Любовта е по-силна от всичко

Любовта е по-силна от всичко
10-01-2013г.
136
Надя Теодосиева

Вероятно в 21 век всичко за любовта е изпято и написано. Вероятно всичко се е случило вече... Lentata.com подбра няколко истории от планетата Земя от последното десетилетие, истории за любов и още нещо...

Момичешки мечти (2009 г.)

Всяко малко момиченце мечтае да бъде булка. Повечето малки момченца имат завършена представа как трябва да изглежда най-важният ден в живота им. Основните съставки на тази мечта са две – красива бяла рокля и принц на бял кон. 9-годишната Джайла Купър от Тексас обаче няма време да търси перфектния мъж. Може би защото вече го е намерила... Или защото е болна от левкемия и знае, че й остават само няколко седмици живот. И момиченцето моли да сбъднат последното й желание – Джайла иска официална брачна церемония, в която тя да се омъжи за най-добрия си приятел, 7-годишният Хосе Григс (също пациент в Детското отделение в Далас).

Мечтата се сбъдва през февруари 2009 г.. Двамата млади се бракосъчетават по всички правила, заобиколени от семействата и приятелите си... Малката булка умира на 1 април същата година.   

Еднополова любов зад решетките (2010 г.)



Крис Матис е 30-годишен евреин, който излежава присъдата си в един от най-строгите затвори в света – Сан Куентин. Крис е едно от „момичетата” зад решетките. Когато е на свобода, е просто гей, но вътре смята, че е по-защитен, ако се държи и изглежда като жена. Така и прави. Така го третират и останалите. Иначе е осъден за крадене на коли. Като изпечен престъпник Крис и за секунда не е вярвал, че е възможно да срещнеш любовта именно в затвора. Разбира се, не отрича сексуалните контакти особено с оглед на „подходящата” му хомо ориентация. Но всичко, което се случва в затвора за него е взаимна услуга, която задоволява физическите потребности.  

Там, зад решетките, е лесно да намериш секс, но е трудно да откриеш човек, с когото да разговаряш, който да се вълнува от теб и от това, което мислиш, от убежденията ти и емоциите ти. Крис намира привидно най-неподходящия човек на най-небивалото място за създаване на връзки. В Сан Куентин той среща 33-годишният Рони. Бивш член на нацистка групировка, обявена за една от най-опасните в САЩ. Освен това Рони е семеен с две деца. Излежава 10-годишна присъда за участие в организирана престъпна група. Въпреки бекграунда, Рони се влюбва в евреина-хомосексуалист и забравя всички предразсъдъци...

60 години самота (2006 г.)




Годината е 1946. Някъде в СССР Анна Козлова среща Борис. Той е войник в Червената армия, тя е дъщеря на враг на народа. Въпреки това те се влюбват и не след дълго сключват брак. Три дни след като се „взимат” Борис отново е изпратен на фронта. До този момент Анна винаги го е чакала. Но когато се завръща, той намира къщата им празна. От любимата му няма и следа и никой в селото не знае къде е. Оказва се, че младоженката е отведена в лагер в Сибир заради родословното си дърво заедно с цялото си семейство. Не им дават да оставят адрес, нито да споделят на някой познат къде са. И връзката прекъсва. Борис прави всичко по силите си, за да открие Анна, а тя не спира да чака писмо. Когато изгнанието й приключва младата жена е принудена от майка си да се омъжи отново. По-късно Борис, вече писател, също сключва следващ брак...

Казват, че случайни неща няма. Но един ден, 60 години след драматичната раздяла, Борис отива в родното си село, там, където е срещнал любовта на живота си, за да се поклони на гроба на родителите си. По случайност Анна също се е прибрала, за да навести родната си къща. 80-годишният мъж се спира пред прага на дома, в който е изживял най-красивите 3 дни като младоженец. И тя е там. Въпреки времето те веднага се разпознават. И любовта възкръсва.  След като съпрузите и на двамата са мъртви, след като комунизмът вече си е отишъл, за влюбените няма никакви пречки и те се женят отново. Този път не се разделят дори и за ден, не знаят колко още им остава, но са категорични, че ще се възползват от всяка секунда, за да се радват на любовта.


Бог е Любов (2011 г.)


В 21 век все още съществуват религиозни табута – актове, които едни вярващи не допускат да се случват в тяхната общност. Именно заради това се смята, че Хума Абедин е извършила немислимото. Тя е 37-годишна, красива, интелигентна и вярваща в Аллах. Родена в семейство на индиец и пакистанка и понастоящем е наричана „дясната ръка на Хилари Клинтън”. Въпреки че е смятана за добра мюсюлманка от добър мюсюлмански род тя прави най-страшното нещо, което религията й е забранила – жени се за евреин. И никой от двамата не променя вярата си.

