Специален коментар -

... страшни смешки, смешни страшки...

26 June 2013   5

Автор Венци Мицов

... страшни смешки, смешни страшки...

... страшни смешки, смешни страшки...

Понякога, с цел да разнообразя ежедневието си и да се откъсна за малко от мисли за ипотечни вноски, сметки за тока, кофти новини по телевизията и невероятен възторг по „Харта 2013“ и новата обединена десница си създавам собствен сценарий на събитията от деня, седмицата и последните няколко хилядолетия.
В този сценарий Фидосова може да лети като Карлсон от покрива, Волен е барабанист на дет метъл група, а Мая Манолова...
Мая Манолова, признавам си, ми е толкова сложен образ, че не мога да измисля нищо парадоксално за нея. Тя самата е един парадокс, но както забелязах тази сутрин, все пак не обича яйца и домати...
На вас не ви ли се е случвало да си измисляте всевъзможни смешки, докато гледате ужасяващите новини, които постоянно ни заливат отвсякъде. Опитайте – така можете да развеселите и себе си, и децата си, и близките си. Не е толкова трудно. Въоръжете се с най – доброто от чувството ви за хумор и самоирония. А аз ще ви дам няколко примера, за да видите колко е лесно.

1. Сцена първа – Тази сутрин пред парламента Мая Манолова бе нападната с яйца и домати от протестиращите

- Мая, недей! Те не те заслужават - утешаваше своята заместничка председателя на парламента Михаил Миков.
- И между другото изобщо не е вярно, че те мразят. Ако те мразеха, щяха да те замерят с камъни, а не с органични яйца от свободни кокошки. Това показва уважение - допълни министър Ангел Найденов, докато с мокра кърпичка почистваше ревера на своята приятелка...
А портрета на Петър Младенов, поставен в стаята на парламентарната група на БСП промълви тихичко - "По-добре да дойдат танковете!!!"
Сякаш дочула, Мая тихо изрече - "Къде по дяволите е парламентарната група на АТАКА?"

Край на сцената. Тук имаме пряка реч и много болка и любов. Както и загатване за истински случки. А сега ще ви демонстрирам друга възможност.

2. Сцена втора – В последните дни Волен Сидеров изчезна от медийния фокус

Волен седеше, облечен в любимия си костюм, възстановка на парадната лятна униформа на Херман Гьоринг в кабинета си на „Врабча“ No 1 и слушаше „Тристан и Изолда“ в изпълнение на Западноберлинска филхармония с диригент Вилхелм Фуртвенглер.
На вратата му се почука.
- Волене! Братята Халваджиян те хранят по Нова – чу той гласът на Павел Шопов – Да събирам ли отряда, за да ходим пред телевизията?
Волен с мъка се откъсна от арията на Изолда. Оправи мундира си, намести шапката и изрече.
- Не! Ще направим блицкриг пред президентството и чак тогава ще ударим телевизиите. Но първо СКАТ, после всички останали...
И потъна в своите си мисли за бъдещето на KLETA MAJKA BALGARIA…

Край на сцената. Завесата се спуска под звуците на „Лили Марлен“ и китка от песни на група „Епизод“.

Но сега да оставим Волен. Той и без това бе доволно палав и всяка смешка за него звучи някак недостатъчно крайно.
Да се върнем на един друг факт. В последните дни в пресата масово се появиха 2 изключителни твърдения – на протестите са само симпатизанти на ДСБ и Кунева.
И въпросните симпатизанти са красиви и умни, за сметка на февруарските, които бяха бедни и грозни.
Заговори се за обединената десница, нещо, което ще се случи под вещото ръководство на новия лидер на ДСБ Радан Кънев.

