Истината - Зад това, което знаем

ЗАБУЛЕНА ИСТИНА: Вие ги уважавате, а те вас?

ЗАБУЛЕНА ИСТИНА: Вие ги уважавате, а те вас?

Ето я тънката разлика между нас – те ходят с дълги дрехи и със забрадки навсякъде: в обществения транспорт, по улиците, дори и на плажа, понеже това било част от религията им. Аз обаче не съм съм си сложила, например, огромен кръст на врата и на никого не натрапвам вярата и убежденията си. Не мисля, че има нужда. Не смятам, че вярата, в който и да е Бог трябва да включва демонстрации.

16 August 2016

Омразата, без която не можем

Омразата, без която не можем

Мразим политиците, но гласуваме за тях; мразим протестиращите, но искаме промяна; мразим Системата, но я подхранваме с мързела си; мразим контрольори, полицаи, журналисти, лекари, адвокати, илюминати, русофили, русофоби, соросоиди, виртуални тролове, мюсюлмани, евреи, леви, десни, сини, червени, вегани, гейове, хора с бради, с татуси... Всичко, което се сетите, мразим го!

16 August 2016

Роби на нищетата...

Роби на нищетата...

Вярвате, не вярвате, жените, които днес слугуват и мият задници на съседите ни са грамотни, образовани и мислещи хора. Сред тях има бивши телевизионни водещи, има писатели, инженер-химици и още много други. Истина е. Срещнах се с тях. Гледам ги и се чудя как са стигнали дотук...

15 August 2016

За българите и пчелите – оптимистично?

За българите и пчелите – оптимистично?

Дори, така наречените законни кошери, набиращи пчели за работа, работят незаконно, защото мълчаливото съгласие на добрите пчели им е дало това право. Дали, всъщност главният проблем не е, че българските пчели се доверяват на други български пчели? Във времена, в които има подробна информация за начина, по който действат българските агенциите за работа в Гърция ти, въпреки това прибягваш до техните услуги на сляпо, без да се замислиш.

12 August 2016

СЕЛЯНДУРИ

СЕЛЯНДУРИ

Сякаш повечето от интелигентните и възпитани хора осъзнаха, че тук не е за тях, хванаха си куфарите и заминаха надалеч. Някъде, където ще живеят по-добре и по-спокойно. И по-цивилизовано. А в милата ни родина останаха предимно селяндурите - хора без зрънце култура, възпитание и уважение. Как иначе да си обясня фасовете из цяла София - по всички тротоари, като на повечето места има през пет метра малки кошчета за боклук...

11 August 2016

Как бедните стават все по-бедни

Как бедните стават все по-бедни

НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯ ОТ ТОТО-ТО. Превърнете това в новата си сутрешна мантра, която повтаряте пред огледалото, ама всяка сутрин с усмивка. АЗ НЕ СЪМ ИДИОТ – добавете и това, ако мислете, че ще помогне. С ВСЯКО СЛЕДВАЩО БИЛЕТЧЕ ГУБЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ... СТАВАМ ВСЕ ПО-БЕДЕН. И ВСЕ ПО-ГЛУПАВ. Защото бедните стават все по-бедни, докато богатите все по-богати, което е необратим всеизвестен процес.

10 August 2016

ОТВЛЕЧЕНА ОТ ИДИЛ ЗА СЕКС РОБИНЯ: ВЕЧЕ НА СВОБОДА

ОТВЛЕЧЕНА ОТ ИДИЛ ЗА СЕКС РОБИНЯ: ВЕЧЕ НА СВОБОДА

18-годишното момиче, отвлечено от „Ислямска държава” и превърнато в секс робиня разказва пред Channel 4 News за ужаса, болката и униженията, които е преживяла, за четирите неуспешни опити за бягство и за 9-те месеца в Ада, от който едвам се измъква. Ето нейния разказ:

06 August 2016

СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ: Мистериозната смърт на Веси. Разказ на майката.

СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ: Мистериозната смърт на Веси. Разказ на майката.

Веси беше намерена мъртва след падане от тересата на дома й в Габрово. Снимката на тревата, където лежи тя, заобиколена от трима души, бе качена впоследствие от бившия й приятел във Фейсбук. По-късно се разбра и за мистериозен смс до неин познат, изпратен от Веси часове преди смъртта й, който гласи: „Помни имената Велизар и Лора”. Месеци по късно, все още няма яснота около случилото се. Но съмнителните следи са факт. Lentata.com разговаря с Магдалена – майка на загиналата Веси.