Неговото име е Антъни Уайнър, но е по-известен като „конгресменът плейбой”. Той е има чудесна кариера, един от кандидатите на последните кметски избори в Ню Йорк, който за кратко прецаква шансовете си към върха, защото е хванат в онлайн изневяра. Въпреки фиаското, въпреки, че дори Хилари Клинтън не одобрява постъпката му, Хума остава до него и дори му ражда дете – син, чиято религиозна принадлежност не е оповестена от родителите. Госпожа Уайнър обобщава решението си да запази семейството кратко и ясно: „Гордея се, че съм омъжена за него. Той наистина постъпи глупаво и това беше болезнено. Но този брак е сключен с любов. Костваше ни много да стигнем дотук... Искам хората да знаят само, че ние сме едно нормално семейство.”
 

Възрастта няма значение (2007 г.)



Келси Питърсън е учителка по математика и баскетбол на шетокласници в Лексингтън, Небраска. Тя е дете на щастливо християнско семейство, израсла е в градчето, където преподава и цял живот е мечтала да създаде дом, като този на родителите си. Човешките избори обаче често водят до неимагинерни сценарии. В следствие на такива лични решения един ден на госпожата й се налага да избяга извън щатските територии и съвсем филмово да се укрие в Мексико заедно със своя любим. Не, те не са Бони и Клайд. Те са 25-годишна преподавателка и 13-годишен ученик. Целта на бягството им е „да започнат заедно живота си”. След едноседмично издирване обаче влюбените са завърнати в реалността. Там на Келси са повдигнати обвинения в отвличане, нараняване и престъпление над малолетен. Учителката по математика е осъдена на шест години лишаване от свобода. Пред съда Питърсън заявява, че би дала всичко, за да върне времето назад и да не повтаря грешките си, но признава: „Правех действие, след действие и избор след избор и разбирам, че трябва да си платя за това...”

Изборите,  които тя споменава са свързани с Фернандо Родригез, ученикът, с когото започва сексуална връзка, когато момчето е едва на 12. Отношенията им продължават около година, но и двамата признават, че ако не са били „хванати”, всичко е щяло да се проточи още дълго време, защото са вярвали, че се обичат. Фернандо дори е предлагал брак на Келси. Всъщност според адвоката на обвиняемата именно младежът е бил инициатор на връзката – той пръв я е целунал, пръв я е сграбчил и пръв е започнал да говори за любов и за секс. Госпожата в началото просто се е опитвала да помогне на момче, което е част от хулиганска банда, а после... не е могла да устои и се е влюбила. Днес Келси все още излежава присъдата си.

Бомби от любов



Ирена Хорак е 35-годишна блондинка, католичка от Република Хърватска, родена в малко провинциално градче. Тя се мести в Загреб и започва работа като помощник в социален дом. Един ден се обажда на родителите си и им казва, че заминава, за да учи английски на запад. Но пътуването й има предистория. През 2008, когато е на сватба в Лондон, Ирена се запознава с мюсюлманин-адвокат и се влюбва в него. Започват връзка, която поддържат от разстояние. Но не след дълго доскорошната католичка, решава, че ще се впусне в нова за нея религия, в която любимият й, въпреки произхода си, не е достатъчно вещ. И го изоставя.

Ирена променя навиците и облеклото си и започва да търси голямата любов, иначе казано - някой по-радикален. И я открива в лицето на Ал Аулаки – един от лидерите на най-опасната терористична групировка в света – Ал Кайда. Скоро след това от Ирена няма и помен, през юли 2010-та тя става Амина – съпругата на терориста.

Любовта обаче не трае три години... Роденият в САЩ радикален ислямист и смятан за лидер на „Ал Кайда на Арабския полуостров” Ануар ал Аулаки е убит в Йемен през септември 2011 г. Той е наречен от Америка „глобален терорист", заради предполагаемата му роля в няколко терористични нападения. Твърди се, че президентът Барак Обама лично е наредил ликвидирането му.

Освен всичко останало Ануар ал Ауалки е смятан за "Бин Ладен на интернет", защото използвал  новите технологии и перфектния си английски език за проповядване онлайн на радикална идеология. Така той успява да достигне до много широка аудитория. Така достига и го жена си Амина. След смъртта му новата мюсюлманка не се отчайва, а решава, че трябва да действа и заявява желанието си да бъде съмишленик в терористичните атаки, организирани от Ал Кайда. Тя пожелава да бъде терорист камикадзе и да се превърне в мъченица като съпруга си.

Днес местонахождението на Амина е неизвестно. Тя е обявена за международно издиране и е смятана за много опасна. 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.