Добре дошли в Хомоландия!

Добре дошли в Хомоландия!
06-12-2014г.
115
Лентата

Вчера след полунощ, когато каляските се превръщат в тикви, момчетата се превърнаха в принцеси – това се случи в известен столичен гей клуб. Събитието на вечерта беше първият по рода си конкурс за травестити. В своеобразния цветен пейзаж се открояваха гейове, транссексуални, лъмбърсексуални, лесбийки, жени затворени в мъжки тела, мъже, затворени в женски тела, парад на половите и безполовите – и ние двама-трима хетеро, отишли да отразят събитието.

Конкурсът беше подгрян от потните тела на двамата танцьори – също гейове, единият с коцкарски мустак, а другият с крака по-елегантни от тези на манекенка. Набутваме се в бекстейджа, там е около 40 градуса. Миризмата е общо кратно на парфюм и мъжка пот. Добре дошли в лабораторията, в която мъжките хормони ще се превърнат в женски, брадите ще се прикрият с фон-дю-тен, мъжките полови белези ще бъдат смачкани с чорапогащи, късите прически ще се покрият с перуки… В тъмното повечето ще приличат досущ на жени, ще ги открояват само адамовите им ябълки… Навсякъде коси, лещи, гримове, крясъци, брокат, корсети, сутиени и какво ли още не… Говорим с кандидатите – всички са хомо, някои се обличат като жени само заради сцената, други си ходят така и в живота, трети пък искат да резнат мъжествеността си и да сложат цици. Кипи усилена подготовка, пристига и хореографът – облечен с чарлстон от змийска кожа, с изкусно поддържан катинар, крещи по „момичетата“.

Водещи на събитието са Дженифър Бенедикшън (по-известна като българската Кончита Вурст, този път се изявяваше без брада) и Дона Фокс, известни drag queen образи. Журито – Елза Парини, също звезда в бранша и Ваня Червенкова. Бизнес дамата поздрави свободолюбивите и обърна внимание на това, че е единствената осмелила се да ги подкрепи, макар и знаейки какво ще я направят медиите. Избраха и един от публиката – порядъчен гей, около метър и петдесет.

Кандидатите са между 20 и 44 години, дошли от Варна, Пловдив, Разград – най-старата претендентка за короната бе Графиня Дьо Шарни, със сериозен стаж в транс изявите. "Графинята" развя телеса и се превъплъти в Лайза Минели. След нея се изяви Джаки Брадшоу, на Кари Брадшоу сестра й, чудехме да се смеем ли или да плачем на нейното изпълнение…Корсетът й не издържа на танцувалните й напъни и плоските й гърди изскочиха пред публиката. След тази гротеска, поред се изявиха червенокоси, чернокоси, русокоси. Всичките качени на огромни платформи и токове.

Онова, което определено ни липсваше на този конкурс беше Анита Мейзер, почти сме сигурни, че, ако Мисис България се беше появила - щеше да грабне короната. Недочахме короноването на кралицата. Целуващите се тук-там гейове дойдоха в повече на православнохристиянските морални норми на фотографите ни. Но все пак, бяхме там и то без да критикуваме. Това го оставяме на вас.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.