ИЗВЪНРЕДНО! ЕБОЛА, ПАНИКА И КОСМОНАВТИ!

ИЗВЪНРЕДНО! ЕБОЛА, ПАНИКА И КОСМОНАВТИ!
21-11-2014г.
23
Мария Маркова-Марчела

20. 11. 2014 година. Тая ноемврийска тиха вечер нещастната, бедна и ограбена майка България беше притихнала под мъглата. Сгушена удобно в уюта на турските сериали и Биг Брадър, тя изобщо не предполагаше, че някой МАЙ има ебола! Докато внезапно ноемврийската тиха вечер не се превърна в прохладна МАЙска такава, а на чорбаджи Марко, гологлав, по халат, му заседна парче кренвирш "Леки" в гърлото от притеснение, защото Алекс Сърчаджиева, както се радваше, че двама от съквартирантите вече ще спят на двора в кочина и ще ядат огризки от кофа за боклук, изведнъж посърна, внезапно доби апокалиптично тревожен вид и съобщи, че всичко спира. Животът спира заради извънредна емисия новини! Времето се завлачи и като сопол увисна чак до нивото на глезените ни. Какво се е случило?! Нещо страшно се задава! Правителството падна? Ислямска държава превзе Пазарджик? Започна трета световна война? Наред ли е всичко с Моци, Кобрата, Великолепен Гришо, Крисия, Хасан и Ибрахим?

Аха да пукнем от драма – щото на актриски се дава да съобщят ИЗВЪНРЕДНО ВКЛЮЧВАНЕ и започна извънредната емисия новини:

57 годишен мъж със съмнителни симптоми, който има температура 37,5 градуса МАЙ има ебола!

Хора, облечени като космонавти се скъсват да дават интервюта навън пред бариерата. Пускат се кадри на хора, увити в найлони, готварска хартия и черно тиксо, които сноват нервно из коридор. Пита се - „има ли място за паника“ през пет секунди и следва трогателен разказ от първо лице пред репортерка на Нова на гражданин, който по-рано днес е оставил майка си в спешното на Токуда (откъдето вече е ясно, че МАЙ тръгва ЗАРАЗАТА!): „На майка ми й прилоша на сърцето и я заведох в спешното в „Токуда“. Заслушах се, че един пациент кашля, тежко се чувства, хрипа, лошо диша и младите доктори като на сериалите обсъждат състоянието му…чу се едва ли не съмнение за малария…той обясни, че не се е хранил от две седмици…по-късно майка ми звънна ревяща в жестока паника…човекът е казал, че преди три седмици се върнал от Сиера Леоне…а медицинска сестра, която е била инжекции на господина е дала с гола ръка хапчета на майка ми в устата“.

Толкова ИЗВЪНРЕДНО ТЪПО започна да става всичко, че малко ми прилоша и започнах да чувам на пресекулки:

„Ако тестът недай си Боже покаже…“, „Съмнения за ебола“, „Вирусът ебола се унищожава лесно от сапун или избелващи препарати“, „МАЙ не е ебола“ , „абе, МАЙ е ебола“, „МАЙ е диабет“, „Гореща тема“, „Основна тема, „Африка“, „Карантина“, „български медици виждали болестта на живо“, „МАЙ“, „МАЙ“ „МАЙ“…

ГЛУПАЦИ! Сигурна съм, че сте се молили цяла вечер, поне да се окаже, че наистина е ебола това, за да не ви е срам толкова много на сутринта! Ебола обаче се оказа, че няма!

Това е пълен ташак! Дават ли си сметка НОВА И БТВ, че си направиха ПЪЛЕН ТАШАК С ХОРАТА СНОЩИ?! Искам да ни се извинят публично за тази гавра. Не може да пускаш извънредни новини, защото някой МАЙ има ЕБОЛА и да всяваш паника. Има ли някаква форма или регламент, по който тъпите редактори на двете най-големи телевизии да понесат отговорност?

А здравният министър Москов вика, че било "стрес тест"! За кого, бе? За зрителите, за нюзрума, за СЕМ? Не знам дали е тест, ама трябва някой наистина да се стресне след тази пълна идиотщина и безотговорност в търсене на евтин рейтинг и сензации.

Аре малко да започнем да мислим с тези глави, дето са ни ги боднали като свещичка в жито на раменете, защото и журналистиката ни вече е колкото за Бог да прОсти!

снимка: Марчела

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.