Истината - Зад това, което знаем

За цената на бездействието

За цената на бездействието

Цената винаги е твърде висока, когато отстояваш нещо, но ето, че и цената да бъдеш смачкан, е не по-малко ниска! Нека новата цена ни замисли и ни накара да живеем с малко повече изисквания и самочувствие, да ни даде увереност, че промяна може има, стига да я пожелаем и да се стремим към нея… всички! Но нека това се случи, преди да си закупим билет на стойност 3.00 лева. ОК?

04 June 2016

Из чудния свят на КАТ

Из чудния свят на КАТ

Наскоро се сдобих с ново старо возило и както всеки съвестен гражданин се запътих към столичния КАТ, за да му сменя регистрацията – издаване на голям и малък талон. Всички сме чували и преживявали какви ли не истории оттам и това е просто още една, която затвърждава настоящата ефективност на тази дрържавна институция (а и не само на тази).

03 June 2016

Паметта vs. политическата наглост. Кое ще победи?

Паметта vs. политическата наглост. Кое ще победи?

България не е понесла никакви санкции за най-голямото изселване в Европа след Втората световна война. Няма наказани за разбиването на стотици хиляди семейства; за обезлюдените селища и изоставените къщи; за децата, които се събуждат на непознато място с ново име; за мъжете и жените, които са впрегнати като добитък да теглят каруци с покъщнината си; за възрастните хора, които губят правото да издъхнат в домовете си; за цивилните граждани, убити заради желанието да останат в родината си.

31 May 2016

ОТВЛЕЧЕНИТЕ

ОТВЛЕЧЕНИТЕ

Има обаче нещо много странно. Светът говори минимално за жертвите на Боко Харам. „Ислямска държава” е по-медийна и по-интересна. А жертвите са все същите – невинни хора, в този случай жени. Явно проблемът е, че са от Нигерия. Не е едно и също да си жертва навсякъде по света. Ако те отвлекат в Париж е някак по-интересно и важно, отколкото, ако живееш в Чибук. Така че двойният стандарт в „милосърдието и състраданието” е очевиден.

22 May 2016

Любовни изповеди: Толкова те обичам, че...

Любовни изповеди: Толкова те обичам, че...

Lentata.com публикува дословно пожеланието на актьорa Иван Ласкин за рождения ден на жената до него - актрисата Александра Сърчаджиева. Правим го, защото сред морето от омраза, болка и гняв, явно наоколо все още има и обич. Обич за завиждане. Четете и се радвайте. Красивото още е на мода.

20 May 2016

Мишел Уелбек за исляма и завръщането на религиозното

Мишел Уелбек за исляма и завръщането на религиозното

Романът на писателя Мишел Уелбек „Подчинение” излезе на френския книжен пазар в деня на кървавото нападение срещу сатиричното списание „Шарли Ебдо”. В романа един радикален мюсюлманин става президент на Франция през 2022 г. Разговор на Мишел Уелбек за завръщането на религиозното с журналиста Силвен Бурмо, който е негов приятел. Lentata.com препубликува това важно интервю с Мишел Уелбек. Четете.

19 May 2016

Истории за неблагодарността. Българската...

Истории за неблагодарността. Българската...

Тези разкази са на една българка, живееща в Чехия. Разочарована. От неблагодарността. На точно ония, на които е помогнала. Сънародници... А знаете, това разочарование е най-голямото. Не, че са те прецакали, загубили са ти парите и времето, но са ти загубили вярата, че по наш’та земя е останало поне мъничко честно и добро отношение. Четете. Алена Велчева го разказа в профила си в социалната мрежа.

13 May 2016

Морган Фрийман: Ако парите не са зло, кое е злото?

Морган Фрийман: Ако парите не са зло, кое е злото?

Злото е, когато се опитваме да купим щастие и отново, за да не бъдем наясно, че това е само илюзия, която един ден ще изчезне. Представете си, че имате всичко, а след това всичко загубите. Представете си, че сте съкрушени, нямате и стотинка пари. Единственото решение за вас е да получите пари. Нямате нищо, което създава фалшив късмет. Кои сте вие сега? Къде са сега всички тези хора, които сте смятали за приятели, докато сте имали пари?

