Непобедимите 4

Непобедимите 4
25-09-2014г.
234
Венци Мицов

Ако сте дърпали „Непобедимите 3“, ще ви карат да плащате по няколкостотин долара.
Това беше новината на новинте от последните дни.
Компанията, която произведе този смаш хит с бате Арни и чичо ви Силвестър, преценила, че дотук е претърпяла загуби за 150 милиона и решила да си търси правата от пъпчивите тийнейджъри, които теглят пиратски филми от интернет.
Ебати и новината.
А аз мислех, че само ако тегля филми на Блатечки и песни на Криско има някакъв риск за здравето ми.
Но, уви, съм се лъгал. Сега, като ми се метнат ония ми ти мъжаги Долф Лунгрен, Джет Лий, Мел Гибсън, Харисън Форд... Ще има да подрипвам между хладилника и Миникупъра (нищо, че нямам Миникупър).

Впрочем -  вчера, докато четях разни напъни по отношение на авторските права (темата за авторските права е като темата за шистовия газ – евъргрийн) и си рекох – как ли би изглеждал един подобен екшън, заснет на родна територия. С роден режисьор и родни сценаристи. И родни актьори.
И тогава в главата ми започна да се заражда някаква картина, която сега ще се опитам да ви предам с малко думи и за съжаление - без никакви картинки. Но вие имате достатъчно добро въображение, за да си представите какво точно се случва...

Начало!
Една кола преследва друга! Минават през центъра на София. На мястото, където едно време беше мавзолея, едната кола рязко спира.
От нея изскача банкерът Цветан Василев и с автомат АК на рамо започва да вика в посока към БНБ – „Искров, предателю, излез бе!“.
От БНБ отговарят с канонада от жълти стотинки, с които барикадирали се служители замерят колата на банкера.
В другия автомобил има наемници.
„Пеевски ли ви прати?“ – вика Василев.
„Давай парите, ние сме вложители в КТБ!“ – крещят хората от другата кола и стрелят кой с прашка, кой с капсов пистолет.

В следващата сцена виждаме сградата на БСП. Отвън дежурят двама партизани с манлихери на рамо.
„Другарю, умирам за кашкавал“ – казва единият и по характерното му произношение всички разбираме, че това е лидерът на партията Михаил Миков.
„Никакви мандри, другарю! Ние вече сме в ЕС!“ – отговаря другият партизанин и по тембъра на гласа разбраме, че това е Мая Манолова.
В този момент се чува изстрел. После втори! Двамата залягат зад оная скулптура, заради която арестуваха Асен Генов.
Чуват се още няколко изстрела, след което обаче изстрелите прерастват в неясен вой, който напомня за нещо.
„Оф, в щаба на АБВ пак са се напиуи! Чувам как Румен Петков пее Цеуувката на Анна. Само коя е тая Анна не знам“ – прошепва Михаил Миков и нарамвайки пушката, подава 10 лева на Мая.
„Мая, иди да купиш малко кашкавауче, аз ще пазя“.
„Мишо, кашкавалът отдавна не струва 10 лева. Откакто Орешарски пое страната, кашкавалът вече е около 15 кинта!“

Следващата сцена ни показва черен джип. Той се движи по улицата. В миг гумата на джипа се пука.
Колата спира. Задната врата се отваря и от нея слиза генерал Бойко Борисов, последван от двама гардове.
„Това не ми харесва. Гумите не се пукат току така“ – казва коравият генерал.
В миг от края на улицата се появява Опелче. Вектричка на метан. Пуфкайки, старото возило спира до модерня джип на експремиера.
„Да ви хвърля до вкъщи, господин генерал“ – се чува глас от колата. Стъклото се сваля на ръка и ние разбираме, че колата се управлява от Радан Кънев.
„Радане! Нема да ти се возим на тоя скапан Опел. Само толкова ли му се откъсна от сърцето на Костов – за едно старо опелче“ – надменно казва генерала.
„Тогава си стой на улицата, аз тъкмо си мислех да изхвърля Кунева, че е заспала на задната седалка и нещо ме дразни“ – отвръща Радан и дава газ, навивайки обратно стъклото на вехтото возило.

В следващата сцена виждаме парламента. Пред парламента е Йоло Денев.
„Оставка“, „Тангра е против вас, негодници!“ – крещи Йоло и замеря сградата с краставици, джанки и резени диня, които е събрал от кофите за боклук.
„Чичо Йоло, айде да си ходиш, че смяната ни свърши“ – казва на протестиращия един от полицаите, които пазят празната сграда – „Другата смяна ченгета са нови, не те познават и може да те арестуват“.
В този момент пред парламента спира джипът на Бойко Борисов. Отнякъде се появява колата на Цветан Василев. Опелът на Радан Кънев чупи лява полуоска точно пред централния вход. Мая Манолова се появява с половин кило кашкавал.
„Чшшш, еййй, какво става тука бе? Какви са тия масовки?“ – пита случаен минувач.
„Тангра! Тангра!“ – крещи Йоло.
„Искров и Орешарски са предатели!“ – говори с мегафон Цветан Василев.
„Долу задкулисието!“ – с тих и възпитан глас произнася Радан Кънев, отвивайки някакъв болт на лява предна гума.
„Бойко, земи си малко кашкавалче! От една мандра в Костинброд, много е хубаво!“ – намига на коравия генерал Мая и накривява палаво партизанската си шапка.
„Ядох филия с мас, Цецо ги прави страхотни! Нема да ти ям тоя костинбродски кашкавал, вече го ядох на миналите избори!“ – отвръща Бойко.
И в тоя момент от сградата на парламента излиза Силвестър Сталоун.
„Уот дъ фак? Какво е това фрийк шоу? Платихме сума ти пари да снимаме Непобедимите 4 тука, какви са тия идиоти?!“ – пита Рамбо.
„Масовка са, господин Сталоун! Дошли са, за да има реалистични кадри от България“ – отвръща асистентът на холивудската звезда.
„ОК, дайте им там по 100 долара и да бягат. А, дайте им и по една тениска за спомен – тросва се звездата – Айде, кажи на Арнолд да идва, че ще снмаме кадъра, в който назначаваме Пеевски за шеф на ДАНС!“.

Харесва ли ви това кратко филмче? На мен ми харесва и още как. Гледам го от 25 години и не може да ми писне.
Очевдино и на вас.
А щом един филм не може да ни писне, това означава само едно – той е адски добър!
Пускайте си телевизорите, защото следва поредната серия!
Майната му на Холивуд!!!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.