Истината - Зад това, което знаем

ОТВЛЕЧЕНА ОТ ИДИЛ ЗА СЕКС РОБИНЯ: ВЕЧЕ НА СВОБОДА

ОТВЛЕЧЕНА ОТ ИДИЛ ЗА СЕКС РОБИНЯ: ВЕЧЕ НА СВОБОДА

18-годишното момиче, отвлечено от „Ислямска държава” и превърнато в секс робиня разказва пред Channel 4 News за ужаса, болката и униженията, които е преживяла, за четирите неуспешни опити за бягство и за 9-те месеца в Ада, от който едвам се измъква. Ето нейния разказ:

06 August 2016

СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ: Мистериозната смърт на Веси. Разказ на майката.

СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ: Мистериозната смърт на Веси. Разказ на майката.

Веси беше намерена мъртва след падане от тересата на дома й в Габрово. Снимката на тревата, където лежи тя, заобиколена от трима души, бе качена впоследствие от бившия й приятел във Фейсбук. По-късно се разбра и за мистериозен смс до неин познат, изпратен от Веси часове преди смъртта й, който гласи: „Помни имената Велизар и Лора”. Месеци по късно, все още няма яснота около случилото се. Но съмнителните следи са факт. Lentata.com разговаря с Магдалена – майка на загиналата Веси.

03 August 2016

Национална ликвидация

Национална ликвидация

Така постепенно националната държава се обезкървява, обезлюдява. Селата изчезват, градовете глъхнат. Националната традиция се разпада, родовите връзки рухват, генетичната енергия, концентрирана от векове, се разпилява, езикът се подменя с чужди езици, обраства, отстъпва, става малцинствен. Вярата също. Държавата се превръща в територия.

02 August 2016

България: Страната, в която се гладува, а се изхвърля най-много храна...

България: Страната, в която се гладува, а се изхвърля най-много храна...

Десетки хора у нас живеят под прага на бедността, а повече от половината българи не се хранят пълноценно сочат статистиките. Въпреки това, големите хранителни вериги предпочитат да хвърлят храната вместо да я даряват, защото трябва да плащат ДДС, а както знаем у нас данъчни облекчения няма. Фактите говорят. Върху дарените храни се дължат 20% ДДС, а ако храната се унищожи, задължения няма.

30 July 2016

Деца на емигранти. Издръжливото поколение.

Деца на емигранти. Издръжливото поколение.

Децата на емигранти са деца за много кратък период от време. Просто им се налага да пораснат предварително. Те знаят, че животът в България е труден, а родителите им го правят по-лесен за тях, скапвайки се от работа в чужбина. Тия деца разбират, че съществуват едни неща в този живот, които се наричат „отговорности”. Емигрантските деца от време на време са били обект на интерес за медиите, но, само, когато са представяни, като „новото, изгубено поколение”, когато са депресирани и имат проблеми.

28 July 2016

Канабис, други лекарства и шофиране

Канабис, други лекарства и шофиране

От друга страна, колкото и да са различни оценките за риска при шофиране под въздействието на канабис, същите изследвания дават интересни сравнения с алкохола. Френското изследване от 2005 установява, че под въздействие на алкохол шофьорите са 4 пъти по-опасни на пътя от тези под въздействие на канабис. Още по-показателно е канадското изследване от 2007, според което шофьорите още под въздействие на минимални (и законни) дози алкохол (0.5/1000) 3 пъти по-често изпадат в опасни ситуации от шофьорите, използвали канабис.

28 July 2016

Новият бизнес: Кльощави плеймейтки

Новият бизнес: Кльощави плеймейтки

Та чудя се, защо девойки, не кажете какво наистина ви коства слабото тяло? С какво се поддържа? Спорт? Диети? Наркотици? Кажете ни какво е дневното ви меню и били ли сте някога по-тежки от 50 килограма? И колко точно пари прибирате, за да залъгвате фенките си, момичета на по 20 години, че рецептата за вашите тела са някакви хапове, а не глад и коремни преси?

27 July 2016

Истории от Северозапада

Истории от Северозапада

От Северозапада съм и положението там ми е неприятно, катранено, черно. Да, ясно е, че ще говоря за плодородните роми, които бавно и сигурно завземат териториите ни. А градът, който е силно засегнат от тяхното присъствие е с тематичното име Роман. Въпросните черни люде до толкова са превзели града, че всъщност белите са като музейни експонати.

20 July 2016

ТАБУ ИСТОРИИ: Детегледачката, която изнасилвала деца...

ТАБУ ИСТОРИИ: Детегледачката, която изнасилвала деца...