10 May 2016

НАРЪЧНИК ЗА ЛЮБОВНИЦИ (На богати чичковци...)

НАРЪЧНИК ЗА ЛЮБОВНИЦИ (На богати чичковци...)

Вие търсите парите му, което автоматично изключва всякакви претенции относно външния му вид, характер, навици и много други характеристики. Нещо повече – той ще прави с вас каквото си поиска и когато го поиска, защото за това”си плаща”. Разликата в годините не би трябвало да има значение за вас. Да, той може да е стар дъртофелник, но за сметка на това е с дебел златен ланец на врата. Целта оправдава средствата! ПРЕЖАЛЕТЕ СЕ, а после се насладете на големия тлъст бонус, който ще получите. Току що си го изработихте.

04 May 2016

Тя е нашето наказание

Тя е нашето наказание

Жената на снимката е нашето истинско наказание. Тя отдавна вече не е пример за греха ни. Грехът наоколо е ежедневие, баналност. Жената, голата, омазана в шоколад, ближеща себе си, хвалеща се с тази „фотосесия”, пускаща статус във Фейсбук „чувствам се развълнувана” не е пример за развалата на ценностите ни. Не е някаква си курва. Не е просто онова, от което трябва да се срамуваме или да сочим с пръст. Тя е всичко, което заслужаваме.

01 May 2016

Еретици ли са католиците?

Еретици ли са католиците?

В момента някой сякаш иска да направи нещо като ООН за вярващи. Именно защото русофилите са започнали да превъзнасят православието по един пресилен и карикатурен начин, затова и богословите-либерали (русофобите) пресилено и карикатурно го принизяват и „осветскостяват“, правят го светско, каквото то не е и не може да бъде. Изглежда най-големият проблем на християнството в наши дни е именно този – опитват се да го направят прекалено светско, за да е по-лесно поносимо за всички, които определят себе си като някакъв вид християни.

30 April 2016

България засега продължава да е лайно

България засега продължава да е лайно

И в резултат се получи нещо, което доста прилича на един остатъчен продукт, ама на човек със стомашни проблеми. Трябвало да е роза, но това може да го разбере само някой с много развито чувство за абстрактност. Както и да е, тия дни все пак са решили да заменим лайното с нещо друго. Били представени 15 проекта. Компетентно жури ги разгледало всичките и знаете ли какво решило? Нищо. Нито един проект не бил одобрен. Защо е толкова трудно да се представи тази държава чрез една стилизирана рисунка?

30 April 2016

Патологии...

Патологии...

Един обикновен ден в днешна България – и то само в неговото начало. Най-напред, в автобуса се засичам със сина на мой познат, питам го как е татко ти, той ми казва – по-добре е, изписаха го, сега следва химиотерапия, лъчетерапия, знаеш как е при такава болест... После, жената, от която понякога купувам вестник за възрастната ми майка, не е в настроение, заговорвам я, тя споделя, че много е разстроена...

28 April 2016

Нека да сме равни

Нека да сме равни

Къде бяха световните медии, когато на 26 април цигани пребиха 25-годишния Георги и баща му от село Батово? Или онзи ден (25 април), когато цигани пребиха 45-годишен руснак и сина му до Петрич? Или когато пак на 25 април цигани убиха 62-годишен пенсионер в село Свирково? Или когато по-миналата седмица, на 18-ти април, цигани нападнаха екип на журналисти в кв. „Захарна фабрика“, като преди това натрупали опит с пребиването и ограбването на възрастен мъж и възрастна жена?

28 April 2016

В Меката на чалгата - ето как си го търсят

В Меката на чалгата - ето как си го търсят

Няма как цяла дискотека, пълна с подпийнали и понашмъркани мъже да те гледат „как са бараш, как са мяташ” и да си тръгнеш сама. Няма как да демонстрираш върху бутилка с водка как се прави фелацио и да не те отведе някой във ВИП стаичката в кенефа. Категорично няма как да си пипаш гърдите пред десетки други клиенти и да се опипваш с други девойки, които също очевидно си го търсят, и да не си го намериш.

26 April 2016

   2   3   4   5   6   7   8   9   

504 намерени, страница 6 от общо 30


Специален коментар