Това ли ви е Европейския съюз?

Това ли ви е Европейския съюз?
09-10-2012г.
70
Мартин Карбовски

Българите не са логични хора. Те са най-бедните в ЕС, но те рядко са евроскептични. Истината е, че на това ни научи Съветският съюз.

Днес обаче българите могат да изригнат - това ли ви е Европейския съюз?!

Англия се готви да ограничи влизането на работна ръка от България и Румъния дори и след Нова година. И то с цената на визи. Говорим си вече за визи вътре в ЕС. Затова ли ручахме жабетата? Преведете ги "жабетата" на англичаните както си искате - но това е форма на несправедливост, с която българите няма как да се съгласят.

Това ли е наистина ЕС?! Как да го разпознаем? Може би по това, че българите плащат по-скъп газ от немците? По това, че Герхард Шрьодер работи за Газпром? И по това, че и Меркел някой ден ще си намери служба там? Може би по това, че гърците се прецакаха докато купуваха германска продукция, включително и военна и задлъжняха - отново на Германия? И по това, че след като широко под музиката на одата на радостта беше декларирана свобода на придвижване на капитали и хора - днес ще имаме наново визи за Англия?

ЕС може да бъде разпознат и по друго - генерал Уесли Кларк има акции в рудодобива на Косово. Кларк донесе свобода на Косово като бомбардира Сърбия. Освен това Мадлин Олбрайт има акции в телекома на Косово. Същата, която беше държавен секретар по време на бомбардировките. По това ли да различим ЕС от останалите съюзи. Знаем, че ЕС няма алтерналива, но българите наистина ви повярваха - те си мислеха, че ще живеем в една голяма и свободна държава от 500 милиона души, където Шилер и Бетовен са за всеки. И работа щеше да има за всеки, и музика, и хляб.

Какво работи Кристалина Георгиева? Тя е комисар по бедствията и авариите в ЕС. Това, което се случва е бедствие и трябва българите да бъдат защитени от някого. Кой защитава интересите на българите в ЕС? Някой поляк или друг водопроводчик?

От днес българите са тежко евроскептични. Те изпълняваха чинно всяка препоръка на ЕС, като умни и прилежни бедни роднини пуснати в скъпото училище на демокрацията. И днес ни сервират това - визи за Англия! Момчета, не стига че им берете ягодите за стотинки, но ще трябва и да ви одобрят. Не стига, че полския водопроводчик с нищо не попречи на пазара на труда в Англия, както се говореше, но и българския строител трябва сега да търси виза. Кажете си - не сме равни, не ни будалкайте. Това не е Европа на две скорости, това е Европа като двутактов Трабант, в който англичаните дават на задна.

А ние си мислехме, че сме една държава. Но не сме. Ние сме разпределени на гета в тази територия. И ние ще последваме примера ви - след като за нас има визи за Англия, то българите трябва да наложат визи за Столипиново. И ако това стане - ще писнат всички правозащитни организации, нали. Има двоен аршин в ЕС, подозирахме го и днес това ни се доказва в прав текст.

Старата шега, че българите са преживели всякакви съюзи и империи отново е на мода. Наивниците свършват дори и тук, в бедна България. А щом наивниците свършат в България, лошо му се пише на всеки съюз. Откажете се навреме от визите за българи. Няколко пъти в доклади на ЕК се спомена, че от отварянето на пазара англичаните са имали достатъчно ползи, включително и това, че техни граждани и фирми работят на наша територия. Един ден съюзът трябва да се събуди с една дума на уста - и тя е "равнопоставеност". Ако това не стане - виждате вече какво ще стане - Гърция поведе хорото и няма такава Меркел, която да успокои гърците, колкото и да им гостува.

Българите не са евроскептични, защото за скептични по принцип - те казват просто - забранихте ни да пушим, сега ни забранявате да работим. А това нито една империя и съюз не са успели да ни забранят. Къде отивате вие, може би?!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.