Детегледачка от окръг Охайо пледира виновна в обвинения за изнасилване на четири деца, уж подтикната от нейния приятел, осъден сексуален насилник. Хедър Куун, 27, признала, че е виновна по всички обвинения за сексуално посегателство над деца. Нейните адвокати твърдят, че тя е извършила неприличните действия под влиянието на нейния годеник, Джеймс Озбърн, като същият е осъден по същите обвинения няколко години по-рано.

13 July 2016

Писателката Насрин: „Моля, не казвайте, че ислямът е религия на мира”

Писателката Насрин: „Моля, не казвайте, че ислямът е религия на мира”

В поредица от туитове, тя опровергава твърдението, че бедността създава терористи. „Не се нуждаете от бедност, от неграмотност, чувство на неудовлетвореност, външна политика на Америка или от израелска конспирация, за да станете ислямски терорист. Единственото, от което се нуждаете е ислямът‘‘, казва тя. Таслима посочва, също, че всички терористи в Дака са добре образовани: „Всички терористи в Дака са от богати семейства, добре обучавани в елитни учебни заведения. Моля, не казвайте, че бедността и неграмотността създават ислямски терористи”.

13 July 2016

Тя избяга от дома си, за да се бие срещу „Ислямска държава”.

Тя избяга от дома си, за да се бие срещу „Ислямска държава”.

Смелостта е в женски род. Днес, тя застава открито с името си. Казва се Йоана Палани. Тя е жена, има оръжие и знае как да го използва. Според нея, войниците на Ислямска държава са „лесни за убиване”, за разлика от войниците на Асад. Йоана е едва на 22 години, когато решава да загърби комфортния си живот на студент в Дания, за да замине за бойното поле в Сирия и Ирак.

11 July 2016

Лоши изводи. За България.

Лоши изводи. За България.

25 години в България се извършва целенасочено разоряване и прогонване на български семейства. Резултатът - 571 обезлюдени села и градове- призраци. За същия период паразитиращите етноси, известни повече като малцинства, са на все по-нарастваща издръжка от свиващия се държавен бюджет. В управлението на България целенасочено се назначават неграмотни или с фалшиви дипломи хора, най-често не-българи, с цел да унищожават българското население.

07 July 2016

Забравените хора на България: Глад, мизерия и мъка.

Забравените хора на България: Глад, мизерия и мъка.

Ужасът на бедността не може да се опише само с думи. Толкова сме привикнали към него, че вече не ни прави впечатление. Подминаваме го с лека ръка. Единственото, което правим, за да избегнем човешките страдания, е да извърнем глава. Гнусим се от поредния беден и сакат просяк на улицата, сменяме канала, когато видим поредното многочленно семейство, което живее в отчайваща бедност. Спасението за нас идва, когато се правим, че бедността и мизерията не съществуват.

05 July 2016

За хлебарките и българите (ЧАСТ 2)

За хлебарките и българите (ЧАСТ 2)

Всички цени са двойни, обаче хората си купуват. Носталгията е алчна, често и глупава. Не разбирам, защо да си купя български кашкавал или салам, които в непоносимите гръцки жеги се съхраняват извън хладилник? Защото са български? Наредени са на рафтове в едно коридорче пред магазина, т.е. пред офиса и са разтопени и изпотени. Обаче, купуват се, да ви кажа.

02 July 2016

За хлебарките и българите (ЧАСТ 1)

За хлебарките и българите (ЧАСТ 1)

Хлебарките, в желанието си да оцелеят, започват да се самоизяждат, т.е., едната изяжда другата. Така е и с българите в чужбина – събираш ги на едно място, слагаш им отровата пари и ги изчакваш да се самоизядат. 99% от българите в Гърция са неграмотни (на собствения си език, обаче с радост се изтъкват, че знаят чуждия), комплексирани (че не са те работодатели, а работници), подлеци (към сънародниците си) и алчни (няма човек, когото българин да не може да прецака с пари).

30 June 2016

За селяните и селянията

За селяните и селянията

Първоначално, комуникацията ни вървеше добре, докато не споменах, че съм от малко провинциално селце в Северозападна България. Тогава стъпих на мина. Човекът, с когото комуникацията вървеше така добре, изведнъж се озлоби. Започнаха едни констатации от типа: „Селяните дойдоха в София и ни завзеха университетите, работните места и жилищата.“... „Селяните са тези, които ядат без прибори и ходят по цървули в градския транспорт.„... Имаше и много призиви - защо не си седим по селата, ами завземаме хубавия им град.

26 June 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

515 намерени, страница 5 от общо 31


Специален коментар