Регулирай ме, Държаво!

Регулирай ме, Държаво!
01-09-2014г.
26
Венци Мицов

Петър Ставрев има 16-годишен син – хаймана.
Синът на Петър Ставрев има отвратителния навик да излиза за малко от дома си, след което да го няма 3 дни, в които 3 дни синът на Петър Ставрев или забравя зарядното на телефона си, или самия телефон, или пък случайно го слага на вибрация.
Петър Ставрев се ядосва, скубе си косата и когато за пореден път тийнейджъра му скрои подобен номер, Петър Ставрев излиза пред блока, взема си една бира „Пиринско“ от 2 литра + 200 грама гратис и започва да обяснява на комшиите си:
„Егати и държавата. По мое време държавата не позволяваше на младите да се хайманосват по улиците и да не се прибират у дома. Къде е държавата днес, питам аз?“

Стоян Павлов от съседния блок има съвсем друг проблем.
Стоян Павлов получава сметки от Топлофикация в размер на 200 лева всеки месец по време на отоплителния сезон.
Понеже блокът на Стоян Павлов е стар, доста от комшиите са заявили, че махат радиаторите си, но през зимата те пиратски се закачат за тръбите и в края на сезона Стоян Павлов получава по 2000 лева изравнителни сметки, защото някой трябва да плати липсващите единици топлоенергия.
„Егати и държавата! Не е държава това!“ – казва Стоян Павлов и тегли потребителски заем, за да плати дължимото, псувайки банките заради лихвите, които не биха били такива, ако имаше силна държава.

Лилия Ставрева от квартал „Люлин“ има съсед, който вечер се напива и слуша песни на Кондьо, Борис Дали и Преслава (Петя от Добрич).
Съседът на Лилия Ставрева не просто слуша подобни песни. Той, като всеки средностатистически попфолк фен, държи да направи съпричастни към своята веселба поне 3 етажа от съседите си.
Собствено, съседът би желал да направи съпричестен и целия квартал Люлин, но уви, бързият кредит, който дръпна, не му достигна, за да закупи по-мощна аудио уредба.
Всяка вечер Лилия Ставрева подскача като ужилена, когато чуе „Кой сега до теб заспиваааааа“ и започва да си говори сама – „Докъде я докара тази държава, разни нещастници да тероризират цял блок! Къде е държавата?“

Междувременно, на една софийска улица светофарите рязко спират. Часът е 9 сутринта. Заформя се задръстване. Коли от всяка посока, положението става все по-сериозно, а хората закъсняват за работа.
„Къде е държавата, бе? Какво става? Скапана работа!“ – крещят хората, изнервени в задръстването.
Внезапно младеж, който приближава с колело, спира и решава да помогне.
Застава в центъра на кръстовището и започва да регулира така, както си спомня, че е виждал в правилника.
„Къв си ти бе, да не си катаджия. Я си таковай майката бе!“ – започват да подвикват хората от колите.
Но постепенно започват един по един да преминават. След 40 минути на кръстовището се появяват полицаи. Те са закъснели заради задръстването.
Когато задръстването е приключило, те се добират до самодееца-регулировчик и...го арестуват за нарушение на обществения ред и гавра с органите на реда.
Вкарват го в колата с шут и го подкарват към еди кое си районно...

А синът на Петър Ставрев се прибира след 3 дни в неизвестност и когато баща му го пита къде е бил, отговаря – „Тая държава за нищо не става и ние пием, защото държавата не прави нищо за нас!“
А Стоян Павлов получава поредна сметка от Топлофикация и бесен отрязва тръбите на своите радиатори. „И аз ще крада топлоенергия! Егати и държавата!“.
А Лилия Ставрева обявява апартамента си за продан в OLX.BG в обява с текст – „Просторен в Люлин 5, прекрасна гледка, близо до метрото, тих и уютен, 76 квадрата, югозападно изложение, теракот, ламинат, PVC дограма“.

Пиша този текст не за друго, а защото преди няколко дни СЕМ решиха да регулират родния шоубизнес, започвайки проверка за една доста тъпа песничка на Криско и Мария Илиева.
И мнозина плеснаха с ръце, защото държавното регулиране най-накрая ще победи над безнравствените и тъпи песньовки.
Държавата трябва да регулира!
Постоянно!
Трябва да регулира тъпите песни!
Да регулира младежите, които не се прибрат у дома!
Да регулира селяците, които се напиват и слушат сръбско!
Да регулира морала на крадците на парно!
Държавата трябва да регулира, защото когато някой от нас се опита да регулира нещо, то той рискува да бъде глобен от органите на реда.
Така че всичко е повече от прекрасно, скъпи приятели.
Колкото повече тъпи песни -  толкова повече държава.
Пейте и се забавлявайте на воля.

...а едно време каква регулация имаше...
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.