Народът - мърша

Народът - мърша
27-02-2014г.
82
Адриана Аврамова

''Не сме народ, а мърша ...''  би възкликнал Славейков, ако можеше да види поредния опит за поругаването на личността на Васил Левски .
Става въпрос за страницата във Фейсбук '' Васил ЛеСски'', която очевидно е създадена с много труд и мисъл от някой идиот. И която е последвана от други 698 идиоти.

И питам:
Що за малоумник трябва да си, за да се изгравриш с най-светлия образ в българската история и то по най-простия и нелеп начин?
Какъв е тоя, осмелил се да сложи снимка на Азис редом до тази на Апостола? 
Кой е този, който понечи да се подиграе с портрета на Левски?
И най-вече - Какъв е този народ, каква е тази държава, в която никой не реагира адекватно при подобна гавра? Не, не гавра, а престъпление.

Престъпно е да се гаврите с Левски. Нямате право. Морално, гражданско, никакво.

Чудя се как някои хора не разбраха толкова години, че на горкия ни народ му останаха много малко личности, в които да вярва. Такава фигура е Левски. За друга всъщност… не се сещам. Апостола е светец , негов паметник трябва да има във всеки град, негов портрет трябва да има във всяко училище, читалище, библиотека. Той трябва да бъде около нас, да бди на нас, да бъде почитан, уважавам и споменаван само с добро. Не и във фейсбук, не и по този начин.

Ние, българите, трябва да бъдем благодарни, че имаме такъв свят идеал, в който да вярваме, да го уважаваме и да го ПАЗИМ.  Левски е емблема, името му не може да бъде споменавано ей така,  думите му не могат да бъдат цитирани от  мухльовците в Парламента. Единствено може да му отдаваме почит и да казваме „благодаря“.

Не допускам и не приемам, че в тази държава има хора, които не просто не знаят трите му имена, те се осмеляват да се гаврят с паметта му. Срам, срам, срам.  700 души са харесали скапаната Фейсбук страница, 700 души са проявили гигантско неуважение към  Апостола. 700 души, начело със създателя на тази простотия трябва да бъдат намерени, глобени, наказани и запитани ЗАЩО.Така се възпитава един народ, забравил  истински важните неща и хора, народ, който е забравил историята си… Или никога не я е знаел.

700 души проявиха неуважение към Апостола и нито един човек от 7-милионната ни страна не реагира, нито един държавник не се възмути, никой не го коментира. Просто мина и замина, сякаш не се е случвало. Калко още гавра трябва да понесе Левски, че  заспалото общество поне да реагира - подиграха се с портрета му, изтърпя редица средни пръсти от разни  цигани и глупави дечурлига, откраднаха части от паметника му... Колко още от простотията на народа си можеш да понесеш, Апостоле?

Много е просто - не умеем да ценим, това, което имаме. А Левски за България и българите е ... ВСИЧКО.

Днешния български ''модерен'' народ не заслужава Левски. Не заслужаваме нито  историята си,  нито успехите на предците ни ...

...защото ние просто не сме народ, а мърша.

Били сме такива и явно такива ще си пребъдем. Но поне оставете Апостола да почива в мир.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.