Слънчев бряг - град на греха

 Слънчев бряг - град на греха
01-10-2013г.
132
Адриана Аврамова

„Пиячка, обикаляне на барове и България" /Booze, Bar Crawls And Bulgaria/. Така ВВС, представи България пред света. Това е един филм за алкохолния туризъм по нашето черноморие. Онова лице на туризма, което ние се опитваме да отречем. Неуспешно. Защото е факт.

Друг е въпросът за лицемерието, на което нашата държава става жертва за пореден път. Лицемерието, породено от надменността и арогантността на т.нар. западни общества, спрямо малкия балкански народ.

Да, в Слънчев бряг се лее алкохол. В Слънчев бряг се прави безразборен секс. В Слънчев бряг има дрога. В Слънчев бряг… Да! В същия този Слънчев бряг, пълен с англичани и германци…

Ето какво екип на Lentata.com, видя преди два месеца там…

Всички сме гледали рекламите на България, които имат за цел да привличат повече туристи в страната ни.  Показват планините, горите, съкровищата, споменават за вековните традиции и че България е прекрасно място за почивка . Колко нелепо!

Чужденците, които са чували за България, знаят точно за  едно място - Слънчев бряг, наричан още '' Град на греха''. За тях страната ни се свежда до този курорт, евтино пиене и безразборен секс. Истински рай.

Истината е, че колкото и статии и репортажи да са правени за Sunny beatch, няма как да бъде описано напълно това , което се случва там.  Място, на което няма правила. Стига да имаш пари, можеш да си позволиш всичко. Място, където 7те смъртни гряха влизат в действие всяка секунда, но някъде между 10тото безплатно питие никой не мисли за тези неща. Това е и целта- амнезия, безпаметност.

Интересното е, че в Съни, както го наричат на кратко туристите, българи и чужденци се забавляват по различни начини. И колкото и да е странно ние сме направо кротки, в сравнение с англичаните и холандците, например.

Обиколих някой от най-посещаваните барове и дискотеки в Слънчев бряг, за да напиша тази статия. Малко са нещата, които не видях.  Ако трябва да обобщя т.н. '' Град на греха'' е един своеобразен Содом и Гомор в иначе ''пропитата от традиции'' България.

През деня е спокойно

 Вероятно туристите релаксират след тежките вечери. Разбирам, че гледката на заспали по пейките хора, използвани презервативи и преливащи от бутилки  кошове за боклук  е нещо обичайно и не се впечатлявам. На  Cacao bеаch има сравнително малко чужденци. Там ходят повече българи, вероятно, заради реномето, а и да се тагнат във фейсбук, че са били в Съни.  Разбира се, българите не сме от хората, които ще се прекарат, така че на плажа до късните часове на обяд има предимно нашенци. Изтрезняват с мента и спрайт.  Иначе масово го раздават тежкарската, явно обстановката така им действа.

На централния плаж става по-голям купон. Тук идват предимно чужденци, които искат да опитат от всичко - пяна парти, плажен волейбол, 2 коктейла за първата мацка, която свали горнището и други такива . Българите рядко се включват тези забавления. Просто си седят и гледат ''резилЪТ''.

Преди 00:00ч.

Към 19-20 часа централната улица е претъпкана. На всеки ъгъл продават ''маркови'' дрехи, часовници, очила, раздават се хиляди брошури за предстоящите партита. Дядо на около 70 години танцува брейк, младежи свирят на китари, други пеят ... Изобщо всеки си е намерил някакво кътче и се опитва да привлече неориентираните туристи към себе си. Озадачих се като видях колко семейства с деца имаше вечер в центъра на курорта. В цялата лудница, където всеки следи да не изгуби компанията си, майките са пуснали най-безгрижно децата им да се разхождат сами... 

С наближаването на 00:00 часа баровете започват да се пълнят . На всяко място предлагат различни промоции и атракции, в зависимост от клиентелата. Доста чужденци се почват с бутилки с водка по пейките, преди да завършат в някоя дискотека  .

