Интервю - Култови интервюта и въпросите, които трябва да се зададат...

Малките Маргини или Маргините като малки

08 March 2012   4

Кой не знае Николай и Красимир Маринови, кой не е чувал за тях?!

Малките Маргини или Маргините като малки

Кой не знае Николай и Красимир Маринови, кой не е чувал за тях?! Всички ги знаем, но само отдавнашните им съседи и приятели помнят, известните днес с прякора братя Маргини, като малки.


Братята Красимир и Николай Маринови израстват в нормално социалистическо работническо провинциално семейство, което успява да им осигури безгрижно детство. Преди да станат известни като босовете на СИК, двамата са обикновени и сравнително послушни деца  от Смолян.

На 6-ти май 1964 година в квартал Устово, град Смолян, в семейството на Андрей и Соня Маринови се ражда Красимир, по-известен днес като Големия Маргин. Детството на първородния преминава съвсем нормално и незабележимо.  Основното си  образование Красимир получава в 4-то ОУ „Стою Шишков” в родния му град. Днес неговите съученици и приятели от детството си спомнят, че Красимир е бил амбициозно дете „с желязна воля и самоконтрол”. Той пръв напуска Смолян и се записва в спортното училище в град Чепеларе със специалност борба, по наставления на неговия преподавател по спорт – П. Сулинаджиев. В кариерата си, Красимир  печели няколко титли от републикански първенства. Приет е да следва в ВИФ и в последствие става национален състезател в свободния стил, бива удостоен със званието „майстор на спорта” и инструктор по борба към ДФС “Тунджа”.

За разлика от него по-малкият му брат Николай Маринов е по-буйното и опърничаво дете в семейство Маринови. Така го описват и неговите познати и приятели от времето, в което расте в Смолян. Николай е роден на 8 юни 1972.  Прякорът му тогава е бил „Кашона”. Близките му казват, че бил доста агресивно хлапе. Толкова, че родителите му не успяват сами да се справят с буйния му нрав и го изпращат на седмична детска градина-пансион в село Бостина - при строгата детска учителка - другарката Аролска. За да опишат особения му нрав, съседи на семейството споделят, че за известно време в квартала им е нямало нито една котка - именно заради Николай. Той обикалял улиците с часове, събирал всички безпризорни котенца и после ги палел. Други пък момиченца връстници на Кашона, казват, че се криели от него, защото когато и където ги мернел, започвал да ги бие. Уж по детски.
Николай, също като по-големият си брат Красимир, завършва 4-то ОУ в град Смолян, след което започва да тренира борба и участва в национални състезания, но без значителни успехи. Красимир също е приет е да учи в Националната Спортна Академия, но не завършва.
Вместо бакалавър, става съдружник в две фирми заедно със Славчо Христов и с покойния Пантю Пантев (известен като Поли Пантев).

По-малко известен е фактът, че семейство Маринови имат още две деца. Димитър Маринов, с прякор Макарона,  чийто приближени го описват като  „много по-едър и висок от тях. Беше добро момче.”


Сестрата на Маргините се казва Мариана. Също като братята си напуска Смолян рано. Омъжва се в Пловдив на 18-годишна възраст. Мариана има две дъщери от първия си мъж, с когото се развежда преди няколко години. Сестрата разказва, че „с братята ми бяхме презадоволени деца. Баща ми, като миньор, получаваше много голяма заплата, майка ми Соня също взимаше добри пари. Аз помня, че с повод и без повод тате ни купуваше вносни шоколади от Кореком-а, който тогава се помещаваше във фоайето на хотел „Смолян“. И четиримата ядяхме на корем. Колко семейства можеха да си позволят това в ония години!?!" Днес се твърди, 1че Мариана се е преместила в София и е заела поста на Жени Калканджиева в модна агенция „Визаж”.


Бащата на Маргините - Андрей Маринов, по-известен като „Графа” работи 16 години като миньор в град Мадан. До ден днешен Андрей живее в Смолян, в жилищна кооперация в кв. Устово. Ежедневно Графа обикаля  кварталните улици с бомбе на главата си и сипе хвалби за величието на синовете си. В квартала винаги има по някоя вътрешноведомствена интрига по адрес на Андрей Маринов.  Графа обаче винаги приключва кавгите и споровете с усмивка и тихо през зъби казва: „Кой ще посмее да ми направи нещо,  нали съм баща на Маргините!” Напоследък комшиите твърдят, че Графа не е в цветущо здраве и не излиза често, но до него е съпругата му и майка на Маргините - Соня. Дълги години Соня Бубуто работи като санитарка в градската болница. В Смолян г-жа Маринова е известна с голямата си уста, но се слави и като  „изключително оправна жена”. Приятели на Бубуто твърдят, че е „ненадмината е в приказките и  никой не може да я надговори”. Днес създателите на Маргините се гордеят с поколението, което са отгледали и никой и нищо не е в състояние да ги убеди, че децата им вършат нещо нередно. През последните няколко години се появиха различни спекулации, че семейството живее в пълна мизерия, но Соня категорично опроверга слуховете, като заяви, че ежемесечно синчетата й пращат „тлъсти пачки”...

Братя Маринови отдавна не живеят в Смолян. Понастоящем Красимир се подвизава в жилището си в София.       Местожителството на някогашния Кашон не е известно. Твърди се, че или е в Германия, или в Испания. Не е известно и къде се подвизава и не толкова популярния трети брат - Димитър Маринов. Смолянчани твърдят, че никой от известните братя не се е прибирал в родния град с години.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ....Виж още от Интервю »

Катето Евро: Почти всеки ден нямаме ток! Живеем като в 17 век!

Катето Евро: Почти всеки ден нямаме ток! Живеем като в 17 век!

Lentata.com разговаря с актрисата Катерина Евро за проблемите на няколко населени места в София с тока. В 21 век, стотици жители на Панчарево, Кокаляне, Герман и др., живеят сякаш в отминали векове. През ден им спира токът, а същевременно пристигат колосални сметки за никакво потребление. Очевидно, нещо с ЧЕЗ и токът не е наред. Очевидно става дума за кражби и злоупотреба. И очевидно – монополистът на пазара не счита за необходимо да се грижи за хората от тези населени места.

03 March 2017

АНАЛОГОВИ КАРТИНИ И ВИНО

АНАЛОГОВИ КАРТИНИ И ВИНО

Художникът Росен Марковски ви кани в ателието си. Събитието „Отворени врати” вече е традиция за Росен и неговия артистичен кръг. Ако искате да се включите, Марковски ви казва – елате от 15. 12. до 17. 12. 2016г. от 17:00 до 22:00 на бул. В.Левски - 82 (вход откъм „Венелин”). Росен нарича събитието си време за – аналогови картини и вино и ви кани да надзърнете в „кухнята му”. Всъщност, Росен е съосновател на групата „Балкански хуманисти” – наречена така от Мартин Карбовски.

13 December 2016

Внукът на Талев: Нахалството на македонистите е безгранично!

Внукът на Талев: Нахалството на македонистите е безгранично!

Внукът на големия ни писател Димитър Талев – Климент Братиславов Талев говори пред Lentata.com. За отношението на Македония към България, за скандала около поруганата паметна плоча на Каймакчалан, за претенциите на съседката ни към наследството на дядо му и за патриотизма. Който ни е така необходим, особено, когато няма работеща държава. Четете.

28 September 2016

Коментари


Специален коментар