Кои олигарси контролират медиите в България?!

Кои олигарси контролират медиите в България?!
27-11-2014г.
91
Лентата

Според вестник New York Times, който прави обзор на олигарсите в Източна Европа, заграбващи дялове в медийните компании, това е....Делян Пеевски.

Нас това не ни учудва, но нека видим как изглежда България, като част от пъзела на Източна Европа според едно от най-авторитетните световни издания NYTimes:

„Няколко олигарси контролират медиите в България – редовно класирана на последно място сред нациите от Европейския съюз според световния индекс за свобода на словото. Това включва и бившия законодател – Делян Пеевски. Неговата Нова българска медийна група, видимо контролиранa от неговата майка (въпреки че опонентите му твърдят, че той държи реалната власт) беше пряко свързвана с правителства, контролирани от няколко партии”.

Толкова по въпроса за олигарсите и техните медии у нас. Схемата явно е ясна за всички: Пеевски-майка му-правителствата-няколкото партии–последни по свобода на словото – прецакани български граждани.

Въпросът е – нещо като е така очевидно за всички, дали ще се промени? И как ще стане това?

Едва ли... с цъкане с език в съгласие с цитираното по-горе от вестник Ню Йорк Таймс. Като за начало – може рязко да се спре с прякото финансиране от всеки един българин на вестници с очевидно жълто-кафяво и още по-очевидно невярно съдържание.

А вие, как мислите? Ще стане ли?!

източник, New York Times, ето извадка -

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.