Кончита БГ Вурст

Кончита БГ Вурст
29-07-2014г.
74
Симона Милкова

Кончита БГ Вурст

Lentata.com  ви среща с Коцето, виден столичен гей и драг куийн* артист. Костадин стана особено популярен покрай рождения ден на Евгени Минчев, където се появи предрешен като Кончита Вурст. После го видяхме и на гей парада. Онези, които си падат по сексуалната екзотика и трансджендър пърформансите сигурно са го срещали и из столичните клубове, където се подвизава до късни доби.

Да кажем кой си ти, представи се?
Когато са казали "човек с хиляди лица", сигурно са говорили за мен... Основното ми амплоа е Костадин Колев - Коцето - успешен български фризьор. Но амбициозна личност като мен няма как да се задоволи само с един образ, затова реших да създам своето алтер его - Дженифър, нашумяла с превъплъщението си в българската Кончита Вурст. Дженифър е моят Драг Куийн образ, с който се вихря по късните часове из българските нощни заведения. След като през 2009 г. спечелих титлата "Мистър Гей България" във Варна, реших, че и втората ми личност заслужава същото внимание. Няколко години по-късно ме поканиха и спечелих короната на конкурса "Queen Of Caligula" 2012 в легендарния Микс Клуб "Caligula" в Пловдив. След успешното начало на кариерата ми като Драг Куийн, с помощта на Сергей Петков започнах да правя шоу програми в най-големия български микс клуб "ID Club" (София). И оттогава насам продължавам да радвам публиката на клуба с различни спектакли.

Влизането в образа на жена е просто работа или е нещо, което наистина искаш да бъдеш?
Аз съм виден български хомосексуален мъж и доста си ми харесва да бъда такъв, така че драг образът ми за мен е просто едно второ аз, което съществува в алтернативен свят.

Ти си българската Кончита Вурст, защо е нужно да има българска Кончита и като цяло нейният образ символ на какво е?
Образът на Кончита Вурст е символ на толерантност и приемане на красивото отвъд нормите. Смятам, че всяка държава трябва да има своя Кончита - било то по нейно подобие или в друга естетическа опакова. И понеже смятам, че България се нуждае от една своя Кончита, реших аз да предам нейното послание тук.

Семейството ти как възприема цялата тази история с drag queen амплоато?
Майка ми е една от най-големите ми фенки, може би защото вижда у мен части от себе си! (смее се) А брат ми, макар да е с хетеросексуална ориентация и още на крехка възраст, осъзнава равенството между хората, независимо от различията и интересите им. Сестра ми също е сред най-големите ми почитатели, но едновременно с това е и най-големият ми критик, което много ми помага.

Цялата тази сексуална революция, уеднаквяването на половете, това не те ли плаши малко...не ми се мисли докъде ще ни заведе…
Всъщност бих заместил твоята дума "революция" с "еволюция", защото хората са в период на еволюция и след като това е естественият път на развитие, няма от какво да се плашим.

Би ли искал гей браковете да се узаконят у нас?
Да, разбира се, не виждам нищо кой знае колко страшно и странно в еднополовите бракове.

Трябва ли хомосексуалистите да осиновяват деца, какво мислиш?
Може би обществото има нужда от още малко време да свикне с тази идея, но пък все трябва да се започне отнякъде.

Ти самият искаш ли да имаш деца, семейство?
Да, но ще изчакам да пуснат детеродни органи в Ebay. Стискайте ми палци да съм плодовита!

Как ще обясниш един ден на децата ти, това, с което татко се е занимавал?
Предполагам, че сигурно от малки ще са свикнали татко от време на време да изглежда като мама и надали ще им прави впечатление.

Коцето кога разбра, че е различен, че е привлечен от същия пол, кога облече женски дрехи за пръв път...
Всъщност на 4 годинки съм станал булка. По разказ на майка ми, тогава, след като съм изпаднал в буен рев и съм искал АЗ да съм булката, в крайна сметка съм облякъл роклята й. А иначе винаги съм знаел, че съм гей, но може би в по-ранна възраст не съм знаел как точно да си го обясня.

 

* „Драг куийн“ (Drag Queen) се използва за артисти мъже, които представят себе си като жени (чрез облекло, макиаж и в повечето случаи - преувеличено женско поведение)

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.