Специален коментар -

За гейовете и/в църквата

07 February 2014   22

Автор Мартин Карбовски

Или как вбесих гей мафията с един билборд

За гейовете и/в църквата

Едно време в списание "Егоист" правех обществени експерименти, за да разкажа срещите си с живота, свободата и падащата от небето демокрация. Почудата от битието, с гарнитура от морално и човешко падение и все по-рядко величие. Във всеки филм ги има тези неща. Днес правя обществен експеримент с трепет и страх - за да разбера имам ли още правото да изразявам мнението си. Нещо, което трябва да се прави всеки ден.

Направих си подарък за рождения ден. Изразих си мнението. Публикувах билборд в Студентски град на който пише: "Вън педерастите от църквата". Аз мисля така. Че в църквата не трябва да има педерасти. В театъра трябва, в църквата - не. Това е мое мнение. Обаче вече не е лесно да изказваш мнение. Имам чувството, че ако някой българин каже, че снегът е бял, десет други ще направят група във Фейсбук, която ще се казва "да накажем човека, който казва, че снегът е бял". В смисъл, че снегът е шарен, дори е гейски понякога, особено ако в него са пикали хора с различни уретрални проблеми и взели различни наркотици.

Това трябва да е поредната проверка на свободата на словото.

Имам право да ви кажа какво мисля от билборд.

Никога не съм вярвал и няма да повярвам в гей мафията. Но трябва да разкажа за някои дребни спънки, които съпътстваха моя билборд с моето скромно мнение. Платих за него 1000 лева на рекламната агенция на Кривицки, за да стои пред УНСС един месец. Можех да си купя нещо с тези пари, но реших, че е по-добре да имам мнение, отколкото да имам предмети. Първия ден имаше вятър и билбордът не беше качен. Втория ден билбордът беше качен, но механизмът му застина на рекламата на Робокоп. Някой се беше обадил в рекламната агенция и беше заплашвал със съд, с отнемане на права, с инспекторат и прочие административни сексуалности. С право агенцията се беше уплашила - казаха ми: по-добре да ви върнем парите, но да нямаме проблеми.

Веднага потърсих столичния кмет госпожа Фандъкова да я питам има ли проблем. Тя проучи въпроса и каза, че няма проблем. Питах и кмета на Студентски град Димитър Дилчев - той също каза, че няма проблем. Но билбордът е видим едва от сряда. Два дни някой се опитва да не се разбира какво искам да кажа. Два дена от моя живот са много. Някой (надявам се не е гей, а просто отвратителен чиновник) реши, че това, което мисля, не му е мястото там.

Саботажът на моето мнение продължи във Фейсбук - някой написа да не "мъжесвидетелствам"(?). Организирани групи вече създават колажи и крещят, че си правя реклама, за да изкарвам пари. Пичове, похарчих пари, за да ви кажа какво мисля. И си мисля, че вече е време да проверим наистина откъде са парите на гей организациите. Иначе няма да е равноправно. Но цялата кампания не е толкова лоша - все пак се надявам това да е група войнстващи лесбийки, с които някой ден ще пием бира.

Публикувах този билборд и заради това, че двама отци от Българската православна църква бяха сериозно наритани в ъгъла заради своите хетеросексуални изцепки, което наказание е разбираемо и задължително. Това са отец Василий и епископ Борис. Виждам охотата на БПЦ да решава бързо проблемите с хетеросексуалните нахалници в лоното си, но не и с обратните. Затова беше и плакатът. В смисъл - няма да забравя. Очаквайте продължение от Троянския манастир, чийто игумен се крие като партизанин. В края на краищата каква "хомофобска" кампания ще бъде това, ако нямаме интервю с баба Гуси?

Така завършва днес вечерната проверка на свободата на словото. Експериментът не откри следи от гей мафия. Но пък животът буксуваше по някаква причина. Ако бях по-подозрителен, щях да си помисля, че има гей мафия. Но няма, трябва да съм обективен, защото билбордът се върти. Да видим докога.

Накрая се извинявам на всички гей хора. Не се засягайте. Моята цел не е да ви няма. А да изразя мнението си, че трябва да се спазва един канон. Иначе всичко ще отиде по дяволите. Само един канон, разберете!

А и в края на краищата проверката на свободата на словото преди се изразяваше в това да се каже нещо лошо за комунизма. Днес явно същата проверка се състои в това все пак да можеш да кажеш нещо накриво на гей обществото. Пичове, вие сте гейове, не сте комунисти, за да гоните с народен съд несподелящите вашата идеология или спалня.

Така ли е, мама му стара?

Бел.ред. Текстът е писан във вторник /4.2.2014/, когато Карбовски беше излъган, че билбордът му няма да бъде махнат. Факт е обаче, че постерът просъществува публично за не повече от два часа, след което (неясно по чие нареждане) беше свален. Мартин Карбовски продължава преговорите си с различни рекламни компании билбордът да бъде изложен. Карбовски се надява да получи подкрепа в социалните мрежи, защото останалите комуникационни канали са запушени.Виж още от Специален коментар »

Нация, която не вижда по-далеч от лайното

Нация, която не вижда по-далеч от лайното

Как можеш да се разбереш с нация, която разбира интеграцията като приобщаване на тоалетната към задника, а не обратното. И как може да имаш доверие на нация, която тайно планира да живее с чужди хора по техните правила - иначе не би си мръднала мозъка да им създава комфорт до последния детайл. Направете им кенефи според техните нужди и те никога няма да си тръгнат. Защо да си ходят, след като са открили вълшебната либерална прислуга, готова да изпълни дори прищевките на перисталтиката им...

