Да си плащаш за любов

Да си плащаш за любов
24-09-2014г.
141
Костадин Костов

Спомнете си времето, когато бяхте деца. Вашите майки, които получаваха от бащите ви цвете за всеки празник, любовта в очите на двамата и обещанието, че ще бъдат заедно завинаги. Спомнете си за онзи тип жени, които искаха да бъдат закриляни, уважавани и най-вече обичани. Тези жени вече не съществуват. Представям ви новото поколение – това са жените „котки“…

Те се наричат така помежду си: „Ей, мацо…колко имам да ти разказвам, ако знаеш”...

Котките са жени, които отчаяно копнеят за любов. Те имат кариера, висока репутация, стил, визия и излъчване. Жени, които не са постигнали малко. Реализирали са се във всички области, освен в една…тази на любовта. Отчаяно търсят някой, който да ги обича и, когото те да обичат. Момичета с потенциал и бъдеще. Добре изглеждащи, полагащи повече грижи за себе си, когато са влюбени. Рус цвят на косата, висока обувки и панталон с много ниска талия. Голяма чанта и още по-големи слънчеви очила - за да не вижда светът нещата, които се случват в големите им сърца. Това не са заможни дами, които си плащат за секс. И, когато по-надолу ви разкажа за мъжете, които те обичат - ще видите, че тези мъже не са жиголо. Това е просто новата мода във връзките - да си плащаш, за да те…

Тук се появява новото поколение български мъж - този, който има своята цена. Каква е тя ли? Един панталон от Zara или дънки от Pull&Bear.

Всичко започва в някоя дискотека. Набелязваш момичето, което не е  най-красиво. Набелязваш най-скромното или пък някое в средата. Започваш флирт и няколко дни по-късно имате връзка. Тя се страхува, че е била прекалено лесна, затова оставя на теб да продължиш с твоя ход.

Новият тип българск мъж не води жената на вечеря, кино или забавление. Това са отживелици. Новият тип български мъж оставя жената да го води на всички тези места. Такава е модата. Броени дни след първата среща жената звъни и кани мъжа в някой ресторант.  Котката е в своя вихър. Да хапнем - казва тя. Мъжът приема и продължава да пише по чата на face-a, с други, все толкова глупави момичета като нея.

На самата вечеря той се държи дръпнато. Това само подклажда нуждата от някакво раздвижване в душата на една котка.

След вечеря, платена от нея, котката се прибира у дома и следва протяжен разговор в продължение на часове с друга котка, също известна с бурната си и нерешима връзка. Обществото на котките приема жената да плаща за всичко, защото те живеят в еманципиран свят. Той ще плати следващия път, казват те и продължават да възхваляват очите му – очите на новия българин. А другите котки слушат и хвърлят по някоя и друга история от тежките си съдби.

Минава време. Връзката се развива.

Котката освен вечери е започнала да плаща и за скъпи подаръци. Мъжът все още не й е подарил нищо. Самата връзка се случва по следния начин: всекидневни скандали заради поведението му (той не звъни, не я търси, излиза сам и е забелязан от други котки по дискотеките, забавлява се с други момичета, и е впечатлен от тяхната визия, започва да критикува котката и да открива нейни дефекти). Това принуждава котката да иска да омилостивява мъжа, като му купува различни неща.

Това не са подаръци. Това са хонорари, които се дават, за да си въобразяват жените-котки, че живеят в нормална връзка.

И тук ясно се разграничават образите, за които ви разказвам.

Котката е новата жена, която си плаща за всичко: любов, секс, връзка, брак… Жена, която е преди всичко мъж.

Панталон от Pull&Bear, риза на Caliоpe и ново бельо (защото той има само един чифт)- това пък са все неща, които една истинска котка трябва да закупи в името на връзката, а самата тя поставя себе си на втори план. Често чува - грозна си, този цвят не ти отива, спри да ядеш - дебела си, не са ми приятни приятелките ти, и ти не си ми приятна - все думи на българина към нея, които не я унищожават, нито нараняват…Те сякаш са катализатор за купуването на още подаръци и още самозалъгвания.

А новият българин е мъжът, който използва жените за избрани дивиденти: дрехи, подаръци, внимание.

Котките, обаче, не са нещастни. Не ме разбирайте погрешно. Това са жени, които имат нужда от драмата, от проблемите, от истории, които да разказват помежду си. Скъсахме, това е краят - крещи по телефона една от тях на друга, но и двете знаят, че това не е краят.

Той настъпва, когато мъжът пожелае. Когато открие по-богата котка, която да задоволява всичките му капризи. Да бъде вярна и винаги готова за… Да бъде на повикване в живота…и в любовта, ако има любов изобщо.

Мъжете, които обичат котките рядко работят, а ако го правят нито една котка не знае какво точно, камо ли къде. Новият българин разчита или на котки, или на родителите си, които трябват да му купуват външни неща, с които да изглежда представително: бели ризи за дискотеките, сребърни броеници за кафетата, хубав телефон и пари кеш - за много излизания.

Това не е история за всички български жени и мъжете, които те обичат. Това е историята на може би по-хитрите. Тези, които са открили начин, с който да живеят спокойно и методично. Това е история за жените, които си плащат, за да има кой да ги обича. Или поне да вярват, че някой го прави. Това е история за едно общество на жени, които се самосъжаляват за собствения си избор, но са и щастливи, че я има драмата, която да ги крепи. Това е историята на новата мода в любовта - да си плащаш за всичко.

Мили момичета, или котки, както се наричате помежду си - не купувайте любов. Това не е връзка, това е бизнес, в който вие сте губещата страна. Един мъж, без значение от епохата в която живее, трябва да ви покаже по всеки един възможен начин колко ви обича, как ви цени и колко красива ви вижда през неговите очи. Защото една жена е толкова щастлива, колкото умее да я направи мъжът до нея…без тя да си плаща за това!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.