Новите ТКЗС-та

Новите ТКЗС-та
11-11-2014г.
163
Мартин Карбовски

Прекрасни деца на времето! Вие нищо не помните. Никой не ви е разказал. Едно време преди 25-30 години имаше ТКЗС-та. Какво точно значеше ТКЗС съм забравил, как да ви обясня, пък и няма да запомните. Но ще ви разкажа на какво приличаха.

Примерно, това е като днеска - ако не харесваш кучета, може да имаш проблеми с обществеността и с властите. Ако куче те лае и ухапе, може да го убиеш, разбира се, но ще трябва да го лежиш. Не много. Около три месеца. Преди 25 години тия месеци можеше да ги лежиш заради виц. Но това, което ви казвам днес не е виц. Обичайте кучетата, даже краставите, щото обществото и обществениците ще ви правят проблеми. Кучетата са сладки, не е трудно да се преструвате.

ТКЗС беше като днес примерно да кажеш, че има циганска престъпност. Всъщност, обратното - да поясня - днес трябва на всяка цена, ако си партиец или журналист да влезеш в ТКЗС- то, където лозунгът е, че престъпността няма цвят. По принцип това е верно. Но по селата, където живеят дядо ви и баба ви престъпността има цвят. Но вие не казвайте никому това, щото няма да си намерите държавна работа, пък за вестник да не говорим - няма никога да работите във вестник.

Друго ТКЗС е много задължително. Трябва да сте в ТКЗС-то на хората, които у нас искат да няма държавна граница. Звучи абсурдно, но то всяко ТКЗС си е абсурдно. У нас сега има политическа мода да няма държавна граница. В това ТКЗС влизат интернационално два автобуса германски пионери, така че побързайте да се качите на точно тия автобуси. Това са автобусите на бъдещите управници на континента, там е някъде следващата Меркел. Германците днес се борят у нас да дойдат милиони арабски бежанци, това е днес селскостопанската повеля. Германците си мислят, че те арабите идват у нас заради ТКЗС-тата. Ама не е така. Никога не напомняйте на германците, че дори милионите руснаци, които превзеха Берлин си тръгнаха, но милионите араби няма да си тръгнат от Берлин, че и от София, че и от Осло. Никога - мълчете си, щото може после да имате проблеми като трябва да си купувате апартамент или да учите висшо образование. ТКЗС-то днес е нещо като масоните преди, но тия днес са по-лошо облечени. Но пак са невидими.

Не казвайте нищо никога против гейовете - тихо! Тяхното ТКЗС артистично, технологично и динамично работи в културата и са по- авторитарно нещо от селсъвет. Селсъвет е група готини гейове да правят селско стопанство, но те никога не правят това, а работят в областта на културата. Като цяло гейовете са много свестни, особено да си пиеш кротко с тях и да си говориш за Салтиков Шчедрин. Обаче напоследък са се организирали и има ясни правила в тяхното ТКЗС - никой не се шегува с гейовете, то е като едно време ЗаКаПеЧе-тата. Едно време никой не се шегуваше със ЗаКаПеЧе-тата. Какво е ЗаКаПеЧе няма да разберете, просто запомнете най важното - за гейовете никакви шеги, защото отивате на народен съд по член еди-кой си, голям член. Народен съд, разберете, не е шега работа - сякаш народът е само от гейове станал. Никога не казвайте думите "педал" и "амбриаж" , дори и на шофьорски курс, щото кой знае на къв инструктор ще попаднеш. Не книжка, кола няма да видиш.

Има много ТКЗС-та, изберете си в кое да влезете, деца, за да има какво да ядете.

Сега е модерно да се казва, че си член на ТКЗС-то, което обяви всички деца от едно време, старите социалистически деца - за терористи. Тихо.

Не казвайте никому, влезте в ТКЗС-то и забравете за нас. Ние сме опасни. Имаме спомени, когато дори можеше да се откажеш от ТКЗС-то. Днес не е така. Тихо, казах. И никакви вицове, няма да повтарям.

За ваше добро е.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.