Анална шизофрения

Анална шизофрения
03-10-2014г.
27
Радост Петрова

Не мога да си обясня шизофренията, която тресе наш’то общество от миналия ден. Как е възможно да сте ядосани на съдията от мача повече отколкото на управниците си в момента? Защо социалните мрежи гърмят с обиди и псувни по резултата на Лудогорец, а не по ония, които оставиха на доизгърмяване човешки животи? Защо, кажете ми, не поздравявате техните майки? К’во ви става, бе?!

Цяла вечер гледам как едни жалки генерали, министри и тем подобни хора с пагони вдигат рамене, чупят пръсти я по тая телевизия – я по оная. Мрънкат и не могат да ни обяснят защо в реално време, НА ЖИВО убиват и погребват 15 човека с тоталното си бездействие! Явно обаче на зрителя това не му е особено интересно и след няколко минути ни сменят картината с живото предаване от Стадиона.Там гордо ни се усмихва млад репортер, почти прегракнал, не много пиян, който да ни разкаже повече за прическата на Роналдо ди Каприо (или както там се казва онзи зализания). Кого го интересува няк’во забутано село? После пак дават за малко обърканата физиономия на вътрешния министър. Той не е излязъл от роля – продължава да изказва съболезнования за хора, които тогава най-вероятно бяха все още живи. Пак някъде из дебрите на БГ панелките друга част от населението пък хлипа и съчувства на Зорница Линдарева – ах, колко й е зле, че са я настанили във ВИП къщичка! Да, толкова шизофренична беше миналата вечер.

На сутринта единствените официални изявления отново не са откъдето трябва. Единствено кандидат-депутатите зявяват, че ще си спират кампаниите. Нямало да има концерти и кебапчета. Нека ви кажа - нищо няма да спрат! Тия предизборни лайна само ще станат по-ефикасни сега. Смъртта на няколко човека за политическия маркетинг никога няма да означава минус. Става по-жалко отколкото беше. Искам да ги питам аз тия господа – като от панаир направите фестивал това ще съживи ли село Горни Лом? Ще махне ли траура, който ще тегне в оня край с години? Ще запълни ли кратерите от вашата немарливост? 

За капак се чува констатацията, че във вече бившите складовете за боеприпаси нямало признаци на живот. Е, верно ли?! Че вие нали това чакахте, бе!?
Като гол гъз лъсна положението, че никой не си върши работата в KLETA MAIKA BALGARIA. Аз лично сега вече чакам някой в тая държава да си поеме отговорността и да се самовзриви публично, щото само с оставки няма да стане тоя път.

Ако пък това не ви вълнува, довечера от 20:00 е следващия епизод на Биг Брадър. Там Линдарева може тоя път да припадне на живо. Циците на Кучкова е също вероятно да изскочат отново. Някой гей пък ще каже на друг гей, че е гей. А единствените, които реално се надупват, ще бъдете вие. Миналата вечер ебаха обществото ни в национален ефир. Не ги оставяйте на сухо днес.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.