Крал Кеворк и кралица Калин крали кларинет

Крал Кеворк и кралица Калин крали кларинет
10-04-2014г.
57
Мария Маркова-Марчела

Уважаеми читатели на Lentata.com, предлагам на вашето внимание три истински истории, които в последните три дни се случиха на мен и мои близки хора. Под всяка една от тях има гадости за Калин Терзийски и Кеворк Кеворкян, за да им е уютно на всички, докато четат.

Баба наби Мила Михова в пощата
Мила кротко и щастливо си се редяла на опашка в пощата, докато една баба зад нея неочаквано не й шибнала един. Бабата казала, че Мила много се била бавила. Мила казала на бабата, че постъпката й е просташка и тогава бабата й отвъртяла още един тупаник.

Мила сподели на страницата си във фейсбук как бабата я е ударила. Социалната мрежа пламна. Директорката на продукция „Всяка неделя“ веднага се обади на Кеворк, а той пък на секундата писа на Калин Терзийски:

Кеворк: Ей, сопол.
Калин: Кажи бе, грип?
Кеворк: Разходи се в неделя да направиш един психопрофил на бабата. Ако остане време, де...
Калин: Ти се ебаваш.
Кеворк: Не, бе. Сериозно. Хахаххахах!
Калин: Ще ти пусна официален отговор.Тук не е мястото.

Митко обиди Крис. Крис обиди Митко.
Кристиан (7 г.) кротко и щастливо си ровил в пясъчника на детската площадка, докато Митко (6 г.) не отишъл при него и му казал: „Крис, ти си лайно!“ Крис му отговорил: „Ти пък си Бареков!“ Майката на Крис споделила случката с леля му Марчела. Леля му Марчела гордо разказала за случката във Фейсбук.

Цялата тази история стигнала и до Кеворк, който, разбира се, на кого да звънне? На Калин:
Кеворк: Ало, Калине.
Калин: Долу съм.
Кеворк: Качи се до горе.
Калин: Къде горе?
Кеворк: Е, ти къде си долу?
Калин: Отпред.
Кеворк: Къде е това отпред бе, тъпак???

Обраха колата на баща ми
Баща ми кротко и щастливо се отдалечавал от колата си, паркирана в Бургас, в центъра, до главната, на 30 метра на Първо районно управление. Отдалечавайки се, натиснал копчето за заключване, разходил се из града, след това вечерял и така,  докато в един момент не решил, че е време да си ходи. Върнал се до колата, но вече нищо не било същото. Заварил празен багажник, празен подлакътник, празна жабка...

След като ми изпрати смс с текст: „Чувствам се ограбен“, решил, че така и така е до районното – отишъл човека да се оплаче там. Натъжен от случилото се, разказал на полицаите отвън какво го е сполетяло. Те бързо го уведомили, че са му направили „тапа“. Заглушават дистанционните за заключване на колите, чакат те да се отдалечиш достатъчно и после безцеремонно, без хигиена, все едно ровят в собствения си гъз, започват да тарашат колата. На следващия ден се оказва, че полицията вече разполага с два записа, от две различни, разположени наблизо камери, на които ясно се виждат крадците. Но за съжаление това не помага особено засега на разследването и нещата естествено пак се разпърдяха.

Калин Терзийски разбрал за тази история и натъжен звъннал на Кеворк:
Калин: Ало, Кево.
Кеворк: Кво става, сопол?
Калин: Ела постой малко при мен, че нещо ми е тъжно.
Кеворк: Ти луд ли си чак до Банкя да идвам, бе?! Тъпак! Аз тук живо предаване правя, тоя ше ме кара да ходя до тях...
Калин: Не, бе. Аз съм долу.
Кеворк: Е, качи се горе.
Калин: Къде горе?
Кеворк: Е, ти къде си долу?
Калин: Отпред.
Кеворк: Къде отпред, беее!!!???

Къде е „горе“, къде е „долу“,кой е прав и кой е крив, ще оставя да решат специалистите по Кеворк, Калин, Крис, Митко, Мила, също специалистите по баби, крадци, обири, добро и лошо. Очаквам от тях бързо да се групират – кой срещу кого да лае и кой кого да защитава. Искам поне три дни да си разменят гневни писма, да постват зли статуси във Фейсбук, да се плюят, да се ненавиждат, да се карат, виртуално да си разменят юмруци, да правят панаири, драми, да сипят обвинения и обиди.

Оставям всичко на разбирачите, защото на мен хич не ми се занимава кротко и щастливо да обяснявам, че Кеворк не прави телевизия, а мелевизия, и че в историята с Калин Терзийски всички реагират точно така, както тъпаците от предишния тридневен скандал, които се възмущаваха, че Генка Шикерова е паркирала неправилно, а не, че са й запалили колата.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.