Петър Москов: "Който е избрал да се държи като скот, ще бъде третиран като такъв!

Петър Москов:
07-12-2014г.
98
Лентата

Министърът на здравеопазването Петър Москов скъса с политическата коректност по темата - роми!

Възмутен от поредния побой над лекари в циганска махала, той заяви публично намерение да спре влизането на медицински екипи на Спешна помощ в махалите, без изрично споразумение с местните лидери. Ето какво написа министър Москов в профила си в социалната мрежа:

"Само за последните 24 часа има два нови случая на нападене и побой над лекари от Спешна помощ. Рецидивист от Исперих и група цигани от Радомирско са новите звезди...

До тук с приказките за това кой какви права имал и с призивите и обещанията да не правим повече така! Ако някой е избрал да живее и да се държи като скот, получава и правото да бъде третиран като такъв. Всъщност дори дивите животни разбират когато искаш да им помогнеш и не нападат...

От утре, навсякъде където е имало такива инциденти, екипи на СП ще влизат само след постигнато споразумение с местните "лидери на мнение" на общността за персонализирана отговорност за поведението на въпросната популация или с екипи на полицията. Когато е възможно и както е възможно. С нарочна моя заповед ще сваля отговорността за тези решения от регионалните центрове и екипите. Това ще са решения, за които отговорността ще бъде моя и на ресорния зам. министър Д-р Шарков.

А иначе след днешният ден статистиката е: от началото на 2014г. нападенията над екипи на СП са 226, от тях 175 са в цигански махали.Казвам фактите такива каквито са, моля не очаквайте от мен "политическа коректност" по темата."

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.