Истината - Зад това, което знаем

Новият бизнес: Кльощави плеймейтки

Новият бизнес: Кльощави плеймейтки

Та чудя се, защо девойки, не кажете какво наистина ви коства слабото тяло? С какво се поддържа? Спорт? Диети? Наркотици? Кажете ни какво е дневното ви меню и били ли сте някога по-тежки от 50 килограма? И колко точно пари прибирате, за да залъгвате фенките си, момичета на по 20 години, че рецептата за вашите тела са някакви хапове, а не глад и коремни преси?

27 July 2016

Истории от Северозапада

Истории от Северозапада

От Северозапада съм и положението там ми е неприятно, катранено, черно. Да, ясно е, че ще говоря за плодородните роми, които бавно и сигурно завземат териториите ни. А градът, който е силно засегнат от тяхното присъствие е с тематичното име Роман. Въпросните черни люде до толкова са превзели града, че всъщност белите са като музейни експонати.

20 July 2016

ТАБУ ИСТОРИИ: Детегледачката, която изнасилвала деца...

ТАБУ ИСТОРИИ: Детегледачката, която изнасилвала деца...

Детегледачка от окръг Охайо пледира виновна в обвинения за изнасилване на четири деца, уж подтикната от нейния приятел, осъден сексуален насилник. Хедър Куун, 27, признала, че е виновна по всички обвинения за сексуално посегателство над деца. Нейните адвокати твърдят, че тя е извършила неприличните действия под влиянието на нейния годеник, Джеймс Озбърн, като същият е осъден по същите обвинения няколко години по-рано.

13 July 2016

Писателката Насрин: „Моля, не казвайте, че ислямът е религия на мира”

Писателката Насрин: „Моля, не казвайте, че ислямът е религия на мира”

В поредица от туитове, тя опровергава твърдението, че бедността създава терористи. „Не се нуждаете от бедност, от неграмотност, чувство на неудовлетвореност, външна политика на Америка или от израелска конспирация, за да станете ислямски терорист. Единственото, от което се нуждаете е ислямът‘‘, казва тя. Таслима посочва, също, че всички терористи в Дака са добре образовани: „Всички терористи в Дака са от богати семейства, добре обучавани в елитни учебни заведения. Моля, не казвайте, че бедността и неграмотността създават ислямски терористи”.

13 July 2016

Тя избяга от дома си, за да се бие срещу „Ислямска държава”.

Тя избяга от дома си, за да се бие срещу „Ислямска държава”.

Смелостта е в женски род. Днес, тя застава открито с името си. Казва се Йоана Палани. Тя е жена, има оръжие и знае как да го използва. Според нея, войниците на Ислямска държава са „лесни за убиване”, за разлика от войниците на Асад. Йоана е едва на 22 години, когато решава да загърби комфортния си живот на студент в Дания, за да замине за бойното поле в Сирия и Ирак.

11 July 2016

Лоши изводи. За България.

Лоши изводи. За България.

25 години в България се извършва целенасочено разоряване и прогонване на български семейства. Резултатът - 571 обезлюдени села и градове- призраци. За същия период паразитиращите етноси, известни повече като малцинства, са на все по-нарастваща издръжка от свиващия се държавен бюджет. В управлението на България целенасочено се назначават неграмотни или с фалшиви дипломи хора, най-често не-българи, с цел да унищожават българското население.

07 July 2016

Забравените хора на България: Глад, мизерия и мъка.

Забравените хора на България: Глад, мизерия и мъка.

Ужасът на бедността не може да се опише само с думи. Толкова сме привикнали към него, че вече не ни прави впечатление. Подминаваме го с лека ръка. Единственото, което правим, за да избегнем човешките страдания, е да извърнем глава. Гнусим се от поредния беден и сакат просяк на улицата, сменяме канала, когато видим поредното многочленно семейство, което живее в отчайваща бедност. Спасението за нас идва, когато се правим, че бедността и мизерията не съществуват.

05 July 2016

За хлебарките и българите (ЧАСТ 2)

За хлебарките и българите (ЧАСТ 2)

Всички цени са двойни, обаче хората си купуват. Носталгията е алчна, често и глупава. Не разбирам, защо да си купя български кашкавал или салам, които в непоносимите гръцки жеги се съхраняват извън хладилник? Защото са български? Наредени са на рафтове в едно коридорче пред магазина, т.е. пред офиса и са разтопени и изпотени. Обаче, купуват се, да ви кажа.

02 July 2016

За хлебарките и българите (ЧАСТ 1)

За хлебарките и българите (ЧАСТ 1)

Хлебарките, в желанието си да оцелеят, започват да се самоизяждат, т.е., едната изяжда другата. Така е и с българите в чужбина – събираш ги на едно място, слагаш им отровата пари и ги изчакваш да се самоизядат. 99% от българите в Гърция са неграмотни (на собствения си език, обаче с радост се изтъкват, че знаят чуждия), комплексирани (че не са те работодатели, а работници), подлеци (към сънародниците си) и алчни (няма човек, когото българин да не може да прецака с пари).

