, характер, навици и много други характеристики. Нещо повече – той ще прави с вас каквото си поиска и когато го поиска, защото за това”си плаща”. Разликата в годините не би трябвало да има значение за вас. Да, той може да е стар дъртофелник, но за сметка на това е с дебел златен ланец на врата. Целта оправдава средствата! ПРЕЖАЛЕТЕ СЕ, а после се насладете на големия тлъст бонус, който ще получите. Току що си го изработихте.

04 May 2016

Тя е нашето наказание

Тя е нашето наказание

Жената на снимката е нашето истинско наказание. Тя отдавна вече не е пример за греха ни. Грехът наоколо е ежедневие, баналност. Жената, голата, омазана в шоколад, ближеща себе си, хвалеща се с тази „фотосесия”, пускаща статус във Фейсбук „чувствам се развълнувана” не е пример за развалата на ценностите ни. Не е някаква си курва. Не е просто онова, от което трябва да се срамуваме или да сочим с пръст. Тя е всичко, което заслужаваме.

01 May 2016

Еретици ли са католиците?

Еретици ли са католиците?

В момента някой сякаш иска да направи нещо като ООН за вярващи. Именно защото русофилите са започнали да превъзнасят православието по един пресилен и карикатурен начин, затова и богословите-либерали (русофобите) пресилено и карикатурно го принизяват и „осветскостяват“, правят го светско, каквото то не е и не може да бъде. Изглежда най-големият проблем на християнството в наши дни е именно този – опитват се да го направят прекалено светско, за да е по-лесно поносимо за всички, които определят себе си като някакъв вид християни.

30 April 2016

България засега продължава да е лайно

България засега продължава да е лайно

И в резултат се получи нещо, което доста прилича на един остатъчен продукт, ама на човек със стомашни проблеми. Трябвало да е роза, но това може да го разбере само някой с много развито чувство за абстрактност. Както и да е, тия дни все пак са решили да заменим лайното с нещо друго. Били представени 15 проекта. Компетентно жури ги разгледало всичките и знаете ли какво решило? Нищо. Нито един проект не бил одобрен. Защо е толкова трудно да се представи тази държава чрез една стилизирана рисунка?

30 April 2016

Патологии...

Патологии...

Един обикновен ден в днешна България – и то само в неговото начало. Най-напред, в автобуса се засичам със сина на мой познат, питам го как е татко ти, той ми казва – по-добре е, изписаха го, сега следва химиотерапия, лъчетерапия, знаеш как е при такава болест... После, жената, от която понякога купувам вестник за възрастната ми майка, не е в настроение, заговорвам я, тя споделя, че много е разстроена...

28 April 2016

Нека да сме равни

Нека да сме равни

Къде бяха световните медии, когато на 26 април цигани пребиха 25-годишния Георги и баща му от село Батово? Или онзи ден (25 април), когато цигани пребиха 45-годишен руснак и сина му до Петрич? Или когато пак на 25 април цигани убиха 62-годишен пенсионер в село Свирково? Или когато по-миналата седмица, на 18-ти април, цигани нападнаха екип на журналисти в кв. „Захарна фабрика“, като преди това натрупали опит с пребиването и ограбването на възрастен мъж и възрастна жена?

28 April 2016

В Меката на чалгата - ето как си го търсят

В Меката на чалгата - ето как си го търсят

Няма как цяла дискотека, пълна с подпийнали и понашмъркани мъже да те гледат „как са бараш, как са мяташ” и да си тръгнеш сама. Няма как да демонстрираш върху бутилка с водка как се прави фелацио и да не те отведе някой във ВИП стаичката в кенефа. Категорично няма как да си пипаш гърдите пред десетки други клиенти и да се опипваш с други девойки, които също очевидно си го търсят, и да не си го намериш.

26 April 2016

Защо българинът е комплексар?

Защо българинът е комплексар?

Драги читатели, слушатели, зрители, в журналистиката, колкото по-лоша е една новина, толкова по-добра е тя. А българският потребител сам си търси лошата новина, за да се чувства добре. Затова не убивайте вестоносеца. Той се грижи да си набавите дозата лошотия.

22 April 2016

Портрет на една българка

Портрет на една българка

Докато си говоря с нея, най-много ме стряска философската й примиреност. До такава степен е свикнала да бъде мамена, блъскана, унижавана, че приема всичко това за нещо съвсем нормално. В България просто така се случват нещата, твърди тя и разказва, че често работодателите усещали колко е отчаяна и намаляли заплатата, знаейки, че няма друг избор и ще остане при тях заради мизерията.

20 April 2016

Къде са ви усмивките, клонинги?

Къде са ви усмивките, клонинги?

Тези клонинги се модернизираха дотолкова, че вече излязоха от чалгата, от дискотеките и стигнаха до университетите и училищата. Благодарение на дамите горе, българката загуби своята естествена красота, в опитите си да бъде Николета или Андреа, защото те са обявени за НАЙ в нашата страна. А аз все още дълбоко вярвам, че българската жена е красива без тоновете грим, пластични интервенции, изкуствени скули, устни, вежди, нос и липсата на бръчки.

19 April 2016

Измамите на онлайн търговията. В България.

Измамите на онлайн търговията. В България.

Въпросният артикул беше посочен в обявата като нов и неупотребяван. Трябваше да дойде с куриерска фирма. Няколко дни по-късно, моят приятел получи своя уред. Не се възползвал от услугата за тест-преглед и си занесъл хладилника у дома. Когато го отворил - той въобще не отговарял на снимките, публикувани в обявата. Ръждив, стар, употребяван.

19 April 2016

   3   4   5   6   7   8   9   10   

515 намерени, страница 7 от общо 31


Специален коментар