Ах, този Бойко...

Ах, този Бойко...
16-08-2014г.
34
Адриана Аврамова

Някак си, много обичам да пиша за Бойко Борисов. Едно такова приятно и лежерно ми е да размишлявам върху неговата личност. Пък и той самият не е като да не дава поводи за коментари.

Ето, вече измина седмица, откакто Бойко взриви мрежата с полуголата си снимка и  уловените шарани. След като обиколи всички медии - вестници, телевизии, влезе и в централните емисии на новините, фотосът на Б.Б. продължава да предизвиква фурор. Дните  си минават, ама тази снимка продължава да се разпространява, да събира стотици лайкове и коментари,  повече дори и от изображенията на Николета Лозанова или голите гърди на Андреа. Едно със сигурност знам - никой не остана равнодушен към фотоса - къде от любов, къде от омраза.

Любов
Премрежен поглед, внушителна физика, улов и посланието:
‘‘Когато кълве - наистина кълве‘‘, подмокриха женската част от фейсбук приятелите на  (с)експремиера.

‘‘Ах, този Бойко ...‘‘

‘‘Оооо, г-н генерал, страхотна снимка‘‘

‘‘Ще те изям заедно с шараните ‘‘

‘‘Мъж, та дрънка‘‘

‘‘Уникален‘‘

‘‘Леле, страхотен мъж! Изтекоха ми очите !‘‘

‘‘Браво г-н Борисов! Мен ще ме вземете ли следващия път? Силно се надявам.‘‘

Това са само част от коментарите на дамите, фенки на Борисов, под снимката във Фейсбук. Спокойно момичета, има за всички. И  шаран, и Бойко.

Мъжете пък  решиха да си го мерят с Генерала и под поста заваляха снимки с шарани, пастърви, цаци и всякакви други морски обитатели.  ‘‘Браво, Бойко, виж моя улов‘‘. И така, в един хубав ден, след една снимка по два шарана, Фейсбук заваля от фотоси на ‘‘рибари‘‘ , все в позата на Бойко, и все с препратки до него - ‘‘Кълве ли, Генерале?‘‘…  Селфито не е каквото беше.

Омраза
И докато феновете на Бойко екзалтирано споделяха фотографията му с възторжени коментари, конкуренцията не спеше. Избирателите на останалите партии също я постваха в профилите си, макар  и да липсваха милите думи и сърчицата. Неосъзнавайки, че спомагат за един глобален PR, без никакви средства, Бареков и Сидеров не пропуснаха  да коментират Борисов, наричайки го ‘‘простак‘‘  и оприличавайки го на‘‘бременна жена‘‘.

Не се наемам да коментирам правотата им, но се чудя няма ли лека доза завист, че техните актови снимки от едно време не предизвикаха този фурор, като тази ‘‘просташка, селяшка‘‘ снимка на Борисов? Защо снимките по полов огран на Волен не зарадваха клетите български избарателКи така както ‘‘позабременелия‘‘ Борисов?  Или пък позьорските снимки на Бареков, поливащ фитнес тялото си със скъпо шампанско ...  М?

Имало по-важни неща от шараните на Бойко. Ами има – да. А вие, драги политици, какво правите за по-важните неща, че не ми остана време да разбера, понеже пресата беше залята от оплакванията ви за една качена снимка във Фейсбук?  Не че нещо - ама вие всъщност, Бареков, Сидеров и сие политици, къде сте през лятната си почивка? Не чух да сте в Мизия, да отводнявате къщите на хората? Дали  не сте на някой скъп плаж, в някоя тооопла, топла, държава или островче, за което клетите българи не сме и чували? Много бих искала да видя снимка и от вашата ваканция :)

PR в действие
Е, с помощта на съмишлениците и на враговете си, Боросов нагледно даде един урок по PR. Бърз урок – отнема време, колкото да качиш снимка във Фейсбук. И го даде безплатно. Така става, когато един човек се превърне в ходеща реклама.

Великолепно! Гениално! Какъв добър урок по PR!  Не знам кой велик човек посъветва Борисов да качи снимката си във Фейсбук, но адмирации - и има едно кафе от мен. Нещо повече, този човек, който и да е той, трябва да се преквалифицира и да дава уроци по PR на студентите в СУ. Като студентка по PR, не мога да кривя душата си - впечатлена съм. Така ме впечатляват само някои PR ходове на Кока Кола. Но ето, че и в България имало хора, които да мислят креативно.

Гол Бойко = неминуем, моментален успех + поне едноседмично публично говорене за голия Бойко.

Няма нужда от повече думи, а заключението вече беше направено:
‘‘Когато кълве - наистина кълве‘‘.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.