От Читателя - Maтериали и коментари от популярни българи, както и текстове от читателите на LENTATA

Срам ме е!

Срам ме е!

Срам ме е заради цялото стадо примитиви с автомати в ръце. Защото Омран, Айлян и хилядите други като тях, са най-ужасното обвинение срещу нас. Тези безпомощни, беззащитни жертви са най-красноречивото доказателство за смисъла на войната. Смисъл на войната? Това, уважаеми, е оксиморон. Във войната няма смисъл. Никога не е имало и никога няма да има.

23 August 2016

ПИСМО ДО ГЕОРГИ КАДИЕВ: Да спасим „Студентски град”

ПИСМО ДО ГЕОРГИ КАДИЕВ: Да спасим „Студентски град”

Но най-тъжно от всичко е положението в Студетнски град. Студетните сами явно няма да се седят да го спасят. Защото знаят, че не са оттук и са за малко... Живеят си 4 години и после никога не се връщат, но в Студентски град чудовищната кражба на площи и новите сгради са факт - те ограбват квартала все повече. Всеки ден се ограждат нови и нови петна. Там, където преди имаше паркинги, сега има сгради, големи колкото ЦУМ.

19 August 2016

Писма до Карбовски (02)

Писма до Карбовски (02)

После, ти говориш за доброто у хората. Чувам го през всичката ти критика и арогантност. Обаче ние държим да чуем лошото и да се хванем за него. Него да ползваме, за да ти върнем шамара. Никой не иска да знае дали си добър, колко добро си видял, или си дал. Всички държат Карбовски да е мярката за истинска история, която да нарекат грозна. Много е лесно така, баси...

09 July 2016

Какъв му е проблемът на българския футбол?

Какъв му е проблемът на българския футбол?

„По телевизора” нашите видни анализатори разказаха как в Исландия, Албания и други малки и не толкова футболни страни са реформирали футбола. Хората са инвестирали в истински стадиони (с реални размери) и спортни бази с професионални условия. А не са направили стотици малки игрища, на които събота и неделя да се изявяват кварталните „ритнитопковци“ или пък десетки стадиони по незнайни села с цел да се „усвоят” средства по програма за „развитие” на селските райони.

29 June 2016

Свой сред чужди или сам сред свои?

Свой сред чужди или сам сред свои?

Lentata.com публикува първия одобрен текст в конкурса „Само реалността е сензация”. Болезнено честен разказ от Екатерина Дачкова, който поставя и болезнено неприятния въпрос, кое е по-добре: сам сред свои или свой сред чужди? Време за четене. А иначе, конкурсът ни за вашите откровени мнения и коментари продължава. Изпращайте ги на: lentata@lentata.com Благодарим на Екатерина за текста:

15 June 2016

Новата религия на българите

Новата религия на българите

Нужно е да разтворим със страхопочитание тези вестници-молитвеници, защото те ще осмислят тъжния ни живот. А в тях се крият свети Истини, които ще можем да разберем, едва когато започнем да ги четем, пречиствайки се със святата нафора, която ще Ви раздам. Нашата нафора са пакетчетата семки!

11 June 2016

Живот на предела на оцеляването

Живот на предела на оцеляването

682-ма са милионерите у нас, повечето от които са депутати, бивши и настоящи. Това показва последната статистика на Българската народна банка. Това са хората с депозит над 1 милион лева. Как ги правят тези пари?! Като орязват от заплатите и съкратят персонала ли?! Като крадат от народа и субсидиите ли?! Държавната система работи за техните интереси, а не за народнитe и няма да спре да е така.

05 June 2016

Световното културно наследство и кючеците (ВИДЕО)

Световното културно наследство и кючеците (ВИДЕО)

И, докато хора от цял свят идват до националния резерват „Мадара”, ние просто оставяме кючека да ни завземе живота. Не протестираме вече. Не се срамуваме. Казваме си - тука е така. Сигурно изглежда безобидно на фона на апокалиптичните проблеми в милата ни държава. Но кючеците до Мадарския конник са символика. Символика на живота по български, който напоследък не е никак български...

31 May 2016

"Хабиби" или "Време разделно"?