05 February 2016

Недялко яде лайна

Недялко яде лайна

Скандалът на седмицата е между Слави Трифонов и Недялко Недялков (собственик на ПИК). Този скандал ме впечатли изключително много, защото за пореден път потвърди убеждението ми, че колкото и зле да изглежда положението, няма абсолютно никаква причина да не продължи да се влошава. В ПИКливия си сайт Недялко пуснал интервю с Ицо Петрофф, който ЕКСКЛУЗИВНО САМО ПРЕД ПИК споделил, че Трифонов е гей, с което видиш ли, няКОЙ май си мисли, че ще му спре политическата кариера, която той още дори не е започнал.

31 January 2016

Революция

Революция

Хора, които нямат какво да ядат, хора, докарани до ръба на оцеляването, хора, принудени да емигрират, за да могат да работят някъде, където и да било, са готови да късат от залъка си и да помагат за възраждането на България. Същевременно се замислям за всички мазни, охранени и угоени мутри, които всеки ден надзъртат в къщите ни през телевизионните екрани. Говоря за министрите, депутатите, евродепутатите, кметовете и други подобни отрепки. Говоря за тези, които убиват всеки ден страната ни.

31 January 2016

Коментари   22

22

Мразя Те

04 February 2015

А не трябва. Но преди снизходително да те съжаля, ще ти се подиграя. Мислел бил. "той така мислил". Сигурен ли си че е имало някакво обмисляне поне? Или просто обичаш да си вадиш мръсотията под ноктите на краката и да я миришеш? Той бил мислил... Аз пък някой ден може да имам достатъчно пари да купя билборд за да обясня на Обществеността важния факт че МИСЛЯ че Карбовски има перфектна физиономия да изиграе педофила в композицята. Мислел бил. Я си помисли пак, бай ..й

21

666

02 April 2014

Карбовски - репресираният. Не бил имал право да изказва свободно мнението си, нямало свобода на словота за него, белия хетеро мъж, никога не ставал жертва на расизъм, хомофобия или сексизъм. Ама, виждаш ли, на него му е най-тежко. Да са те прибрали в затвора? Да са те викнали на разпит и да са те пребили след това? НЕ. Тогава за к'ва липса на свобода на словота говориш. Казал си, че за педерасти място в църквата няма. Хубаво, имаш си мнение.Ама не очаквай една репресирана група да стои и с овче благоговение да се съгласява с теб. Ето тука идва другата страна на теорията за свободата на словото - всеки я има. Дискриминация, а после някой като не е доволен от теб и си носиш пасивите, надаваш глас.

20

ДК

01 April 2014

Нямаше нужда от този гнусен билборд, Мартине. Стига разкол вече.Стига си заклеймявал отците на православната църква, те не са всичките педерасти. Сигурно има и доста педерасти,но ние няма да ги съдим, нямаме това право. Има друг Някой, който ще съди хората. Преди да махнем съчицата от окото на някой, първо трябва да махнем гредата от своето. Тогава ще можем да видим ясно и да махнем съчичцата от окото на брат си. Нали така? Това с хомосексуализмът е по-скоро вътрешен проблем на самата православна църква и ръководството, те сами трябва да си решат този проблем. Свещениците имат по-голяма отговорност и трябва да са за пример пред другите хора, за това някой като сгафи всички го посочват с пръст. Друга забележка имам относно заглавието и съдържанието на цялата статия. И това е омразата като цяло към гейовете. Човек може да обича тези хора, но въпреки това да мрази хомосексуализмът и прочее. Тази тънка, но съществена разлика е наистина важна, защото съвсем смело ще заявя, че Бог обича тези хора, както и всички останали. Благодаря за вниманието.

19

Пеликан

10 February 2014

Абе Мартине, по смисъла на Конституцията, религиозните институции са отделени от държавата. Няма какво да търсиш под вола теле. И много точно е дадена дефиницията "религиозна институция"! Обикновените хора и държавата нямат работа да се месят в "религиозните институции".

18

Фльорцо

10 February 2014

Карбовски е поборник за правата на нормалните. Това е новата мода. Врагът - това са гейовете; те са лоши и са мафия; те носят разруха; те са капризни и не дават нищо лошо да се каже срещу тях; те са виновни за нещастията на останалите хора. Такова говорене е имало вече в Германия на 30-те. Добре! Ще избесите гейовете и какво ще правите после, като останате само добричките... Кого ще бесите - помислете си. Срещу кого ще говорите? Основната грешка на Карбовски, което го прави в усилията му надут балон е, че той говори за гей общество. В България няма гей общество. В България има тук таме по някой печално пребит гей от фашизоиди и гей активисти. Но това не прави гей общество - къде са гей баровете; къде е гей лайфът; къде са гей браковете; къде е многообразието от гей култура, или уиърд, или дрег куинс; къде е ледър барът ни. Не казвам, че трябва да ги има. Казвам, че ги няма. Но да направиш конструкция на теза, основаваща се върху нещо несъществуващо, това само Карбовски може да го направи. Спомням си прощъпулника му на журналист. Беше са качил на Витоша и снимаше светлините на нощна София. Застанал пред камерата той - Карбовски, попита - \\\"Представяте ли си колко килограма сперма се изливат всяка нощ в София?\\\" Казах си - от този ще се пръкне величайший българский журналист...

 1   2   3   4   5   

22 намерени, страница 1 от общо 5

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Lentata.com не носи отговорност за съдържанието им.
Добави коментарВъведете код:
Добави коментар

Специален коментар