PLAY НЕК

PLAY НЕК
23-10-2013г.
61
Венци Мицов

В България можеш да си всякакъв – може да си убил човек, може да си откраднал милиони, може да си пребил поне 10 души и да си ги пратил за дълго в травматология.
Може да си всякакъв, стига да размахваш пръст, да раздаваш морални присъди, да обясняваш на всички, че са нечестни и да им казваш как стават нещата.
Това си мислех днес, докато гледах голата снимка на служителката в НЕК на име Елена Бончева.

Ако Елена Бончева беше горзна, дъщеря на районен кмет на община еди коя си и беше завършила съмнително образование, никой нямаше да се сети за нея.
Кой се сети за онази Калина, дъщеря на близък приятел на Бойко Борисов?
Кой се сети за Фикрет Хюсеинов, депутат от 40-то народно събрание, заместник-председател на комисията по култура, но стругаро-фрезист по образование.
Не, ние обичаме да размахваме пръст, водени от псевдоморални подбуди – Аууу, тая е гола, тая блудница, тая никаквица, как може да работи еди къде си.

Дали всички тия лицемерни чички и лелки биха изгорили на клада голите модели от картините на Рубенс или пък моделите на Хелмут Нютон?
А дали модел на Хелмут Нютон би могъл да почне работа в НЕК?
Едва ли. У нас голотата не се възприема като естетическо изразно стредство, нито като еротика.
Не, у нас голотата задължително е свързана с работа на околовръстното за 10 лева на сеанс.

В България може да си всякакъв – от обикновен тъпак с тесен кръгозор и желание на втората ракия да биеш жена си, а на четвъртата да налиташ на бой на съседите.
Но въпреки това да се чувстваш достатъчно добър, за да раздаваш присъди във Фейсбук или в кварталната кръчма, гледайки новините.
„Ти ли ше ми кажеш ма, курво? Ти колко п***и си лапала, за да стигнеш до екран?“ – ето така звучи моралната присъда в KLETA MAJKA BALGARIA.
Иначе сме големи родолюбци. Иначе ние сме готови да изгоним мръсните нашественици от Сирия, които ядат къшея хлебец на бедните ни дечица.
Нищо, че вчера сме изтеглили овърдрафт от кредитната си карта, за да си купим за 2000 лева Iphone 5s, да го сложим в джоба си и после да се обадим по него на мама и тате на село, да ни пратят лютеница, че е мизерия и няма с какво да нахраним децата си, щото бежанците изядоха бюджета.

По десетобалната система за морал ние сме със 7 милиона точки. Имаме толкова висок морал, че дори новородените ни се струват виновни.
Не пиша този ядосан текст, за да защитавам когото и да било, камо ли пък голата моделка, започнала работа в НЕК.
Изобщо не знам дали красивата дама е компетентна, нито пък дали взема 3000 лева заплата.
А и изобщо не ме интересува.
Пиша този текст, защото вече не знам какво ни става.
Превърнахме се в стадо вълци, които са готови да изядат всеки. Ама буквално всеки – от продавача в лавката, защото откъде има тоя продавач пари да си купи гарсониера.
През комшията, който си е сменил дограмата. Откъде пари за тая дограма?
Та до голите моделки, по които тайно мъжете точат лиги в нета, а жените ги гледат с нескрита завист заради фигурата им.
Но после всички гракваме – „Тия са долни жени, ние не искаме те да работят никога и никъде, да умират!“.
Същото си мислим и за бежанците!
Същото си мислим и за нашите политически противници!
Лошата новина е, че същото мислят и всички останали за нас.
Ние сме в предвоенно състояние, само че още не го знаем. И тая война няма да избухне заради някакви важни неща, а заради 2-3 голи снимки на някоя държавна служителка.

Ние сме България. Страната, в която оня ден двама таксиметрови шофьори се млатиха с тояги заради 5 лева...
 

P.S. И между другото, като бяхте срещу голотата, защо гласувахте за Волен Сидеров?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.