3. Сцена трета – Десните протестиращи се разграничават

Протестиращия Божан Хаджиноколов, произхождащ от стария софийски род Хаджиниколови, известни в миналото собственици на фабрика за рафиниране на свинска мас „Братя Хаджиниколови“ вървеше по улицата. В ръката си той държеше 12-инчов таблет, на който, вместо лозунг се мъдреше първа страница на „ХАРТА 2013“.
Внезапно Хаджиниколов с ужас забеляза грозновати младеж и девойка, които минаваха до него:
- ОТКЪДЕ СТЕ БЕ? – попита с видимо негодувание Божан
- От Перник, чичо – отговориха леко смутено двамата.
- Ааааа, от Перник значи. От тоя червен град, а! А случайно да са ви докарали с автобус? А? А случайно да са ви платили да сте тука? Кой ви плати, а? Кой бе? Вън от моята София, бе! Вие сте от СДС, нали? От ГЕРБ сте, нали? Комунисти мръсни!!!! Грозни протестиращи! Вижте се на какво приличате!!! – пребледнял от гняв закрещя автентичния десен Борис Хаджиниколов, а двамата младежи се огледаха, па си плюха на петите.
Хаджиниколов, доволен, че е изпълнил дълга си към новата десница прелисти таблета и фиксира нов лозунг – „Само ние от ДСБ сме тук!“ и се огледа да види дали на площада няма някой представител на зелените, че да го прогони с крясъци...
„Така е, като им казвах едно време да върнат софийското жителство, ама нашите не, та не...“ – с леко обвинение си прошепна сам автентичния протестиращ...

Край на сцената. Тук се появяват няколко души, които заедно с нашия герой започват да излъчват „автентично десни“ сигнали на мнозинството. Появява се Еленко Ангелов, който успява да отчете „десни сигнали“ със специална апаратура, улавяща всевъзможни флуиди и небесни вибрации...

Да продължавам ли с опитите за смешки?
Какво? Казвате, че не всичко ви звучи смешно?
Вероятно сте прави! Понякога, както казва татко Бекет „Няма нищо по-смешно от нещастието.“
Важното е ние да не спираме да се смеем, защото, когато загубим способността си да се усмихваме, ставаме като тях.
Затова си измислете ваши сценки и ги разигравайте. Показвайте на всички колко е нелепо това, което се случва.
Не е нужно дори да си измисляте – вземете повод от реалността, която е доволно богата на комедии:
- назначението на Пеевски
- уволнението на Пеевски
- назначението на ченгета от шести отдел на ДС за областни
- назначението на сикаджии за зам – министри
- внушението, че на площадите са само десни и то само фенове на ДСБ и Кунева
- внушението, че сега протестиращите са умни и красиви, а февруари бяха бедни и грозни
- нелепите опити на БСП да работи и на ГЕРБ да се възкачат върху протестите
- неясните искания на „опозицията“
- изгубената способност на политическата класа да се държи адекватно
- откровенната тъпота и наглост, която лъха от властта и медийната среда

Вземете всичко това. Забъркайте го в един коктейл. Гарантирам ви смешки на корем.
А сега ви оставям, че трябва да се посмея...ъъъ...да поработя малко...
Лек ден и довечера си знаете – 18:30.
 Виж още от Специален коментар »

ИСТОРИЧЕСКИ ОБРЕЧЕНИ

ИСТОРИЧЕСКИ ОБРЕЧЕНИ

Какъв паралел с днешния ден, какво дежа вю! Ние, хората без икономика, без демография, без Нобелови лауреати, без възпитание, без аристокрация, без флот, без изтребители, без бъдеще, без пари и без ум - ние важничим притеснително какво ще стане с Великобритания?! Не само - какво ще стане с Евросъюза, ужас?! Щях да пукна от смях, ако не бях българин! Ужасените ни очи от 1980-та и от 2016-та доказват на мен за последен път колко сме slave-addicted.

26 June 2016

РЕВИЗИЯ НА ПРИОРИТЕТИТЕ

РЕВИЗИЯ НА ПРИОРИТЕТИТЕ

Точно сега е моментът за България да ревизира приоритетите си спрямо онова, което беше излишно посято от Брюксел - а именно да потърсим приоритетите, от които се нуждаем, нещата, които са наша нужда, а не задача на европейската централа. Последните 25 години приоритет станаха не родителите ни, а условията в килиите на рецидивистите. Приоритет бяха не децата ни, а борбата с хомофобията. Приоритет бяха не правата на жертвата, а правото на престъпника.

25 June 2016

ЗА ОТВРАЩЕНИЕТО ОТ ЛИБЕРАЛИЗМА

ЗА ОТВРАЩЕНИЕТО ОТ ЛИБЕРАЛИЗМА

BREXIT не е болест. Той е симптом. Симптом на отвращението към самоцелната идея за свободи без икономика и вмешателство в националния интерес, което стигна до налудности. Защото Меркел се провали, Камерън просто отчете резултата. Следващата стъпка на Меркел ще е забрана на някои ясни свободи - никой не иска повече референдуми, нали? Вместо консервиране на Проекта Европа, заради запазването на мечтата, ще последва истерична реакция – нещото, което храни национализмите.

24 June 2016

Коментари


Специален коментар