По пътя на течния кокаин - професия гълтач

По пътя на течния кокаин - професия гълтач
25-11-2014г.
249
Симона Милкова

Той е трафикант. Момче за всичко в криминалните среди. На 32 години е. Казва се Димитър или поне така твърди. Казва, че е от Русе. Работи като муле. Гълтач. Пренася течен кокаин – от Южна Америка към България. Има опит в бранша, лежал е по затворите, както в България, така и навън. Разказва историята си не заради разкаяние. Не е преосмислил живота си, просто е недоволен от работодателите си. Дължат му пари. Димитър разказва как пренася кока в корема си за отмъщение. Казва, че рискът да пренасяш течен кокан като гълтач е голям, но пък парите си ги бива. Митко работи за две момчета от Сандански. Запознал се с тях чрез посредник. На курс му обещавали по 5000 евро. Парите му се сторили приятни, а и казва, че искал да подсигури по-добър живот за детето си. Приел офертата незабавно, курсовете били България – Южна Америка – България.

- Първият ти курс?

- Запознах се с момчетата в Сандански, настаниха ме там в хотел, дадоха ми пари, хвърлиха ми 1000 евро, за да ме подмамят, пратих пари на детето ми, бях доволен. Аз имах опит вече, бях дилърствал, макар и на дребно. Купуват ти билет първо за Европа – Париж или Мадрид. После ти купуват за Южна Америка. Там те посрещат на летището или албанци, или руснаци. По начало те движат нещата долу с кокаина. Посрещат те с табела. Преди да излетя ми казват какво име ще ме чака. Разбираме се на развален английски. Те ме настаняват в хотел. Каквото поискам, това ми дават. Обикновено имаш една седмица престой, за да не изглежда подозрително. Дават ми телефон и ако имам нужда от нещо звъня. Стоката ти я носят в деня на връщането обратно. Рано сутринта материалът ми се доставя. Носят ми една купа опаковани презервативи, те са готови за гълтане. Според зависи, някой ти ги носят с  направо намазани с мед, за да влиза по-меко. Но всичко е на доверие. Дали са ги завързали добре…Първоначално нямах опит и презервативите ми спираха на хранопровода. В последствие се научих как да ги гълтам, за да не ми се повдига. Един такъв презерватив пълен с кокаин е голям колкото яйце. Идва ти да го повърнеш.

- Случвало ли ти се е да ти се догади, да не можеш да глътнеш пратката?

- Като стигна до 40, 45 вече не мога, става ми зле…Последният път трябваше да глътна 55 презерватива. Веднъж ми донесоха към 70, човекът ми донесе към 2 килограма… Аз му викам, че това не мога да го взема, а той ми вика: „пъхни десетина в гъза си“. Но аз отказах. Моята уговорка си беше само да ги гълтам.

- Долу не е ли по-лесният вариант за пренасяне?

- Не могат да се съберат долу толкова много, всичко зависи от това колко ти е голям отвора, никога не съм опитвал, няма и да пробвам.

- Иначе как се приготвят презервативите?

- Течният кокаин се слага в презерватив и после се завързва. В един презерватив се слагат около 20, 30 грама, но те не ги мерят отделно, после се мерят всичките, заедно с кондомите. Всеки презерватив с кокаин се пъха в още четири презерватива, общо в 5, за да може защитата да е по-голяма. Киселината в стомаха разяжда презервативите. Мен ми се е случвало да ги разям и да ми останат само два кондома. После ги мажат с мед, нещо сладко, после пиеш вода или сок, или пък една лъжица олио, за да ти смаже хранопровода и гълташ.

- Вероятно трябва да си изчистил корема преди това?

