Специален коментар -

... страшни смешки, смешни страшки...

26 June 2013   5

Автор Венци Мицов

... страшни смешки, смешни страшки...

... страшни смешки, смешни страшки...

Понякога, с цел да разнообразя ежедневието си и да се откъсна за малко от мисли за ипотечни вноски, сметки за тока, кофти новини по телевизията и невероятен възторг по „Харта 2013“ и новата обединена десница си създавам собствен сценарий на събитията от деня, седмицата и последните няколко хилядолетия.
В този сценарий Фидосова може да лети като Карлсон от покрива, Волен е барабанист на дет метъл група, а Мая Манолова...
Мая Манолова, признавам си, ми е толкова сложен образ, че не мога да измисля нищо парадоксално за нея. Тя самата е един парадокс, но както забелязах тази сутрин, все пак не обича яйца и домати...
На вас не ви ли се е случвало да си измисляте всевъзможни смешки, докато гледате ужасяващите новини, които постоянно ни заливат отвсякъде. Опитайте – така можете да развеселите и себе си, и децата си, и близките си. Не е толкова трудно. Въоръжете се с най – доброто от чувството ви за хумор и самоирония. А аз ще ви дам няколко примера, за да видите колко е лесно.

1. Сцена първа – Тази сутрин пред парламента Мая Манолова бе нападната с яйца и домати от протестиращите

- Мая, недей! Те не те заслужават - утешаваше своята заместничка председателя на парламента Михаил Миков.
- И между другото изобщо не е вярно, че те мразят. Ако те мразеха, щяха да те замерят с камъни, а не с органични яйца от свободни кокошки. Това показва уважение - допълни министър Ангел Найденов, докато с мокра кърпичка почистваше ревера на своята приятелка...
А портрета на Петър Младенов, поставен в стаята на парламентарната група на БСП промълви тихичко - "По-добре да дойдат танковете!!!"
Сякаш дочула, Мая тихо изрече - "Къде по дяволите е парламентарната група на АТАКА?"

Край на сцената. Тук имаме пряка реч и много болка и любов. Както и загатване за истински случки. А сега ще ви демонстрирам друга възможност.

2. Сцена втора – В последните дни Волен Сидеров изчезна от медийния фокус

Волен седеше, облечен в любимия си костюм, възстановка на парадната лятна униформа на Херман Гьоринг в кабинета си на „Врабча“ No 1 и слушаше „Тристан и Изолда“ в изпълнение на Западноберлинска филхармония с диригент Вилхелм Фуртвенглер.
На вратата му се почука.
- Волене! Братята Халваджиян те хранят по Нова – чу той гласът на Павел Шопов – Да събирам ли отряда, за да ходим пред телевизията?
Волен с мъка се откъсна от арията на Изолда. Оправи мундира си, намести шапката и изрече.
- Не! Ще направим блицкриг пред президентството и чак тогава ще ударим телевизиите. Но първо СКАТ, после всички останали...
И потъна в своите си мисли за бъдещето на KLETA MAJKA BALGARIA…

Край на сцената. Завесата се спуска под звуците на „Лили Марлен“ и китка от песни на група „Епизод“.

Но сега да оставим Волен. Той и без това бе доволно палав и всяка смешка за него звучи някак недостатъчно крайно.
Да се върнем на един друг факт. В последните дни в пресата масово се появиха 2 изключителни твърдения – на протестите са само симпатизанти на ДСБ и Кунева.
И въпросните симпатизанти са красиви и умни, за сметка на февруарските, които бяха бедни и грозни.
Заговори се за обединената десница, нещо, което ще се случи под вещото ръководство на новия лидер на ДСБ Радан Кънев.

3. Сцена трета – Десните протестиращи се разграничават

Протестиращия Божан Хаджиноколов, произхождащ от стария софийски род Хаджиниколови, известни в миналото собственици на фабрика за рафиниране на свинска мас „Братя Хаджиниколови“ вървеше по улицата. В ръката си той държеше 12-инчов таблет, на който, вместо лозунг се мъдреше първа страница на „ХАРТА 2013“.
Внезапно Хаджиниколов с ужас забеляза грозновати младеж и девойка, които минаваха до него:
- ОТКЪДЕ СТЕ БЕ? – попита с видимо негодувание Божан
- От Перник, чичо – отговориха леко смутено двамата.
- Ааааа, от Перник значи. От тоя червен град, а! А случайно да са ви докарали с автобус? А? А случайно да са ви платили да сте тука? Кой ви плати, а? Кой бе? Вън от моята София, бе! Вие сте от СДС, нали? От ГЕРБ сте, нали? Комунисти мръсни!!!! Грозни протестиращи! Вижте се на какво приличате!!! – пребледнял от гняв закрещя автентичния десен Борис Хаджиниколов, а двамата младежи се огледаха, па си плюха на петите.
Хаджиниколов, доволен, че е изпълнил дълга си към новата десница прелисти таблета и фиксира нов лозунг – „Само ние от ДСБ сме тук!“ и се огледа да види дали на площада няма някой представител на зелените, че да го прогони с крясъци...
„Така е, като им казвах едно време да върнат софийското жителство, ама нашите не, та не...“ – с леко обвинение си прошепна сам автентичния протестиращ...