 В един от най-известните барове в имаше парти-запознанства. Пишеш си името при влизането в бара и го пускаш в една кутия. В 00:00, когато всички са достатъчно пили,  се теглят листчетата с имената и се избират двойки. Ако изпълнят предизвикателството, зададено от сервитьорите или публиката печелят бутилка или 20 шота . Обикновено предизвикателствата бяха от рода на - съблечи сутиена си и остави другото момиче на оближе гърдите ти, разбира се имаше и по-смели искания от рода на фелацио пред присъстващите,  което обаче смути момичето и то си тръгна без подарък. Но това, което прави впечатление е липсата на българи на такъв тип партита. В баровете се събират предимно чужденци, които са толкова пияни, че не могат да гледат и се раздават на 100 %.  В друг бар имаше вечер на обратните. Не посмях да вляза- гледката на здрави мъжаги, които се натискат отпред ми беше достатъчна, за да си помисля какво ще видя вътре .

След  00:00 ч.

Все по-срещана гледка по улиците е повръщащи младежи и такива, които в алкохолния си делириум се натискат по пейките. Отново предимно чужденци.

А къде са българите? Разбира се - на чалга!  В Съни има хиляди дискотеки, но 3 са тези, които са предпочитани от чалга маниаците.  Политиката на една от тях е да организира партита за детските лагери. Винаги има около 100 души опашка от ученици, заедно с техните учителки. Може би набор 97-98. Това е т.н. ''детска дискотека'', в която „децата“ се забавляват под зоркото око на преподавателките си. Иначе казано -  развратът  е на макс, алкохол се сервира,  напиват се от 50 грама и са като отвързани.

Другата известна чалга дискотека се намира на плажа на Какао. Тя е и най-предпочитаното място в Съни от  българите . Няма голяма разлика между нея и софийските дискотеки, освен може би в градуса на купона - все пак е на морето и хората са още по-освободени. Но въпреки, че беше лудница от хора ми се стори спокойно, може би защото никой не се съблече гол, нямаше някакви организирани игри за присъстващите, както на повечето други места.  Истината е, че българите искаме да се покажем ... докато англичаните излизат по потник и дънки и отиват на дискотека,  ние слагаме най-новите и хубави дрехи , бижута, токчета  и едва тогава пристъпваме прага на някой бар.  Разбира се към 3:00 сутринта задръжките и на българите падат, респективно и хубавите дрехи ...някъде по тоалетните . Около коша на тоалетната се забелязва обичайната гледка на използвани презервативи . Пред дискотеката,  на плажа, съвсем спокойно се пуши марихуана. Въпросната фолк дискотека е на самия плаж , това е плюс за клиентите, които са ''забили'' по нещо и отиват да се оправят някъде по събраните шезлонги.

След 03:00…

В другата голяма дискотека, в която се пуска хаус, никой не отива без да се е надрусал. Или просто го прави там.  Чуждите туристи излизат на групички от тоалетната, бършейки и потърквайки носовете си.  Като че ли там сексът е на заден план, изместен от наркотиците, които ... в края на вечерта определено сближават хората, дори да не говорят на един език.

И разбира се, за финал, най-нормалното нещо за Съни е не просто сутрешен секс на плажа, а секс в морето. Излизайки от дискотеката в 7 сутринта, поглеждайки към морето се виждат  разпръснати двойки, леко поклащайки се в топлата вода . Прекрасно.

След всичко видяно, макар и да съм убедена, че нещо съм пропуснала , започвам да разбирам защо Слънчев бряг е най-популярният черноморски курорт.  Евтин алкохол, евтини хора , бърз секс - идеалната почивка за младите.

И се чудя, така и така на запад България е по-известна като Вулгария, защо поне да не изкарваме пари от това?  Очевидно на никого не му е интересно, че България е страната с велики традиции и история и никой не я посещава, за да разгледа  паметниците, а за да се нашмърка до забрава и да завърши щастливо заспал в собственото си повръщано на някоя пейка, но не къде да е, а в ... Съни.

Да, наистина -добре дошли във Вулгария.

И само да припомним, че в Украйна и Хърватия има цели селища, в които хората ходят голи, правят безразборен секс по улиците и т.н. и т.н. Но за тези места никой не прави репортажи. Никой не говори и не пише. А там също ходят основно „западняци“… Така де!  

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.