От Читателя - Maтериали и коментари от популярни българи, както и текстове от читателите на LENTATA

Не е работа да си търсиш работа

Не е работа да си търсиш работа

Ние предлагаме: • Добро възнаграждение. Хубаво е „добро”, ама за кого? Дали за работника, или за фирмата? • Работа в млад екип. Следователно имайте едно на ум, че ако вече не сте на 25 години едва ли разполагате с много шансове да получите работата. Интересно какво ли се случва с по-възрастните служители на предприятието?

22 May 2016

Мутрите спасиха дъщерите си...

Мутрите спасиха дъщерите си...

Говорете каквото искате за мутрите, но те спасиха дъщерите си - не от алчността, не от меркантилността, не от суетата, но от най-вулгарната последица от тях. Първите три са изпитание, което по нашите географски ширини идва по рождение - то е в нас: войната, че се раждаме роби с очакванията на фараони. И всичките ни Клеопатри - и жените, и гейовете, и травеститите, се снимат от Дубай, защото тук е трудно дори проститутка да бъдеш.

21 May 2016

България е...

България е...

Нейните обилни устни, гърди и екстеншъни покоряват сърцата на подрастващите тийнейджърки. Достоен модел за подражание в 21-и век. Защо? Защото знае новата песен на Фики Стораро наизуст, или защото „когато тя избухва ще мълчите”? А може би, защото има самочувствие на преуспял бизнесдама, след като новата й снимка събра коментари, които наброяват депутатите в народното събрание?

14 May 2016

Америка трябва да диктува?

Америка трябва да диктува?

Ето защо Западът напълно искрено разпространява демокрация. Дори смятам, че тя е по-важна от петрола. В края на краищата, такава „демокрация" е средство за тотален контрол. Работи бавно, но сигурно. И не си мислете, че нечие народно волеизлияние (чрез избори или референдум) е демократично – то ще стане такова, след като бъде признато от ресорните посланици, акредитирани в Абсурдистан, от различните транснационални НПО-та и местните им филиали: всички на заплата към ...?

08 May 2016

АД НА КОЛЕЛА.

АД НА КОЛЕЛА.

Все тая, слязах някак си. Момичето даже ми каза "победихме", което не беше далеч от истината, защото си беше като на война. Не ми навреди по никакъв начин случката, не се оплаквам. Просто ме накара да се замисля. За хората. В какви се превръщат за глупави причини. Закъде бързаха всички тези стари хора?

07 May 2016

Наръчник: „Как да се издигнем в България“

Наръчник: „Как да се издигнем в България“

Вероятно и аз трябвашепросто да захвърля ученето, то сега не е модерно, нали? А и кой ти чете книги, когато във Фейсбук пише всичко? По-добре спокойно да си късам салфетки в чалготеките, пияна до козирката. А с леопардово клинче от 5лв. или някоя къса поличка с животински принт, най-лесно ще си хвана гадже. Някой богат чичко, който ще ми купи кола и ще ме приюти да живея при него. Ще ме води на екскурзии, в скъпарски хотели. Също ще ми купува скъпи дрешки, обувки, бижута и много подаръци. Като Дядо Коледа, само че аз ще съм в списъка с лошите дечица.

05 April 2016

Не учете. Няма смисъл.

Не учете. Няма смисъл.

Естествено миниманото възнаграждение е съпроводено с всички изисквания за фирма от лондонското сити - перфектно владеене на два езика. Следва владеене на не една и две компютърни програми, основи в програмирането и оптимизирането на сайтове,поддържането им, маркетингови, адвокатски, счетоводни и всякакви стандарти, които перфектният кандидат трябва да владее, така както монасите от манастира Шао Лин владеят кунг фу, до съвършенство.

04 April 2016

Срам ме е, че го позволих...

Срам ме е, че го позволих...

Срам ме е. Срам ме е да се оплача от ниската си заплата, срам ме е да се оплача от скапаното си образование, срам ме е да плюя по системата, защото нямам право. Те имат, ето тези възрастни хора, които носят в старите си очи, болката на новото време, което ги изхвърля на улицата, за да продават цветята, зимнината, книгите, душите си. Срам ме е, защото се чувствам виновна, че съм част от това, че го позволявам.

03 April 2016

БЪЛГАРИЯ ООД: Изнася таланти, внася домати.

БЪЛГАРИЯ ООД: Изнася таланти, внася домати.

