Тука е така: ПОБЕДААААА!

Тука е така: ПОБЕДААААА!
23-10-2014г.
53
Ева Истаткова

„Лудостта няма край – България с първа победа в Шампионска лига”

Победааа!!! Лудогорец вкараха Г-О-О-О-Л в 91-та минута и Фейсбук полудя за секунди! Не съм виждала толкова много „браво”-та и „ура”-та от твърде отдавна. Явно има и добри новини. А българите тук-там имат повод за радост, та чак и за национална гордост, като имаме предвид, че все пак вчера Лудогорец победиха Базел. Оле!...

Може и да не разбирам грам от футбол, обаче е жестоко да четеш и чуваш как – за първи път български отбор е с точки в Шампионска лига.

А по виковете на Алекси Сокачев ти става ясно, че се е случило нещо наистина, ама наистина историческо, признайте го.

„Купуват нови чинии и 1320 вилици за парламента”

Е, не. Добрите новини не спират до Лудогорец.

Дами, господа и други потърпевши!

Радвайте се – депутатите от съвсем скоро ще хапват в изцяло обновен стол. Всички чаши, чинии и покривки ще им бъдат подменени.

Това станало ясно от обществена поръчка на стойност над 110 хиляди лева, с която парламентът щял да купува кухненско оборудване и инвентар.

Искам обаче да обърнете специално внимание на артикулите, които ще бъдат поръчани за парламента:

- планетарен миксер (не знам какво е това, но политиците трябва да знаят – в крайна сметка, хора, готови да направят планетрно широка коалиция само и само да са вътре, У парламента, все ще се справят с един миксер...)

- микровълнова, топли витрини и хладилни шкафове; - устройство за заточване на ножове (искам поименен списък КОЙ ще използва устройството...да не се чудим после за извършителите!);

- тирбушон (това е ясно кой ще го използва...ПЛУЕЦЕДАТЕЛЯТ, разбира се!

- нови форми за мъфини, тарталети и крем карамел (неслучайно, са го казали хората – влез в парламента, да ти върви по мед, масло и мъфини...);

„Монахиня записва кавър на Like A Virgin”

Не знам защо, ама днес заглавията по вестници и сайтове са необичайно... жизнени. И доказателството – монахинята сестра Кристина Скуча издала кавър на хита на Мадона – Like a Virgin. По повод на парчето, систър Кристина казала – „Това е песен за способността на любовта да промени хората. Да ги спаси от миналото им”. Оттук възниква един спешен въпрос към сестра Кристина – ако това е песен за любовта, коя ли песен е за секса?!...

„Майк Тайсън става член на Съюза на руските писатели”

Има нещо международно в Русия, не мислите ли? Жерар Депардийо е руски гражданин. Съвсем скоро – Майк Тайсън щял да става руски писател. Боксьорът щял да посети Москва през ноември и ще представя биографичната си книга, в която разказва как за първи път е опитал кокаин като е бил на 11, а през спортната си кариера е взимал редовно наркотици...

Не знам какво им правят в тази Русия. Ама гледайте - французи, американци и хоп, трансформират се по руски! Чак сега се замислям... дали някое пътуване до Москва не се е оказало фатално за наш Волен Сидеров?

С веселите новини обаче дотук.

„Стрелбата в Отава – грандиозен провал на канадското разузнаване”

От вчера вече е налице – първият атентат, свързан с радикален ислямизъм в историята на Канада. Стрелецът, който уби войник и предизвика ужас в парламента в Отава носи името – Майкъл-Зехаф Бибо (32г., канадско гражданство). Името му фигурирало в списък с 90 канадци, заподозрени в подготовка на атентати и в желание да напуснат страната и да се присъединят към Ислямска държава.

В крайна сметка – стрелецът е убит от полицията, районът отцепен, гражданите – предупредени да не излизат...Премиерът на Канада – Стивън Харпър заяви – „Ние никога няма да бъдем сплашвани, това ще удвои решителността и усилията ни”.

Само че, колкото и да вярваме на решителността на канадците, не можем да се правим, че не виждаме – тази атака се случва в иначе спокойна Канада скоро, след като държавата се присъедини в коалицията срещу Ислямска държава. Което означава само едно – няма гаранции за никоя държава, повтарям никоя държава, че утре няма да се превърне в средство за постигане на интереси от новите терористи от ИД.

Щом дори канадците не ги подмина тази участ...

„Родителите на изхвърленото на боклука дете са ученици”.

Родителите на бебето от контейнера в Казанлък са ученици: майката е в 9 клас, бащата в 11. Разследването още тече. Не е сигурно дали това са родителите...а и момичето не признавало, нищо, че е постъпило в болницата със следродови усложнения.

И всички се питат – каква ли е причината тези деца да изхвърлят своето дете на боклука?

Хората си казват – сигурно са имали лошо детство, кофти семейна среда.

Но, за да живееш с идеята, че можеш да изхвърлиш жив човек на боклука, ти трябва много повече от лоша семейна среда. Трябва ти лоша държава и множество лоши неща да са ти се случили в нея.

И няма по-лошо от това.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.