Край на сцената. Тук се появяват няколко души, които заедно с нашия герой започват да излъчват „автентично десни“ сигнали на мнозинството. Появява се Еленко Ангелов, който успява да отчете „десни сигнали“ със специална апаратура, улавяща всевъзможни флуиди и небесни вибрации...

Да продължавам ли с опитите за смешки?
Какво? Казвате, че не всичко ви звучи смешно?
Вероятно сте прави! Понякога, както казва татко Бекет „Няма нищо по-смешно от нещастието.“
Важното е ние да не спираме да се смеем, защото, когато загубим способността си да се усмихваме, ставаме като тях.
Затова си измислете ваши сценки и ги разигравайте. Показвайте на всички колко е нелепо това, което се случва.
Не е нужно дори да си измисляте – вземете повод от реалността, която е доволно богата на комедии:
- назначението на Пеевски
- уволнението на Пеевски
- назначението на ченгета от шести отдел на ДС за областни
- назначението на сикаджии за зам – министри
- внушението, че на площадите са само десни и то само фенове на ДСБ и Кунева
- внушението, че сега протестиращите са умни и красиви, а февруари бяха бедни и грозни
- нелепите опити на БСП да работи и на ГЕРБ да се възкачат върху протестите
- неясните искания на „опозицията“
- изгубената способност на политическата класа да се държи адекватно
- откровенната тъпота и наглост, която лъха от властта и медийната среда

Вземете всичко това. Забъркайте го в един коктейл. Гарантирам ви смешки на корем.
А сега ви оставям, че трябва да се посмея...ъъъ...да поработя малко...
Лек ден и довечера си знаете – 18:30.
 Виж още от Специален коментар »

ВЛАКЪТ ПЕКИН - ПИШУРКА

ВЛАКЪТ ПЕКИН - ПИШУРКА

Понеже чух от Китай, че ще се строи ВЛАК-СТРЕЛА, железница Пекин-София, и понеже всички овчерадушно понесоха новината и се зарадваха на нея, аз се сетих, че преди ВЛАКЪТ-СТРЕЛА да стане, трябва да проверя какво стана с предишните ГОЛЕМИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОЕКТИ като Южен поток, например...

25 November 2015

БАЛКАНДЖИ ЙОВО И ОТКАЗЪТ ОТ КРЪСТА

БАЛКАНДЖИ ЙОВО И ОТКАЗЪТ ОТ КРЪСТА

А патриотизмът е зле платена работа. Що ли се занимавам. Моят баща ме възпита с Балканджи Йово. Кръвта е част от историята. Аз ще възпитам сина си с Балканджи Йово. Той ще възпита сина си с Балканджи Йово. Там, където вие триете кръста, ние ще изчегъртаме друг. Отказът от кръста е отказ от Бога. А пачаврите на историята не могат да изтрият кръста от историята.

23 November 2015

ЕПОХАТА С ХОРАТА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ЧУКАТ

ЕПОХАТА С ХОРАТА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА ЧУКАТ

Цивилизацията никога не е имала така ясни врагове, обаче бройлерите непрекъснато повтарят как враг няма и трябва да обичаме онзи, който ни треби. А идва ден, когато всеки се изправя пред куплета от Марсилезата – там се пее, че с нечиста кръв ще напоим браздите си. Я забранете Марсилезата, тя е твърде нетолерантна, изпейте песента на бройлерите.

20 November 2015

Коментари   5

5

ДД

27 June 2013

Голям майтап. Тия ще ги свалим, вече не се съмнявам в това. По един типично небългарски начин на протестите успяваме да преодолеем факта, че имаме различни политически предпочитания и да се обединим около националния интерес. Което е яко като цяло, а като за българи е не просто революция, ами е Нова Ера. Майтапът е, че ако не се конкретизира в изборния кодекс оня момент с казуса, кое е агитацията и кое не, отиваме на избори с ден за размисъл, вече официално превърнат в "ден за оплюване на опонента". Та в тоя ден какво ли ни чака... и какво ще стане с нашето единство... Ще видим. Но да се поздравим, че стигнахме до тук - различни, но обединени.

4

Az

26 June 2013

Samo ostavqme te da se prichislish kam naciq po izbor, homogena i ravno tapa na vsqko edna ot edinicite si :)Buhal !:))))

3

Гост

26 June 2013

chesno kazano kakvot lyha ot politicite takova lyha i ot horata na ulicata Vsichki ste bulgari, edinstvenata naciq, v koqto hoa=rata se delqt na tapi i umni etc Stanahte za smqh i vinagi shte ste edni balkanski samo zabravili se naduti baloni

2

4esnokazano

26 June 2013

чесно казано предпочитам българска мутра да ни управлява, за сметка на дпс и тия марионетки в правителството, поне като излязат хората и стачкуват българската мутра досрамява и си подава оставката, плюс това остава нещо за поколенията напред след себе си каквото и да си говорим, първия политик който не е приватизирал нещо за мижави стотинки ние го изкарахме престъпни заради некви комунистически компромати дето така и няма да се докажат а само ги използваха за да правят това което в момента правят!

1

ivan

26 June 2013

Заглавието е по Недялко Йорданов

 1 

5 намерени, страница 1 от общо 1

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Lentata.com не носи отговорност за съдържанието им.
Добави коментарВъведете код:
Добави коментар

Специален коментар