- Започвам да гълтам в 8 сутринта, гълтам от 5 до 10 пакета, в зависимост как се усещам. Предната вечер съм се изпразнил, трябва да нямам храна в корема, купил съм си 1 кило банани например. Гълтам ги тези първите пакети, хапвам едно бананче, за да може стомахът ми да работи банана, а не презервативите. След 2 часа гълтам още толкова, след което пак почивам 2, 3 часа и пия течности, за да може всичко това да падне ниско долу, на мръсния канал. Преди това съм взел хапчета за стягане. Аз вземам по 5,6, за да е сигурно, че няма да ми се доходи до тоалетна. Защото наистина, след като ти престой кокаина 50 часа в корема, направо имам чувството, че като клекна и ще излезе, трябва да стискаш. И така на почивки, особено като имаш тренинг, можеш да лапнеш много, аз го докарвам до кило и 200, максимум до и 300 грама. Това ми е рекордът. Винаги вземам над кило, с изключение на първия път, когато пренесох само 800 грама. То си е до тренинг. След като се подготвя ме карат до летището. Там си блъфирам, излизам с ръцете напред да ме проверяват и повечето пъти направо си ме пускат.

- Не те ли е страх все пак, знаеш, че в тялото ти има над 1 кило кокаин?

- Не, изобщо, защото в Южна Америка нямат такива модерни технологии като европейците. Течният кокаин не се вижда, изглежда като сянка, като храна, това ме прави по-спокоен, отпуснат, не съм стегнат, не се притеснявам, да се потя там, на 99 процента съм спокоен. В самолета трябва да хапна, за да не ставам съмнителен, прибирам и ядене в чантата, защото не искам да ми се доходи до тоалетна. Пристигам в Европа, махам стикерите на багажа, вземам си от там билет за България и тръгвам. Пристигам тук, още съм с кокаина в корема, чакат ме на летището, настаняват ме в хотел. Запушвам ваната и всичко излиза, случвало ми се е да не изкарам точната бройка и почвам да се напъвам, за да се изчистя. Но знам, че това си го правя за пари, измивам ги хубаво пакетите с шампоанче, даже понякога ги парфюмирам, за да мирише хубаво, слагам ги в една найлонова торбичка и съм готов. През това време никой не се занимава с мен, да ме чака, да ме пази. Рискът си е за мен. От там ме чакат да отида в Сандански. Там си ме посрещат с голям ескорт, от около 5 коли, включително и с полицейска кола. Карат ме по някакви планински пътища, от там отиваме в техния си специален склад, в който правят течния кокаин на прах.

- А теб защо те водят там, да им видиш мястото, не е ли неразумно?

- Ами аз като съм го видял веднъж вече няма значение, през това време кокаинът си е в мен. Аз отивам там разтоварвам багажа и си вземам парите. Но обикновено не ми дават всичките пари. Дават ми по 1000 евро и ми казват направи още един курс и ще ти дадем и останала част. Казват ми: "излезе оферта" и така ме държат на къса каишка, ако си искам парите, трябва да направя още един курс и то си става един цикъл постоянен.

- Има ли и жени-мулета?

- Да има и жени, но тях не ги ползват много, защото те не могат да погълнат повече от 400, 500 грама. Малко са хората, които биха рискували живота си за 5000 евро.

- Да, не мислиш ли, че е глупаво,че е супер рисковано?

- Ами не, аз съм образовано момче, но съм лежал веднъж в затвора и вече нямам шанс за някаква по-хубава работа, а това са си лесни пари.

- Защо когато видя, че се справяш с работата и че тези хора, не са точни като работодатели не намери други?

- Не е толкова лесно, като се хванеш с едни това е, то си е страшничко, те ходят с пистолети, могат да те бият, сигурно могат и да те гръмнат.

- Колко богати са тези хора?

- Имаха някакви застрахователни фирми в Сандански, не караха кой знае колко скъпи коли, те си имат пари, но гледат, така по-скромничко да се представят, да не правят впечатление.

- Добре ти получаваш по 1000, 2000 евро, те колко изкарват от работа, която ти си им свършил?

- Ами едно кило и 200 грама, като ги направиш на прах излизат около два килограма, като го „омешиш“, като го направиш на 30 процента, излизат около 3,4 килограма, ако ги сложиш по 80 000 лева, 4 килограма излизат около четвърт милион.

- Твоите хора на едро ли ги продават?

- Да, не мисля, че те ще се занимават, като дилъри да го правят на пакетчета, всичко се продава на едро, по различни градове...

И така стигат и до вас. Цялата история на българското муле ще видите скоро в телевзионния ефир.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.