Ексклузивно! БГ тротил използван за взрива на летище Сарафово

Ексклузивно! БГ тротил използван за взрива на летище Сарафово
25-07-2012г.
279
Лентата

Според два независими източника  на Lentata.com, тротилът използван за атентата на летище Сарафово е български

Организацията на българския атентат е траела повече от година и съучастниците са използвали добрите си позиции между българския криминален контингент. Целта им е била взривното вещество да е местно, предадено между няколко прекупвачи, за да му се загубят следите. Полицаи признават, че у нас тротилът е непроследим . Mоже да е взет от утилизирани снаряди, може да е от минното дело или да е контрабанда от Косово и Сърбия.

В различни части на България, най-вече покрай военни заводи или закрити поделения процъфтява търговията с взривни вещества и взриватели. Една шашка тротил на черния пазар се търгува за около 500 български лева, което прави бомбата напълно изпълнима в наши условия, а търговията – печеливша.

Българският крими контингент със сигурност не се е заинтересувал кой ще бъде гърмян с продадения на ислямистите тротил. Терористите са платили скъпо и прескъпо за мълчането и услугата. А скритият оборот на взривове в България въобще не е малък, затова едва ли българските бандити изпитват вина.

От това се опасявахме – твърдят запознати в спецслужбите – от синергията на криминалния контингент и терористични клетки. Официално България никога няма да признае чия собственост е тротилът – това я прави съучастник в атентата.

Вече от няколко места се потвърждава, че истината за атентата ще бъде скрита. Това е традиция на българските тайни служби. Скрита остава дори етническата принадлежност на атентатора, която може да се определи от ДНК-то за часове. Властите в България ще се опитат да докажат,  че по случая  няма българска следа – в това те имат достатъчно опит.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.