Наркокарта на Република България

Наркокарта на Република България
30-01-2013г.
110
Лентата

Заради показният разстрел на Златко Баретата отново се заговори за преразпределение на наркопазара у нас, за свиване на хероиновия сектор и за премахнване на старите играчи от ъндърградуд сцената.

Lentata.com публикува отново уникалната си интерактивна наркокарта на Република България. В нея са посочени голяма част от босовете и техните райони на пласиране.

Не забравяйте, че всеки надежден информатор може да участва в проекта. Очакваме вашите писма на [email protected]

Маркирай и в твоят град!

LENTATA.COM стартира проект, който цели да „очертае” актуалните територии на активните разпространители на наркотици у нас. Това е интерактивна онлайн сателитна карта, на която всеки може да отбележи дилърите в своя квартал или град. Тъй като тази информация е непрекъснато променяща, такава е и картата. Проектът е базиран на Google Maps и предлага стандартните инструменти за навигация и мащабиране. Картата отразява не само териториалното състояние на нарко-пазара, а и неговите „вълнения”. Всеки изпратен сигнал от потребител преминава през одобрението на модератор, след което ако се окаже достоверен, се нанася върху картата.

Интерактивната наркокарта на България цели изграждане на сложни релации, визуализиращи отношенията между престъпните групировки в страната, пътя на наркотиците и промените в цените му в различните населени места на територията на страната, както и онагледяването на йерархията и взаимоотношенията между наркоразпространителите в национален мащаб.

Основните показатели са: територии за продажба на наркотици, видове дроги на пазара, тартори на групоровки. Картата предлага визуално разграничаване на владенията на по едрите. Във всеки район чрез пин маркери са отбелязани както видовете продавана дрога, така и съпътващи любопитни детайли за вида наркотик. В границите на всяка наркозона са отбелязани със снимка (ако е налична) управляващите съответните територии.

За да комуникира ефективно пространствената информация, обектите като места за продажба на кокаин, хероин, марихуана и синтетични наркотици са обозначени със съответните изображения на точно маркираните райони. Цялата карта е покрита с конвенционални знаци и символи, обяснени в полето над нея. Площта на картата покрива цяла България, като към момента почти изцяло са запълнени столичните райони.

Мигащ бутон „маркирай”, води до формуляр за попълване от потребители на сайта. По този начин всеки, който разполага с информация може да я сподели. Всички получени данни се проверяват, за да се избегне публикуването на неверни данни. LENTATA.COM гарантира достоверността на интерактивната наркокарта. Цялата информация е координирана и удостоверена от полицейски служители, бивши представители на престъпния свят, настоящи наркоразпространители и наркопотребители и топ разследващи български журналисти.

Анонимността на всички източници на правдоподобни сведения е задължителна и гарантирана!

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.