За мъжките свалки от една блондинка

За мъжките свалки от една блондинка
15-11-2014г.
243
Адриана Аврамова

Фейсбук е велика работа, да си знаете. Осъзнавам го ежедневно. Например, когато разбирам най-важното от новинарския поток преди информационните сайтове да успеят да го напишат. Или пък друго - никой вече не пита за телефонен номер - всеки иска Фейсбук. А навън, само забележете - как всеки втори, с когото се разминавете държи телефон в ръка и цъка из социалната мрежн. Но това не е важно. Може би най-успешната функция на Фейсбук е, че успя да се наложи като сайт за запознанства, макар това да не е била първоначалната му идея. И ето, вижте, вече няма хитови сайтове като impulse.bg, aha.bg, sladur.bg и всякакви подобни или поне никой не ги посещава.

С други думи реалният живот се пренесе в една виртуална социална мрежа. Фейсбук винаги е на една ръка разстояние от нас, просто защото е навсякъде - таблет, смартфон, лаптоп. Шансът да ви заговорят и поканят на среща, седейки си в кафето е сведен почти до нула, но шансът да получите секс покана във Фейсбук е нещо нормално. И това важи за двата пола.

Ще ви дам своята женска гледна точка за мъжките свалки в социалната мрежа. Оказва се, че русата коса, видимо едва прехвърлените 20 години и няколко снимки са напълно достатъчни, за да бъде привлечено мъжкото внимание. Така че, смея да твърдя - позицията ми ще е максимално обективна.

Тъй като профилите в социалната мрежа са измислени като каталог за избор на компаньонки, прощавайте, спътници в живота, изборът на мъжете е доста лесен. Бърз поглед на няколко профилни снимки обикновено са достатъчни на един мъж, за да направи крачка към запознанството, но все пак по-любипитните могат да разгледат и харесаните страници на девойката, която проучват, за да видят дали имат сходни интереси. Нямате идея колко неща може да разберете за един човек само от профила му в социалната мрежа!

И така - свалката във Фейсбук започва със задължителната покана за приятелство, а по-срамежливите мъже използват опцията „сръчкай”, за да привлекат вниманието и жената да се сети да ги заговори или поне да върне „сръчкането”.

Ако девойката ви приеме - вече сте на първа база. Поправете ме, но преди години в реалния живот ''първа база '' се казваше май на целуването. Както и да е. Нещата се променят.

Предстои интересната част. Започването на разговора. Ще ви дам конкретни пример за най-честите фрази.

'' Здрасти, кво стаа ?'', '' Kvo si pravish?'' , ''ei '' , ''hi'' , Как си? '' - неутрални реплики за проверка на срещуположния човек. Но, разбира се, и не особено оригинални. Други пък започват разговора с нещо от типа на : „Хубаво коте” , или „Обичаш котета? И аз също” (виждайки снимката, използвана като корица). Не липсват и съобщения от рода на ''готина си'', например, на което какво може да отвърне един човек освен ''мерси'' ? Оригиналността се покачва и стига до следното съобщение :

''Здpacти, ĸoгaтo видиш тoвa cъoбщeниe, щe влeзeш в пpoфилa ми, щe видиш ĸoлĸo cъм cтpaxoтeн, и cлeд тoвa или нямa дa ми oтгoвopиш и тoтaлнo щe мe игнopиpaш (и ще сгрешиш тотално), или щe ми oтгoвopиш и щe се запознаеш с най-интересния и забавния човек, който си виждала през живота си и ще се убедиш в думите ми... та, кое избираш?''.

Това са част от онези встъпителни реплики за започване на кореспонденцията. Предстои по-интересната част - как продължава разговорът.

Кой, каквото иска да казва и, както иска да ме оборва, но мъжете търсят едно нещичко във Фейсбук и това е С Е К С.

Ставала съм свидетел на представители на силния пол, които с часове висят от профил в профил, пращат покани за приятелство на разни готини и вървежни девойки с едничката, ясна и конкретна цел - да ги натегнат (както те сами се изразяват).

И така, ако един мъж е решил да бъде ерген, той ще си остане такъв независимо дали е на 20, 30 или 40 +, без значение дали е с гадже, женен, неженен, обвързан, необвързан, с деца или без. Просто природа, просто жени, просто секс - нещо такова предполагам им е мотото.

Фейсбук е пълен с такива хора и по стечение на обстоятелствата са ми писали всякакви типажи от гореизброените. Едно обаче разбрах - когато целта е ясна и еднаква (секс), то и свалката протича по образец - напълно еднообразно.

След задължителните „как си, какво правиш” следва въпросът „имаш ли гадже?” . И оттам се започва право към целта. Направи ми впечатление, че различните поколения имат различен подход в тази част на свалката.

