Материални момичета $

Материални момичета $
31-08-2014г.
192
Адриана Аврамова

Сещате ли за филма Material girls?

Ще ви помогна – две момичета, обичащи лукса, скъпите дрехи и коли, получават урок от живота, че матералното не е най-важното. Накрая всичко свършва по холивудски - с happy end. Героините се събират с две бедни, но иначе добри момчета и разбират, че парите са нищо в сревнение с любовта.

Прекрасно, нали?
Но това се случва само в лигавите американски филми. Действителността винаги е по-различна. А българската... е, българската е направо сбъркана.

Нека видим...
Напоследък все слушам как мъжете, българските мъже, се оплакват от жените. Българските жени - държа да подчертая. Всички сме били ‘‘материални‘‘ и                    ‘‘меркантилни‘‘ кучки.

Материални момичета. Какво знаем за тях?
Ето как аз виждам нещата. Едно момиче не се ражда със скритата дарба един ден да стане материалистка. Животът я прави такава. Обществото изисква тя да изглежда по определен начин, да търси лесния и достъпен, вече отъпкан път, за да си подсигури старините. И не само - семейството налага на едно момиче да стане материално. Мама и баба от ранна възраст дават на девойката важния житейски урок: ‘‘Търси си богат мъж да те гледа. Ако ти изневерява - затваряй си очите. Докато дава пари и ти, и децата, и ние ще сме добре…‘‘

Всъщност материалистките не са лоши момичета, те просто търсят начин да оцелят. И мъжете им го предоставят....

Материалните момичета са два вида.
Първият вид лесно ще го познаете. Това обикновено са онези яки пички, след които винаги се обръщате. Онези с хиалурона в устата, силикона в циците - подарък за бала и 18-годишнината, и изкуствения тен. Наподобяват визуално наложеният модел на плеймейтките, Златките и други подобни красавици.  Този тип материални момичета знаят много добре към какво се целят и не се свенят да стигнат до него с каквото е нужно. Драпат със зъби и нокти да се доберат до някоя страница в мъжко списание, да станат популярни като начало във Фейсбук и малко по малко да се доберат до ВИП-а на Син сити /да речем/, където обикновено се местонахождава тяхната крайна цел. Важно е и да отбележим колко находчиво тези момичета успяват да намерят и привлекат известни и разбира се богати футболисти, разни бизнесмени и други чичковци, които, ако не друго поне да заплатят вечерята, дискотеката и да ги позяват с яката кола.

Вторият вид - това са неосъзнатите материалистки. Обикновени, хубави, често глуповати момичета, които обаче нямат възможност да направят нужните подобрения по себе си, както горепосочените. Затова някой друг трябва да им купи цици и инжекциите, с които си боцкат устните. Тези момичета разбират, че се нуждаят от богато гадже едва когато осъзнаят, че не е яко да се блъскат в градския транспорт, да делят сметката  за кафе наполовина и да се задоволяват с обувки-конфекция, когато могат да носят Cavalli. Тогава и те тръгват на лов за богаташи из вървежните заведения, като плюсът им е, че визията им все още не крещи ‘‘поддръжката ми струва колкото 20 минимални заплати месечно‘‘. Та, така шансът да заблудят някого, че са скромни и невинни девойки си е доста голям.

Всички материални момичета имат набит поглед. То си е като дарба. Фиксират скъпите вещи веднага. Хубав часовник, ключове от BMW (последен модел) на масата и пр. - отличителни белези на един ‘‘ финансово красив мъж‘‘. Логиката на тези момичета е: „Дебеловрат чичак със златен ланец на врата и Cayenne –мммного добре“ /както би казала Цветелина Янева/. 

Та ... Съвременната приказка за Пепеляшка в България включва принц, който може да си позволи да пазарува на своята... материална принцеса обувки Guiseppe Zanotti, дрехи  Dolce&Gabbana, задължително лачена чанта от Furla и едно малко куче в нея, което наш‘то момиче да разхожда в мола.

А от Пепеляшка се изисква ... да бъде красива, за да събира погледите  и да е добра във фелациото ... знаете защо. Тя трябва да бъде просто една хубава, лачена вещ ... със скъпи обувки.

За финал ...
Какво да ви кажа, скъпи мъже... Може би, ако започнете да мислите с главите си, ще промените вкуса си за жени. Ще спре да ви става от всяка хиалуронова надута кака и нещата ще се променят. Ама не. Вие си искате материалните момичета. Искате ги, за да се фукате с тях. И сте готови да платите цената им.

Затова и тях ги има, и се множат, и повече, и повече ще стават... а вие ще драпате със сетни сили -  ако не за друго, то поне да съберете пари за някоя ‘‘пичеловка‘‘, както наричате колите си тия дни. За да качите материалните си вещи, които наричате ‘‘жени‘‘ в тях.

Така де. Не се оплаквайте от жените. Има и други, все още, сигурна съм ... такива, дето работят, сами се отглеждат и не разчитат на подаяния, подаръци и прочее. Ама те нямат силикони, хуалурони, не лъхат на джеймисън-а от ВИП-а на някоя чалготека и не са много интересни.

Търсенето определя пазара, нали знаете? Помислете над това, когато качите следващата си вещ, пардон - жена,  в колата.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.