03 August 2016

Национална ликвидация

Национална ликвидация

Така постепенно националната държава се обезкървява, обезлюдява. Селата изчезват, градовете глъхнат. Националната традиция се разпада, родовите връзки рухват, генетичната енергия, концентрирана от векове, се разпилява, езикът се подменя с чужди езици, обраства, отстъпва, става малцинствен. Вярата също. Държавата се превръща в територия.

02 August 2016

България: Страната, в която се гладува, а се изхвърля най-много храна...

България: Страната, в която се гладува, а се изхвърля най-много храна...

Десетки хора у нас живеят под прага на бедността, а повече от половината българи не се хранят пълноценно сочат статистиките. Въпреки това, големите хранителни вериги предпочитат да хвърлят храната вместо да я даряват, защото трябва да плащат ДДС, а както знаем у нас данъчни облекчения няма. Фактите говорят. Върху дарените храни се дължат 20% ДДС, а ако храната се унищожи, задължения няма.

30 July 2016

Деца на емигранти. Издръжливото поколение.

Деца на емигранти. Издръжливото поколение.

Децата на емигранти са деца за много кратък период от време. Просто им се налага да пораснат предварително. Те знаят, че животът в България е труден, а родителите им го правят по-лесен за тях, скапвайки се от работа в чужбина. Тия деца разбират, че съществуват едни неща в този живот, които се наричат „отговорности”. Емигрантските деца от време на време са били обект на интерес за медиите, но, само, когато са представяни, като „новото, изгубено поколение”, когато са депресирани и имат проблеми.

28 July 2016

Канабис, други лекарства и шофиране

Канабис, други лекарства и шофиране

От друга страна, колкото и да са различни оценките за риска при шофиране под въздействието на канабис, същите изследвания дават интересни сравнения с алкохола. Френското изследване от 2005 установява, че под въздействие на алкохол шофьорите са 4 пъти по-опасни на пътя от тези под въздействие на канабис. Още по-показателно е канадското изследване от 2007, според което шофьорите още под въздействие на минимални (и законни) дози алкохол (0.5/1000) 3 пъти по-често изпадат в опасни ситуации от шофьорите, използвали канабис.

28 July 2016

Новият бизнес: Кльощави плеймейтки

Новият бизнес: Кльощави плеймейтки

Та чудя се, защо девойки, не кажете какво наистина ви коства слабото тяло? С какво се поддържа? Спорт? Диети? Наркотици? Кажете ни какво е дневното ви меню и били ли сте някога по-тежки от 50 килограма? И колко точно пари прибирате, за да залъгвате фенките си, момичета на по 20 години, че рецептата за вашите тела са някакви хапове, а не глад и коремни преси?

27 July 2016

Истории от Северозапада

Истории от Северозапада

От Северозапада съм и положението там ми е неприятно, катранено, черно. Да, ясно е, че ще говоря за плодородните роми, които бавно и сигурно завземат териториите ни. А градът, който е силно засегнат от тяхното присъствие е с тематичното име Роман. Въпросните черни люде до толкова са превзели града, че всъщност белите са като музейни експонати.

20 July 2016

ТАБУ ИСТОРИИ: Детегледачката, която изнасилвала деца...

ТАБУ ИСТОРИИ: Детегледачката, която изнасилвала деца...

Детегледачка от окръг Охайо пледира виновна в обвинения за изнасилване на четири деца, уж подтикната от нейния приятел, осъден сексуален насилник. Хедър Куун, 27, признала, че е виновна по всички обвинения за сексуално посегателство над деца. Нейните адвокати твърдят, че тя е извършила неприличните действия под влиянието на нейния годеник, Джеймс Озбърн, като същият е осъден по същите обвинения няколко години по-рано.

13 July 2016

Писателката Насрин: „Моля, не казвайте, че ислямът е религия на мира”

Писателката Насрин: „Моля, не казвайте, че ислямът е религия на мира”

В поредица от туитове, тя опровергава твърдението, че бедността създава терористи. „Не се нуждаете от бедност, от неграмотност, чувство на неудовлетвореност, външна политика на Америка или от израелска конспирация, за да станете ислямски терорист. Единственото, от което се нуждаете е ислямът‘‘, казва тя. Таслима посочва, също, че всички терористи в Дака са добре образовани: „Всички терористи в Дака са от богати семейства, добре обучавани в елитни учебни заведения. Моля, не казвайте, че бедността и неграмотността създават ислямски терористи”.

13 July 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

504 намерени, страница 4 от общо 30


Специален коментар