Мечти преди Коледа

Мечти преди Коледа
25-10-2014г.
37
Мартин Карбовски

Вали сняг. Катето Евро е проснала на снега един служител на ЧЕЗ и му реже китките. По снега на двора
има кръв от висш служител на ЧЕЗ и се издига пара. Катето Евро умее да готви добре. Може да направи кървавивица от дебелото черво на служителя на ЧЕЗ. Катето е у нас защото у тях няма ток от снощи. Дойде у нас да гледа телевизия, но пък ние у нас нямаме Булсатком. Тя у тях има Близу, но пък няма ток. Затова дойде у нас, псувайки като каруцар и каза че "...шеимебемайаката на тияотчез..." Сега е по-спокойна, тя се успокоява като готви, но не може да готви, защото нма ток. Затова само маха излишните тлъстини на служителя на ЧЕЗ  и му реже сухожилията от петите и китките. Около Катето са нейните кучета, които обичат да вали сняг и да им мирише на кръв от служител на ЧЕЗ.

Аз имам ток, но малко. Идва и спира, трудно е да си направиш чай. Булсатком пък няма съвсем, затова на ОРЕХА на двора съм закачил на един ченгел един техник на Булсатком и се опитвам да го одера, ама така - на ивици. Техникът на Булсатком много крещи. Но Дичо от Д2 също е тук у нас и му откъсна топките и му ги сложи в устата. Токът идва и спира, но ние пием чай и ни е весело. Дичо е тук у нас, защото няма вода. Но той не пие вода... защо е у нас не знам.
Дичо донесе главата на един от Софийска вода, иска да прави пача. Катето му казва, че главата на тоя от Софийска вода е мека и трябва първо да се накисне във вода със сол. За да се стегне.
Питам ги какво да правя с дреболиите на техника от Булсатком. Те викат да ги сваря и да ги сложа в буркани без нищо, ей така. Аз им викам - добре.

Вали сняг. Чудим се дали язовирната стена на язовир Искър ще издържи. Ако не издържи, ще потопи цяла София, само Катето Евро ще оцелее, щото е нависоко. 
Тоя от ЧЕЗ вече е готов, нарязан е на големи парчета месо, Катето иска да запалим огън, за да му вземе маста. Смята да прави свещи.
Аз и викам - даеба, ти ще си направиш свещи от тоя от ЧЕЗ,  а аз от моя от Буластком как да си направя телевизор? Дичо нищо не вика, той се е напил и е забравил за главата на човека от Софийска вода.

Вали сняг. Весели снежинки летят, някои попиват в кръвта по двора. Някой иска да пусне джаз, но няма ток. От Булсатком казаха, че сами трябва да си почистим антената. Ние нищо не им казахме. Като няма ток, що да я чистим. Дичо си танананика малко джаз и това ни е достатъчно. Мечтаем за Коледа. Кръвта по двора вече е затрупана с нов сняг. Катето не може да си тръгне, щото няма зимни гуми.
Но ние я обичаме. Тя е велика актриса. И Дичо не е лош. Имаме много месо. Ако се задържат минусовите температури, месото и маста ще се запазят до пролетта. Пак ще ви пишем тогава.
Ако имаме интернет. Интернетът ни го пуска един Венци, но доколкото знам, някой тия дни е застрелял Венци. Така че - ако не ви пишем - не се учудвайте. Останете си с добро.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.