Аз не гласувах.

Аз не гласувах.
10-10-2014г.
25
Гост-автор

Гледам, напoследък е супермодерно да се призовават национални идеали вместо арбитър. Пишеш/казваш там нещо за Ботев, Левски или Аспаруха, народът пуска сълза и с прочувствено кимане се съгласява с теб.  А че си изсипал един куп глупотевини, никой не брои.

В едно изборно студио по Националната телевизия (!?) бяха поканили Силвия Кацарова, ЛатОнка Петрова и жената на барда Белчев, която шумно се обиди, че я представиха като поетеса. Не стана ясно каква точно е последната, но и трите вкупом се опитаха да ме убедят, че щом не съм гласувал, първо – въобще не съм на тяхното ниво, и второ - не съм въобще човек.

Добре бе, майка му..., как не се намери някой да излезе и да каже, че не е гласувал. Да обясни защо и това е някаква позиция.  Да се опита да убеди, че и той е барем човек, че и той има нещо от Апостола и Алеко в сърцето и ума си, въпреки че е извършил най-тежкия грях.

В деня за размисъл или в изборния такъв не съм пил ракия. Не пия ракия по принцип. Не съм седял пред телевизора и пред чиния с шопска салата и не съм псувал когото и да е. Не съм реститут, интелектуалец, бедняк, милионер, латентен или активен борец за нещо си.  Не съм безработен, не съм вечно мрънкащ, не мразя турците, циганите или световния ционистки заговор. И най-вече – не съм гласувал. Ето, казах го и виждам как хиляди горди, умни, осъзнати активни български граждани опъват шийни жили и капиляри и крещят в хор – „Аааа, затова ли се бориха Левски и Ботев. Това е право, което всеки гражданин трябва да упражни. Сега нямаш право да коментираш, каквото и да е било!“.

Може и така да е. Нямам право, както и полoвината български народ, може би. А, вие, всичките умници, дето отидохте и гласувахте, знам, можете да се изкажете компетентно по всички политически въпроси.

Например, защо вашият победител за милионен път, още в нощта на избора, ви боцна едно средно пръстче и ви каза, че отива да гледа мач, вместо да каже как точно ще ви управлява. Или защо суперинтелигентният му подгласник, който се поливаше с кофи с вода, за да помогне на децата с алтруизъм (!?), каза вчера, че щял да се коалира с... политики.

Или, че другите ви победители, кандидат-реформатори, не могат да се разберат кой точно им е лидерът (все едно има някакво значение) и дали не били излъгали, че са ползвали предизборни трикове.

Или защо вашият фронт-победител не може да смогне да се обърне  в удобна позиция за всички желаещи да го коалират със себе си.

А за другия ви победител, който първо без никаква цензура целуваше онзи с мача, след това го плюеше под път и над път, а сега, инспириран от избора ви, отново е готов да го целува.

За другите победители  - турската и руската партия - няма да ви питам, предполагам, че техни избиратели не четат писания на български и настоящото не се отнася за тях.

Не ви обвинявам, уважаеми гласоподаватели. Това са ви дали - това сте избрали. Ако сте довлни от избора си, значи всичко е наред. Ако не сте, може би има вариант да погледнете встрани от клишето и да разберете и другата половина от сънародниците си.




Автор : ГЕОРГИ ЩЕРЕВ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.