Бащата - бивш полицай, синът изнасилвач?!

Бащата - бивш полицай, синът изнасилвач?!
01-12-2014г.
216
Лентата

Публичното пространство лудна по новината, че синът на ретро фолк-певеца Найден Милков е арeстуван заради изнасилване.

Срещу Димитър има жалба от 20-годишно момиче, което твърди, че е било пребито и принудено да прави секс. Случката е от нощта на събота срещу неделя.

Медиите напомнят, че 29 годишният Димитър е стар познайник на полицията – арестуван многократно за нападения срещу полицаи и за дрога. Парадоксално, като се има предвид, че баща му Найден Милков освен дуетна половинка на Тони Дачева, е и бивш спецполицай. Милков е един от основателите на Първа частна милиция (заедно с Георги Николов-Мечката и Рали Пенков). След показния разстрел на Мечката през 1994-та, той поема юздите на охранителната фирма. Чак години след това, Найден се оттегля от охранителния бизнес, за да премине в поп-фолк жанра.

Отдавна се говори, че Димитър е проблемно дете – заради наркотиците и сбиванията с полицията. Дори се твърди, че баща му Найден неслучайно се е скрил от публичност, понеже изпитва срам от деянията на Димитър, който и в момента твърди, че е правил секс „доброволно” с момичето, което пък казва, че е изнасилено...

Работата е там, че човек не може да избяга от делата на децата си и вече в социалните мрежи се появиха коментари от типа – „Поредният идиот, който и да го е направил ще бъде освободен, защото баща му е някой си”.

Така е, у нас винаги сме живяли с усещането, че преди всичко е шуробаджанащината и връзкарството от семеен тип.

Неслучайно, като се появи подобна новина, всички си мислят – крушата не пада по далеч от дървото, „по децата ще ги познаете” и „какво да се очаква от син на охранител, някаква мутра”...

Дали обаче сме прави, когато разсъждаваме така? Можем ли винаги да приписваме делата на сина като отговорност на баща му? И, ако Димитър наистина е изнасилвач - ще му помогне ли факта, че баща му е бивш полицай и известен фокл певец?

Вие как мислите?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.