Професия: плеймейт

Професия: плеймейт
08-11-2014г.
0
Адриана Аврамова

Оказва се, че конкурсът „Playmate of the Year”, който списание „Плейбой” организира всяка година, е един своеобразен еквивалент на Jobs.bg. Участничките кандидатстват, пращат CV (ръст, килограми, години, роден град) и предизвикателна снимка. Следва подбор, за да се изберат 12, които ще продължат напред. Минават обучение в рамките на конкурса - поведение пред камера, предизвикателни снимки и тн.

Накрая победителката излиза не просто с някаква си титла, а с професия. Професия ПЛЕЙМЕЙТ.

Съдейки по досегашните участнички, а и победителки в конкурса, има няколко условия, на които всяка бъдеща кандидат-плеймейтка трябва да отговаря. Да оставим на страна шаблона, в който трябва да се впишат участничките - големи гърди (по-възможност вече да имат силикон), хилаурон в устата, дълги екстеншъни, перманентни вежди и тен от солариум.

Разбира се, всяка допълнителна интервенция върху младите девойки е добра дошла!

В крайна сметка, те ще стават плейметки, не миски, така че, колкото по НЕестествени, толкова по-добре.

Нататък – плеймейтките трябва да обичат телата си, но по-важното – да им харесва да ги показват. Постоянно. Ако това изискване им е проблемно, то те нямат място в конкурса.

Като казах конкурс се сетих за миналогодишните кастинги. Бях попаднала на някакви репортажи по телевизията - това е престижен конкурс и намира място дори в новините. Та – „планина от цици, силикон, хилаурон, татуси –„Only God can judge me” и нулев интелект заляха екрана от иначе симпатичните момичета.

Всъщност, девойките, ако изключим леката надменност, която лъха от тях, предполагам породена от факта, че вече са излезли от провинцията и са кандидат-плейметки, та предполагам, че не са лоши момичета. Даже повечето ми се струват направо миловидни и будят симпатиите ми с наивността си и откровено глуповатата си физиономия.

Но, стига празни приказки! Да преминем към същината на темата.

Накратко - знаете, конкурсът се печели от любимката на публиката, най-предизвикателната и секси плеймейтка. Тя печели още да е корица на списанието, лек автомобил Форд (за какво й е, като повечето вече са подкарали джипа на някой чичко или футболист?!...) и, разбира се, чек на стойност 10 000 лв. за пластични операции (всяко 20+ годишно момиче има нужда да се поопъне или да подобри силикона).

И така, шоуто свършва и поредното момиче излиза с професията Плеймейт. Много успешна и доходоносна работа, смея да твърдя. Погледнете само Николета Лозанова, двете Златки, Светлана Василева, Галина Димитрова, Гентиана Халити, Елена Кучкова. Все известни жени, все хубави жени. Те са навсякъде. Популярността им е съразмерна с тази на фолкпевиците, а медийните им участия може да се конкурират само с тези на политиците по време на предизборна кампания.

Ще кажете - живот на принцеси. Май и те така се чувстват. Както една от победителките беше казала в свое интервю: „Не искам бедно момче, аз съм принцеса”. Разбираемо. Бедното момче не може да поддържа имиджа на Плеймейтката. А малцина са победителките, които успяват сами да се грижат за себе си. Друго си е мъж-футболист, бизнесмен със съмнителни доходи или гадже-политик.

Това е готиното на професията Плеймейт - само няколко месеца с титлата и вече са намерили богат мъж, който „да им помага”.

Плеймейтките са секси, харесвани, желани. Те имат вниманието, за което повечето жени си мечтаят. Но това не е всичко - те демонстрират бляскав живот само месеци, след като са се окичили с титлата. Скъпи коли, маркови дрехи. Стават рекламни лица на водки, сапуни, парфюми, модни къщи и какво ли още не. Минават през ВИП входовете на дискотеките, а мъжете са в краката им. Мечтаната работа.

Казах Вип. В този ред на мисли, след като се окичат с титлата, плеймейтките вече добавят и още една такава – В.И.П . Поради тази причина те са и редовни участнички във формата Вип брадър. Продуцентите са набарали добра ниша - красиви, актуални, млади жени, жадни за още популярност, харесвани от половин България и мразени от другата половина. Рейтингът е 100%. Особено, когато им възложат мисия за проверка на общата култура. В същото време – тези момичета не струват много и продуцентите минават с тънки хонорарчета.

Какво да ви кажа. Има неща, които трябва да знаем. Те са елементарни. Учат ги децата на 7-8 години. Вярно, че не всеки ден ще ни питат кога е създадена България или коя е столицата на Италия, това не са въпроси като „Гучи или Шанел”, но за самочувствието на един човек би следвало да са важни. Защото самочувствието не е само заради образа в огледалото или поне не би трябвало да бъде...

Бях отличничка” - заяви гордо Кучкова малко преди да каже, че княз Борис е основал България. Няколко месеца преди това се оказа, че завършилата финанси блондинка не изнае името на финансовия министър. Но не е като да я досрамя от това. Така де - кому е нужно? Тя това образование няма да го ползва така или иначе...

Златка Димитрова пък в по-миналия сезон се затрудни сериозно с географията, въпреки че през месец е в чужбина на шопинг или екскурзия. Както видяхме тя се поправи, та даже и спечели Брадъра, но нужно ли е да се изложиш с незнанието си на елементарни факти, за да седнеш да прочетеш някоя и друга книжка?

Не ме разбирайте погрешно. Аз симпатизирам на тези момичета. Те са красиви, упорити, амбициозни и със сигурност не са лоши. Но тяхната професия е кофти.

Вече младите момичета не се блазнят от идеята да са фолк звезди. Не искат да са като Глория, Анелия, Галена и т.н. Те искат да са като Николета, Златките и Кучкова. Искат техния живот и здраво вървят по стъпките им. Започва се с реплики на техните маркови дрехи, същите прически, същите татуси и крачка по крачка към конкурса на „Плейбой”.

Това е редът на нещата – бърза слава, пари, богати мъже и то само, след като си си показала гърдите няколко пъти. За какво са им на младите момичета общата култура, познанията в дадена област и прочие, като от тях пари не се печелят? Не и в България.

Тук вече сме държавата на силикона, зайчетата на „Плейбой” и лесната слава. „Приорити” му се вика. Сами сме си виновни. В някоя по-нормална държава Николета нямаше да е водеща, ама тук я гледат и я псуват, и пак я гледат. Българска работа.

Не искам България да е разкъсана на две - на чалгата и на плеймейтките, а от телевизора да лъха незнание и просто красиви, макар и изкуствени лица. Изборът обаче не е мой. Не е и на Плеймейтките.

Той е на норода, който се кефи на циците на Кучкова, а после я сочи с пръст за назидание… после като покаже пак малко плът, пак й се кефи и така.

След 20 години сигурно ще имаме повече плеймейтки на глава от населението, отколкото математици. Ама те не ни трябват.

Порочен кръговрат на една порочна професия. Толкова.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.