Екстрасенсите на съд?

Екстрасенсите на съд?
07-06-2012г.
12
---

Перничани, скочили да съдят Мая Попова - "екстрасенската", която първо каза, че няма да има земетресение, а после когато ни друсна написа на блога си, че щяло да друсне пак и то толкова силно колкото на 22 май . И скачат някакви хора, крещят: ,,Шарлатанка, шарлатанка!''. Заблуждавала ги, всявала паника, хората не можели да се приберат по къщите. Някаква адвокатка и се обадила по телефона, заплашвала я, че ще я съди, в един вестник бяха сложили новината на първа страница – абе, направо чудо!

Преди време, обвинение беше повдигнато и на един друг гадател – Лещански. Той пък, предсказа силно земетресение в Хасково на 19 април 2009. Тогава хората излязоха на палатки и всички бяха в паника! Земетресение нямаше! Прокуратурата обвини Лещански  за разпространяване на заблуждаващи сигнали за бедствия и аварии. Ако бъде осъден такъв човек, трябва да лежи 2 години в затвора.  Обвиненията бяха свалени.

Някакви хора казват, че не трябва да се дава трибуна на „екстрасенските”, защото хората се плашат... Много обичам разобличаващи материали за врачки и екстрасенси! Нали се сещате, такива дебели, с множество пръстени по ръцете, с плътно и ярко  червило, дето ги снимат със скрита камера докато предсказват бъдещето! Обичам да се установява тази ЧУДОВИЩНА ИЗМАМА! Със скрита камера, сложена в мрежичка. И се започва :,, Как може, как им позволяват, веднага в затвора!'' и хиляди други глупости. Някой да си спомня за 22 години голям, корумпиран политик или престъпник да са заснемани със скрита камера!

Я сега си представете, че утре някой от опозицията сяда в телевизионно студио и казва, че правителството понеже не управлява добре, до края на годината ще падне! И го осъждат за дето всявал паника, понеже хората ги хванало страх за работата им, за парите им или не искали да плащат данъци, защото не знаели какво ги чака.

Да съдим ли гадателите, врачките, екстрасенсите? Да съдят ли перничани Мая Попова, защото казала: „Левият лакът ме боли, значи ще има земетресение в Италия, дясното коляно ме боли, ще друса в Плевен.” Или да съдим някоя от онези дебелите, че казала: „Брат ти има лоша магия, дай 1000 лева да я оправя.”

Не, разбира се! Със същата сила можем да съдим всеки, който реши да каже как ще изглежда земята в бъдеще! Въпросните гадатели и екстрасенси съществуват благодарение на глупост и наивност у хората! Мая Попова не мести тектоничните плочи, не друса земята, тя само си дърдори и е щастлива, когато някой й обръща внимание! Хилядите врачки съществуват, защото хората искат да има някакво чудо, с което да избегнат съдбата, да надлъжат живота, да бъдат по-големи от Природата! Обаче няма как! Просто няма как!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.