Без добавки за пенсионерите! Какво значи това?!

Без добавки за пенсионерите! Какво значи това?!
14-11-2014г.
25
Лентата

На въпроса - „ще дадете ли коледни добавки на пенсионерите?'' финансовият министър Пламен Горанов бе категоричен – „Няма да го направим''.

Пред НТВ той каза още: „Всеки иска да е добър и благороден. Има право да е добър, когато го прави със свои средства. Аз благороден с чужди средства не искам да бъда. Ако съберем приходи догодина, направим бюджет без дефицит, може да си позволим да сме широкоскроени ''.

Тази година пенсионерите, които се надяваха на някой и друг лев върху скромните си пенсии за празниците, ще бъдат разочаровани. Коледни добавки категорично няма да има.

Как се живее с 154 лв., колкото е минималната пенсия в България ? Какво може да си позволи един възрастен човек, чиито доходи са единствено парите, които получава от натрупания си трудов стаж през годините? Да направим кратка равносметка.

Само хлябът на едно домакинство месечно е на стойност около 25 лева.

Остават 129 лв., които един пенсионер трябва така да намести, че да има какво да яде, да си плати лекарствата, да има за ток, вода и парно.

Затова, българските пенсионери досега винаги са били идеална таргет група преди избори – ще ви дадем добавки, ще имате пари за Коледа. Този път пенсионерите се разминаха с тези обещания...

Няма да получат пари. 

Но по-лошото е, че вероятно ще им стане ясно, че досега винаги са били просто "плячка" за политическите партии в надпреварата за обществения рейтинг. За съжаление.

А, ако се появят политици с реална програма за по-добър живот на пенсионерите в България, ние първи ще ви съобщим!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.