ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ

ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ
12-02-2014г.
60
Мартин Карбовски

Смятам честно, че повечето българи са идиоти.
А наоколо някой е организирал малка евтина планетарна психиатрия, с цел не да лекува, а да краде нафтата през зимата.
В нея основно занимание е генерирането на омраза към по-слабия, по-грозния и тук-там мяркащите се уплашени доктори.
Генерирането на всеобща, най-вече електронна, омраза към хора, които нищо лошо не са ви направили, е или заговор, или психична болест. Но дотук с диагнозите - как да обясниш на глупавия, че омразата е психична болест? Глупавият-мразещ наоколо вече се мисли за ОМ. Обществено мнение.

Абе, хора, хора ли сте, сапуни ли сте, живи ли сте? Има неща, които са истинските проблеми на Мястото, не е това, което ви кара да преглъщате от отрицателна екзалтация. Само три истории, само три:

1.
В Провадия едно застаряващо момиче едвам поддържа кафенето си книжарница. Кой пие кафе и чете книги в Провадия, като отсреща има десет кръчми с чалга и истински фалшив алкохол?! И шкембе? И дни от живота ни, които са загубени и задраскани още от пиянството на родителите ти, по време на раждането?
Нямаше да й обърна внимание на проклетата провадийска интелектуалка, ако на вратата на кафенето й не пишеше:
"ТУК НЕ СЕРВИРАМЕ НА ПЕДОФИЛИ! "
Преди в полза на педофилите да се намеси някоя неправителствена организация трябва да знаете - в Провадия има педофил рецидивист, който никой не може да осъди. Не че той много иска да пие кафе и да чете книги - но той е проблем, истински проблем.
И педофилът всеки ден влиза в книжарничката-кафене просто така - за да дразни и да покаже, че ненормалните командват. И са безнаказани.
Ако не разбирате, сте идиоти.

2.
В София, един стар генерал от Строителни войски всяка сутрин става рано, за да си купи вестник. Навик му е от годините на служба. Всеки ден той може да стане по-късно и да потърси пресата след шест часа - но явно така обича - да е пръв, да усеща вестника с мастилото, със сутринта, с началото.
И всяка сутрин старият генерал чака по половин час, защото тъпата продавачка на вестници се е успала. Тя винаги идва по-късно, а старецът винаги идва навреме и пази хвърлените вестници. Не му хрумва да си вземе вестник и да не го плати. Чака. Тя идва. Той й се кара, че и днес е закъсняла. Показва й часа на началото на работното й време, където е написано. Тя го псува наум. Вече не го забелязва, смята го за ненормален старец. Безнаказано го смята за такъв.
Ето това е проблем. Не разбирате ли?

3.
Преди година в София охранителят Петко(50), застреля циганчето Жабата(16), докато то крадеше желязо.
Цяла година бай Петко тихо лежа в предварителния арест, по закон всичко си излежа от предварителното лежане. Днес го пуснаха под гаранция 5000 лева, ще го съдят след време.
Бунт настана сред циганите родители и съседи на Жабата - ако го пуснат, казват, ще го убием този Петко и ще направим гражданско неподчинение.
Още ли не разбирате?! Под гаранция и без гаранция цигани и други по-светли личности мерзко вилнеят из Мястото, Където Живеем, убиват, крадат по три пъти една къща, бабички изнасилват, бият и пак бият.
Да сте чули нЕкой българин да е заплашил с бунт?! С отмъщение?
Тук-таме някой плаче, чува се и затихва. Като в лудница.
А вие с какво се занимавате?! Кое ви е дневния ред?

Ето това е проблем.
Идиоти ли сте, че не разбирате?
Идиоти сте.
 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.