Искате ли гражданска война?!

Искате ли гражданска война?!
09-10-2013г.
23
Мартин Карбовски

Ще я получите. Ще получите разплакани майки, кръв по улиците и бягство на стотици хиляди българи като сирийци по цялата планета. В интернет набират сила посланията, които търсят хаос, смърт и насилие. Още един повод да разберем, че не всички проблеми, които съдбата ни носи, са заради отвратителните политици.

Искате ли гражданска война? Ще я получите. Ще получите каквото заслужавате след толкова партийна партизанщина и саботиране на нормалното. И тук това заглавие не е за политиците. То е за всеки, който ползва интернет като трибуна, за да говори за кръв, за спане с майки и конкретно - за гражданска война. Защото отдолу в обществото се прокрадва един призрак – желанието да разкървавим лицето на клетата майка България.

Това заглавие е и за унижението. Да разсъблечеш треньора на Левски, да го изгониш на пресконференция – това е разговорът, който ни се предлага. Колкото у нас емигрират заради беднотията, толкова емигрират и заради разговора, който ни се предлага. Дивашка и нецивилизована страна. Това е казано за щата Мисисипи пред 1960 година. Днес се огледайте – страх ни е да кажем истината за себе си. А тя е, че ползваме интернет като бухалка, фейсбук като партиен циклостил, телевизиите като вендета  и вестниците като масови гробове. Какво ви става, бе хора, как така искате всички да влезем насила във вашето ТКЗС на омразата, да станем хунвейбини и да гоним врабчетата, които уж ядат нашата реколта?

Мразите „чорбата“ – окей, убийте Наско Сираков. Мразите комунистите – окей, щурмувайте Зимния дворец. Мразите комунистите?! Какво по-комунистическо от това да направиш ляв бунт без цел, посока и лидер?

В интернет някакви хора искат кръв. Други казват – без гражданска война няма да се оправим. Ние приличаме на тълпа, която се бута един в друг и отива към пропастта. Всяко побутване изглежда невинно, всяко лашкане на тълпата се приема като демокрация, но истината е, че пропастта вече се вижда.

Партийната партизанщина и опростачената медия направиха така, че пред погледа на българина една гражданска война да изглежда приемлива. И понеже вече е късно да говорим за причината за тоя тип мислене, искам само да ви кажа – една гражданска война ще донесе само кръв и сълзи. В нея ще участват всички, които мразят мястото, където живеем. Ще има отряди от турци, сирийци, джихадисти, руснаци и синове на пакистанец и сръбкиня. Искате да взривите мътилката? Това ли ви е решението, това ли ни предлагате?! Как не разбирате, че с война и кръв, и омраза няма да оправим нищо. Прочетете „История на Америка“ от Пол Джонсън – това е една книга, в която няма кръв, няма революции, въпреки че исторически се споменават битки като тази при Гетисбърг. В тази книга, в историята на Америка има само хора, които са направили така, че да живеят заедно. Има всичко, което се случва и на нас, но никой не е крещял за кръв и гражданска война. Кое ни тегли към брадвата, запитайте се?

Хубаво е да мразиш комунистите, но с комунистически прийоми светът няма да стане по добър. Хубаво да искаш да убиеш всички цесекари, но те са ти съседи. Можеш да съблечеш всички треньори, но това няма да направи играта на отбора ти. Бунтове за Пеевски с 200 човека, метеж на пресконференция с 20 човека – ние живеем в диктатурата на минималната тълпа. И, забележете, дори когато тълпата е права, тя ще продължи да ни бута към пропастта. Искате ли гражданска война? А?!

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.