30 June 2016

За селяните и селянията

За селяните и селянията

Първоначално, комуникацията ни вървеше добре, докато не споменах, че съм от малко провинциално селце в Северозападна България. Тогава стъпих на мина. Човекът, с когото комуникацията вървеше така добре, изведнъж се озлоби. Започнаха едни констатации от типа: „Селяните дойдоха в София и ни завзеха университетите, работните места и жилищата.“... „Селяните са тези, които ядат без прибори и ходят по цървули в градския транспорт.„... Имаше и много призиви - защо не си седим по селата, ами завземаме хубавия им град.

26 June 2016

Оптимистично. За българите

Оптимистично. За българите

Днес в рубриката на Lentata.com „ПИСМА ОТВЪН” ви предлагаме едно писмо, идващо отдалеч. Чак от Обединените арабски емирства. Но всъщност пълно с думи, близки до нас, българите. Авторът се подписва като Кюрнонски – по името на великия френски гастроном. Само че онова, което ще прочетете не се отнася нито до Изтока, нито до Франция, а до родната ни България. Ето ви дози оптимизъм по никое време:

25 June 2016

Открийте разликите. Или защо гърците имат самочувстие, а ние не...

Открийте разликите. Или защо гърците имат самочувстие, а ние не...

Същата човешка глупост, жестокост и немарливост я има и при съседите. В държавата, която е член на ЕС от 1981 до днес. Една от първите държави основателки на ООН. Държава, която години наред се славеше с високия си стандарт на живот. Но високият стандарт е въпрос на икономика. И на математика. И гърците също нещо сбъркаха. И имат също проблеми. Но едва ли ще чуете гърци, които да се бичуват като нас българите – че сме най-прости, най-тъпи, най-занищо не ставаме...

23 June 2016

Кого да мразим по-напред?

Кого да мразим по-напред?

Обаче, ти, май, много обичаш безплатните неща, а? За к’во ти беше, ся, тоя рак? И за него ще ми търсиш безплатно лекарство. И да търсиш и да не търсиш, няма го. Миналият месец го имаше, нали го взе? Е, тоя го няма. Нещо, не се разбират вносителите на лекарството със здравната каса, имат си личен конфликт някакъв. Ако можеш да си избереш мястото, където да се разболееш, НЕ си избирай, България!

21 June 2016

Фейсбук милостиня

Фейсбук милостиня

Представете си сега колко по-различно щеше да е, ако лайкът беше левче. Тогава щеше да има смисъл от подобни публикации. Щяхме да спасим някого. Но съчувствието на съвременния човек се измерва в like и share, а добрината не се брои, ако не се изфукаме с нея. Ако наистина ви пука, излезте на улицата и се огледайте. Ще видите поне един човек, който има нужда от вашата помощ. Не се налага да правите гръмки публични изяви от това и да се тупате в гърдите. Доброто е тихо.

18 June 2016

Бартер: Куче за Айфон

Бартер: Куче за Айфон

Гледам си телефона, по ирония на съдбата Айфон 5, втора ръка, купен след като гръмна предходния ми, и си мисля, че това парче метал някой някъде е готов да го размени за кучето си. Хванах телефона с желанието да се обадя на тъпака, решил да си разменя кучето за телефон, че да се хвали с него по петричките улици (иначе не виждам причина за разменната монета), но за жалост липсва телефон за контакт. Ако познавате Божидар от Петрич, който си разменя кучето за Айфон, моля ви, напишете ми телефона му. Имам нещо да му кажа.

16 June 2016

„Американски синдром”: Не пипай оръжието ми!

„Американски синдром”: Не пипай оръжието ми!

От друга страна, самото население не иска премахване на Втората поправка. Дори има много хора, които излизат до магазина или до ресторанта с оръжията си – понякога пистолет, понякога и автомат. В оръжейните магазини можеш дори да си купиш АК-47, нещо, което е незаконно дори и в двете основни държави-производителки на този автомат – България и Русия. Любовта на американците към оръжията е толкова силна, че всяко едно споменаване за контрол над оръжията ги настройва враждебно.

16 June 2016

За мурзилките, соросоидите и църквата

За мурзилките, соросоидите и църквата

Ние вероятно нямаше и да обърнем внимание на всичко това, ако Светият Синод на нашата Църква не беше успял да влезе в новините с няколко свои решения, последното от които – въобще да не изпращаме делегация на Събора. След това решение либералната общественост изригна като отровена. България саботира Събора! Заради нас няма да могат да се вземат съдбоносните решения! Владиците са ченгета!… Най-лесно е да кажем „ченгета са“, тази дума действа на будното обществено мнение като думата „монархо-фашист“ на отечественофронтовец.

14 June 2016

   2   3   4   5   6   7   8   9   

525 намерени, страница 6 от общо 31


Специален коментар