Дискретните статуси на буржоазията

Дискретните статуси на буржоазията
23-04-2014г.
78
Венци Мицов

Текстът, който следва, не е зареден с класова борба, да не си помислите нещо...
Просто, за да се направя на интересен, реших да попроменя малко едно заглавие на филм на Луис Бунюел, белким ме вземете за интелектуалец, като един същий Ивайло Нойзи Цветков.
Но да не губим време, а да се гмурнем в историята, която днес ще ви разкажа.
История почти няма.
Сутринта Жоро Станев, дребен предприемач, десноцентристки избирател и почитател на “Pink Floyd” (така разбираме от профила му във Фейсбук) написа следния статус:

Joro Staneff: Егати, арестували са заместник-кмета на Плевен с подкуп. 4000 лева. Тоя заместник-кмет е гербаджия...
Явно откакто са в опозция, са закъсали с финансирането.

Не минаха и 30 секунди и последва първи коментар:

Bojko ot Mars: Брат, мислех те за по–умен. Това си е чиста постановка на комунетата. Направо мирише на КГБ от тая акция. Представяш ли си да е толкова глупав тоя кмет, че да го хванат с 4000 лева. ГЕРБ им бъркат в дупето на путинистите и за това правят всичко, за да ги дискредитират.

Joro Staneff: Не знам, Бойко, не знам. Чувал съм от доста дребни бизнмесмени, че по времето на предишното управление им се е налагало да шарят насам – натам.

И тук разговорът започна да се развива. Предлагам ви да го проследите без редакторска намеса.

Bojko ot Mars: Тогава си се радвай на комунетата. Барабар с ония ДПС. Дето, ако им махнеш средната буква от името, стават на ДС и се получава по-точно.

Kill the Capitalism: Bate, q da si gleda6 rabotata s toq GROB! Dolo gnusnite kapitalisti, dolo ewropejskiq sayuz!!!!

Tatjana Stavreff: Ей бе, не мога да разбера – малко ли ви беше 45 години комунизъм, а сега още искате. Събирайте си багажчето и бегайте към клет Сибир, да строите демократическия централизъм.

Орфей Ставрев: Спрете се малко, бе. Преди няколко дни почина Маркес. Как па не видях никой да напише 2 думи за тоя велик писател, а за Бойко и ГЕРБ и за някакви тъпи зам – кметове ще изпишете един том.

Tatjana Stavreff: Аре, млъкни па ти с тоя комунист Маркес. Много добре си спомням как дойде и бай Тошо му даде димитровски орден.

Antikomonizd Superstar: Много червени гадове се събрахте бе! Ейййй!!! Като дойдем ние на власт, всички ще ви избием!!! Да живее демокрацията!!! Смърт на комунягите!!!!

Joro Staneff: Ей, направо не знам какво ни става на всички, бе. Спрете се малко. Човек да не напише статус – веднага започва хейт отдолу.

Kill the Capitalism: Smart na mrusnite ekspolatatori!!!! Nezabawna ekspropriaciq na ekspropriatorite!!!!

Орфей Ставрев: Леле майко... Татяна, ти, мила, Пауло Коелю ли четеш или Айн Ранд. Или правиш коктейл от двете книги. Също като коктейла от успокоителни и хапчета за менопаузата, който пиеш всяка вечер?

CSKA 1948: КЗЛ!!!КЗЛ!!! Бихме пак сините джуджета!!!!!

Antikomonizd Superstar: Те, появи се и комуняга от ЦСКА!!!! Да ви приседне дано, като дойдем на власт, ще ви разформироваме, мръсни чорбета!

Tatjana Stavreff: @ Орфей Ставрев, жалък си. Липсата на ерекция и увлеченето по комунистически писатели като Маркес те правят още по-долен и жалък.

Joro Staneff: Ако продължите с обидите един към друг, ще трия. Никой не коментира събитията от деня, само се псувате един друг.

Bojko ot Mars: Ти ли бе? Добре си си, нали чичо ти е бивш комуняга, дава ти кинти. Червените пари не миришат, нали товарищ Жоря?

Levski 1914: Чорбари мръсни, Добри Джуров го няма вече, наближава последната ви минута!!!!

Орфей Ставрев: Unfollow! Приятен ден на всички, тоя разговор е безмислен.

Antikomonizd Superstar: Псуваш само десните, нали, Станев. Как па една дума не видях за БСП на стената ти днес. Айде, махам се и те ънфрендвам, долно комунистическо мекере.

Tatjana Stavreff: Махам се! Четете си тъпия Маркес! Четете и Георги Джагаров, за да е по-силно внушението.

CSKA 1948: ЛЯЛЯЛЯЛЛЯЛЯ, НАМА ТИТЛА, НЯМА КУПА, САМО СИНЯ ТИШИНА!!!!!

Joro Staneff: (faceplam)

Разговорът позатихна, а и всички гледни точки към него бяха изчерпани. Участниците в разговора се върнаха към ежедневните си задължения и скоро след това вече не помнеха, че са участвали в тази сутрешна епистоларна схватка.
А междувременно, в един кабинет на Дондуков 1 няколко анализатори докладваха на началника си:
„Шефе, в мрежата всички несъгласни с официалната власт отново са разделени и са готови да се избият един друг.“
„Чудесно“ – отвърна шефът им – „Мисля, че ще спестим доста пари от предизборна кампания.“
Това е историята. Поуки няма. Дано да ви е била интересна.
И чакам коментарите ви.
Особено на участниците в тоя текст...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.