Масажиращи китайци

Масажиращи китайци
04-07-2014г.
128
Мартин Карбовски

Вече са плъзнали тихо и по нашите плажове. Забързани, с малка чанта през рамо, почти тичат по плажа, не са излезли на разходка. В ръката си държат ламинирани листчета и на тях има нарисуван човек с точки по гърба. Масаж на цяло тяло - толкова пари, на половин тяло, ръце и врат - други пари. Най-евтин е масажът на ходилата. У нас, в България, това се смята за унизително занимание. Но великият китайски народ пъпли напред в прогреса си - за него наистина няма срамна работа.

Представяте ли си един милиард масажиращи китайци - армия от дребни, усмихнати мъже и жени пипат и мачкат останалата част от населението на планетата. Два милиарда жилави ръце, шест милиарда шишенца с благовонни масла, гора от конични жълти шапки и ние, не-китайците, проснати в изнемога, победени от мачкащите къси пръстчета на тези извънземни масажисти, блестящи от женшеново олио и миришещи на ароматни пръчици...

Китайски масаж на плажа. О, това е толкова китайско, наистина. So Chinese...
Което ме кара да се замисля - кое е българският еквивалент на известния китайски масаж. Сетих се.
Ние сме нация от проститутки.

В цяла Европа, през Лодз и Дюселдорф, до Бенидорм, Испания, чак до най-западната точка на Европа в Португалия, ние сме летни черноработници и момичета за удоволствие,
Черни, мръсни, лошо облечени, една малка общност за сексуално общуване, известна с лошия си нрав и извратената си идея за свобода.

Няма мръсна работа, казва си момичето от Сечуан и излиза да масажира. Няма мръсна работа, казва си Надежда, чието истинско име е Фатмагюл и се измива отдолу, а по ръката й се събира като ползвано китайско масажно масло семенната течност на поне трима тираджии, ДНК-то на небръснатата простащина и равнодушие.

Китайски проститутки няма. Японски - няма. Немски - няма. Шведски - няма. Турски - няма, иракски и ирански - няма, еврейки - няма, афганистански - няма. Къде е любимата ми гръцка проститутка? Но русенски работнички има. Пазарджишки и видински - има. Не всички българки са проститутки, но повечето проститутки са българки. В Европа?! Само?!

Не се обиждайте. Не ми натяквайте, че не всички са такива. Аз ви казвам с какво сме известни. Те и китайците далеч не са известни само с масажа си. Познавате ли американска проститутка, работеща в Радомир? Или английско момиче на повикване Нижни Новгород? Канадски берачи на ягоди в Страдфорд на Ейвън? Познавате ли японци, които бръмчат на кредитни карти в Торонто? Немски разносвачи на амфети в Коста дел Сол няма. На Острова на чистачките най-неизмити са нашите момичета. В кой град, освен Сливен, има квартал построен от дюселдорфските проститутки за техните престарели родители?

До армията на масажиращите китайци има един взвод български момичета с болезнено изтръпнали вагини. Всяка нация специализира децата си, за да са готови за бъдещето. Ние сме joy division.

Дъщерите ни са там някъде. Китайските мачкат изнуреното тяло на планетата. Нашите мачкат в ръцете си банкнотите от 5 евро, напоени с аромата на аеробион и телесни течности. Кой раздаваше заданията? Кой каза коя нация какво да работи? Кой организира този божествен износ на момичета, вместо да ги накара да останат тук, да раждат...

Най-лошото нещо на една проститутка е майка й, да знаете...
Патетично стана. Не може да се продължи. Следобед е. Момичетата отварят очи. Планетата чака своя щастлив край. Все някой трябва да го прави, нали?!
 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.