Мъжете над 40 задават винаги един неутрален въпрос (ако получат отказ, да не им е неудобно), а именно – „Кога ще пием с теб'”. Изразът сам по себе си е напълно равен на „Кога ще правим секс”, но зрелият мъж знае как да го зададе, за да не обиди жената с директността ти.

Мъжете около 30... какво да ви кажа за тях... Това са онези мъже, които ще ви обсипят с всички хубави, вече позабравени думи, които всяка жена иска да чуе. Само в техния речник присъстват изрази като „прелестна си”, „невероятно красива” , „обаятелна” и разни подобни, които някои момичета никога не са чували и сигурно им се налага да търсят в тълковния речник. Повечето от мъжете са много хитри - сякаш имат концепция как трябва да се проведе разговора, за да завърши със заветното „да” от страна на жената. Някои от тях са склонни да ви напишат дори стихове и да ви съблазнят със свирене на китара. „Ще направя каквото поискаш, за да се чувстваш добре, ако се видим” - също много често използване фраза. Тези мъже, да знаете, обичат и виното, използват го в едно изречение със свещи и тиха музика и съм убедена, че жънат успех сред жените, жадни за ласки. Те не канят дамите на срещи някъде навън, да не си помислите, поканата за вино важи само за апартамента на мъжа.

В поколението на мъжете или по-точно момчетата около 20, 20+ нещата са доста интересни.

Мъжът наближаващ 30 има дежурната реплика, гласяща „не съм като другите” и „аз съм различен”. Често тези хора споделят, че са готови за връзка, че даже и семейство, но видите ли - подходящи нямало . „Харесвам те, ти не си като другите” - друга култова реплика на това поколение и на тези мъже. Сякаш в зависимост от възрастта си, те се научават коя е най-правилната и сигурна стратегия, за да си осигурят жената, която искат.

Обаче при най-младите, около 20, нещата седят по съвсем друг начин. Именно младостта им и богатият избор, който имат от момичета, ги кара да не си дават много зор при свалките. След дежурните гореописани реплики, младите почват директно - ''vij sq az ti se kefq, gotina si az sym gotin tr da mi doidesh na gosti'' или с директни въпроси от нищото от типа на '' obichash li sexa'', '' s kolko myje si spala '' , „по какви мъже си падаш” и всякаквви подобни. Те се задават, за да видят има ли смисъл да се занимават с момичето, или да се ориентират към друга.

Но това не е всичко при тези момчета.

Ето тук е най-скандалната част, която всъщност провокира цялата теза за свалките по Фейсбук. Аз ли остарявам, аз ли съм сбъркана или наистина не е нормално момчетата след едва 5-6 разменени общи приказки да ви изпращат ... как да го кажа деликатно... половите си органи ?

Ето последния такъв пример, за да ме разберете правилно :

• 29.10.2014 г. 15:13 iskash li da vidish edno neshto

• 29.10.2014 г. 15:16 какво

• 29.10.2014 г. 15:16 nqma da sujalqvash seriozno ;p

• 29.10.2014 г. 15:16 май не искам

• 29.10.2014 г. 15:16 iskash, iskash shte ti pratq D:

• 29.10.2014 г. 15:16 ?

• 29.10.2014 г. 15:17 ama nqma da se qdosvash ;d

След което последва снимка на члена на непознатото момче. И това, гарантирам, не е единствен случай, а просто пореден, просто последен - засега.

Та питам, понеже наистина не разбирам, по какъв точно начин би трябвало да повлияе мъжкият полов орган, изпратен от нищото на едно момиче? И защо това се превръща в мода? Жените са го закъсали за секс и се очаква, че една изпратена снимка е достатъчна, за да си легнат с непознат или какво? Сериозно, нека някой обясни защо мъжете, младите момчета, си разпращат органите, БЕЗ да бъдат подтиквани към това?

Докато пиша това си мисля как вероятно никога няма да разбера онова чувство, което родителите ни са изпитали, когато са се запознали, срещнали за пръв път, в един друг, вероятно много по-добър век ...тръпката, емоцията,онези хубави истории за първото им запознанство. Днес тези неща ги няма.

Но има Фейсбук и еднотипни до болка отвратителни опити за свалка, пардон - секс покани, понякога прикрити зад красви фрази. Какво ще разкажем ние, младите, на децата си след време?

''Как се запознах с баща ви ли, деца ? Ами... писа ми във фейсбук, прати ми члена си, видяхме се, спахме и така се появихте вие..."

Аз не искам тази история. Може би трябва да мислим в перспектива, за да я избегнем.

Или да приемем с усмивка написаното и да продължим пътя на безразборния секс, пък каквото стане...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.