"Хабиби" или "Време разделно"?

Докато чета за това как турските поробители са изнасилвали българските момичета пред очите на братята и родителите им, някой слуша Азис! Докато чета как приемащите исляма българи биват обрязвани, някой слуша "Хабиби"! Докато чета как в народните песни се е считало, че езикът е не по-малко важен от вярата, някой българин се възторгва от арабска реч! Браво бе! Докъде стигнахме?...

24 May 2016

Не е работа да си търсиш работа

Не е работа да си търсиш работа

Ние предлагаме: • Добро възнаграждение. Хубаво е „добро”, ама за кого? Дали за работника, или за фирмата? • Работа в млад екип. Следователно имайте едно на ум, че ако вече не сте на 25 години едва ли разполагате с много шансове да получите работата. Интересно какво ли се случва с по-възрастните служители на предприятието?

22 May 2016

Мутрите спасиха дъщерите си...

Мутрите спасиха дъщерите си...

Говорете каквото искате за мутрите, но те спасиха дъщерите си - не от алчността, не от меркантилността, не от суетата, но от най-вулгарната последица от тях. Първите три са изпитание, което по нашите географски ширини идва по рождение - то е в нас: войната, че се раждаме роби с очакванията на фараони. И всичките ни Клеопатри - и жените, и гейовете, и травеститите, се снимат от Дубай, защото тук е трудно дори проститутка да бъдеш.

21 May 2016

България е...

България е...

Нейните обилни устни, гърди и екстеншъни покоряват сърцата на подрастващите тийнейджърки. Достоен модел за подражание в 21-и век. Защо? Защото знае новата песен на Фики Стораро наизуст, или защото „когато тя избухва ще мълчите”? А може би, защото има самочувствие на преуспял бизнесдама, след като новата й снимка събра коментари, които наброяват депутатите в народното събрание?

14 May 2016

Америка трябва да диктува?

Америка трябва да диктува?

Ето защо Западът напълно искрено разпространява демокрация. Дори смятам, че тя е по-важна от петрола. В края на краищата, такава „демокрация" е средство за тотален контрол. Работи бавно, но сигурно. И не си мислете, че нечие народно волеизлияние (чрез избори или референдум) е демократично – то ще стане такова, след като бъде признато от ресорните посланици, акредитирани в Абсурдистан, от различните транснационални НПО-та и местните им филиали: всички на заплата към ...?

08 May 2016

АД НА КОЛЕЛА.

АД НА КОЛЕЛА.

Все тая, слязах някак си. Момичето даже ми каза "победихме", което не беше далеч от истината, защото си беше като на война. Не ми навреди по никакъв начин случката, не се оплаквам. Просто ме накара да се замисля. За хората. В какви се превръщат за глупави причини. Закъде бързаха всички тези стари хора?

07 May 2016

Наръчник: „Как да се издигнем в България“

Наръчник: „Как да се издигнем в България“

Вероятно и аз трябвашепросто да захвърля ученето, то сега не е модерно, нали? А и кой ти чете книги, когато във Фейсбук пише всичко? По-добре спокойно да си късам салфетки в чалготеките, пияна до козирката. А с леопардово клинче от 5лв. или някоя къса поличка с животински принт, най-лесно ще си хвана гадже. Някой богат чичко, който ще ми купи кола и ще ме приюти да живея при него. Ще ме води на екскурзии, в скъпарски хотели. Също ще ми купува скъпи дрешки, обувки, бижута и много подаръци. Като Дядо Коледа, само че аз ще съм в списъка с лошите дечица.

05 April 2016

Не учете. Няма смисъл.

Не учете. Няма смисъл.

Естествено миниманото възнаграждение е съпроводено с всички изисквания за фирма от лондонското сити - перфектно владеене на два езика. Следва владеене на не една и две компютърни програми, основи в програмирането и оптимизирането на сайтове,поддържането им, маркетингови, адвокатски, счетоводни и всякакви стандарти, които перфектният кандидат трябва да владее, така както монасите от манастира Шао Лин владеят кунг фу, до съвършенство.

04 April 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

113 намерени, страница 2 от общо 7


Специален коментар