Коя е Фатма Бен Гефраш?!

Коя е Фатма Бен Гефраш?!
24-11-2014г.
18
Лентата

Знаете ли коя е Фатма Бен Гефраш?

Тя е тунизийка и преди дни спечели конкурса „Мюсюлманска Мис Свят”, организиран в Прамбанан в Индонезия. Сигурно ще се зачудите – конкурсът Мис Свят не е ли само един? Ами не, не е. Нищо, че светът уж е един....

Но ислямският свят решил да „отговори” на конкурсите за красота, организирани в западните държави. Очевидно, освен по Бога, ще се различаваме и по конкурсите за красота оттук насетне....

И, ако вече сте нетърпеливи да разберете с какви думи се обръща МИС МЮСЮЛМАНСКИ СВЯТ към хората, ето и цитат:

„Нека всемогъщият Аллах ми помогне в тази мисия и освободи Палестина. Моля Ви, Моля Ви, освободете Палестина и сирийския народ".

За разлика от останалите миски по света, мюсюлманските не си мечтаят „за световен мир”. За тях си е важен само мюсюлманският мир....

Трябва да се признае, че наградите, които получава победителката са повече от интересни. А именно – златен часовник и поклонение в Мека.

Разликата между „наште” конкурси и „техните” е, че мюсюлманките дефилират в блестящи рокли, но с було. Освен това, журито ги оценява не само по красота....ами и по това колко добре могат да рецитират стихове от Корана и как успяват да излагат възгледите си за Исляма в модерния свят.

Иначе казано – този конкурс за мюсюлманска красота служи за нещо като пропаганда на Исляма. И това е повече от очевидно.

Защото, когато завземаш и светските области, несвързани с религията по принцип, и ги превръщаш в машина за убеждение в „правата вяра”, тогава ти наистина се стремиш да завладяваш света. Ама наистина.

Всъщност, конкурсът МИС МЮСЮЛМАНСКИ СВЯТ се организира за 4-ти път... Ей това се казва постоянство!

снимка: offnews.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.