През последните 10 години основният български износ за Западния свят не е розово масло или пък кисело мляко, а от гимназисти. Според една статистика от май 2014, от 148 страни България е на 142-ро място по задържане на млади таланти от изтичане в чужбина. Защото можещите предпочитат да отидат на запад, където ще бъдат третирани като бели хора и ще живеят в общежития, леглата в които не са тридесетгодишни пружинести кушетки, подът не е разпокъсан балатум, нощем не излизат хлебарки от ръждясалия сифон в банята...

05 March 2016


Концепцията: „Срам ме е от българите”.

Концепцията: „Срам ме е от българите”.

Във всяка такава публикация като заключение задължителен елемент е нападката към аудиторията. Финалните думи са най-разнообразни: „Такива сме добичета‘‘; „Никой нищо не прави, всички стоят и гледат“... „Срам ме е от българите“ и т.н. различни рефрени със сходна идея. Останалите да кажем около 13 броя мои Фейсбук приятели, сред които и аз, не използваме социалната мрежа, за да даваме гласност на разсъжденията си върху манталитета на сънародниците ни, безгласни сме и явно не социално активни овчи душици.

01 March 2016

#Je suis...mort

#Je suis...mort

Имам чувството, че в годината на българина има само три важни събития - агнето на Великден, рибата на Никулден и прасето по Коледа. Тъпчем телата си, а душите ни умират от глад. Те не се засищат с комерсиалния свят, с лайкове, пари и парцали. Затова и усещате такава празнина в себе си. И нещо не е наред, нали? Обаче продължаваме да се залъгваме, че е от времето, ретроградната Венера, разваления боб снощи, комплексирания работодадел, черната котка, пресякла ни пътя в четвъртък и евентуално наближаващия петък 13-ти след две години.

15 February 2016

Образователна реформа: Случайност? Не мисля...

Образователна реформа: Случайност? Не мисля...

Радвам се, че минах вече през този материал, че учих онази история, а не тази, която се канят да въведат. Радвам се, че сме взимали български стихотворения, които вече са излезли или съвсем скоро ще излязат въобще от учебниците. Радвам се, че ще завърша училище преди съвсем да развалят предметите.

10 February 2016

Живейте, часовникът тик-така...

Живейте, часовникът тик-така...

Хабим се, хабим ден по ден от живота си сякаш ще живеем хиляда години. Забравяме, че на всеки човек часовникът му тик-така. А ако утре ви кажат, че имате една година живот, няма ли да изпозлвате всеки един от тези 365 дни, за да живеете, извън Фейсбука? А няма ли да използвате всеки един час от тези 8760 часа, за да направите всичко, което можете да направите, но винаги сте го оставяли за после, защото в момента някой ви е писал в мрежата?

28 December 2015

Открито Ганьовско писмо

Открито Ганьовско писмо

Всеизвестни дами и господа, Аз съм един средностатистичен провинциалист. Българин – по националност и етнос. Задължен на държавата, дето МЕ изучи. Задължен на работодателите си, дето са МЕ хранили и МЕ хранят. Моето поколение вече отгледа децата си. Наближаваме 50-те, г-н бивш зам.- финансов министър Горанов, но не се срамувам, че нямам събрани 20 000 лева.

22 December 2015

Един ден на Лъвов мост. По стъпките на страха...

Един ден на Лъвов мост. По стъпките на страха...

След 19:00 от Сливница до Централни хали по бул. Мария Луиза виждаш единствено хора с бради, таксиметрови шофьори, чакащи пакистанци и афганистанци, които по телевизията ни представят, като сирийци. Всеки ден съвсем спокойно, пред очите на хората каналджии свободно разхождат икономическите емигранти.

28 September 2015

КАК ДА ПОЗНАЕМ ТЕЛЕФОННАТА ИЗМАМА?

КАК ДА ПОЗНАЕМ ТЕЛЕФОННАТА ИЗМАМА?

Тази сутрин за 10 минути вярвах, че мой близък ще умре заради телефонна измама. Пиша това, за да ви кажа как процедират и да сте малко по-подготвени, ако се опитат да ви излъжат. Първо на телефона ми се обади жена, която беше в много тежко състояние и ми каза през сълзи, че повръща кръв. Понеже не разпознавах гласа попитах кой е няколко пъти, но всеки път имаше стенания и плач.

10 September 2015

   1   2   3   4   5   6   7   

104 намерени, страница 2 от общо 7


Специален коментар