На ТЯХ не им пука за НАС...

На ТЯХ не им пука за НАС...
14-12-2014г.
47
Милена Янинска

Може би не съм права в много отношения, но съм сигурна в това: някой трябва да каже нещо различно от „Москов президент” и „смърт за циганите”. Някой трябва да му повярва. Всички трябва да заменим омразата и негодуванието с хладнокръвна решителност. И само така ще имаме шанс нещо да се промени.

Да. Ужасни са. Циганите. Глупави, мръсни, миризливи, нахални. Неграмотни, крадци, измамници. Абсолютно. Имам само един въпрос – не ви ли омръзна да ни манипулират? Не ви ли писна да сте инструмент в ръцете на хора с ръце без мазоли и с престъпно скъпи часовници? Докато децата ни се замерят с камъни и пиратки, и са готови да убиват цигани заради произвола им, всъщност – някой да стои на топло, да пуши пура и да наблюдава с наслада как се самоунищожаваме.

Срещу грешните хора хвърляме камъните си. Може да са всякакви, но НЕ циганите са причината за несправедливостта, която е притиснала нож до гръкляните ни. Тази несправедливост не е черна, не произлиза от етнос – носи най-легално белия цвят на кожата и мирише на много скъп парфюм – парфюм от човешки трагедии, използвани за нечий педикюр. Тази несправедливост има политическа и престъпна самоличност. Мафия е. Търговец с души.

Който стои с последен модел джойстик пред кино-стената си и ни навигира: „Ето - сега ще играеш срещу циганите. Програмирам те на 90 процента омраза, давам ти кръв за няколко боя, а за оръжие получаваш камъни, пръчки и пиратки. Лошите, които съм ти задал, ще имат ножове и пистолети, за да изглеждат страшни, а и се надявам да ги използват, за да стане по-интересно.„

Не помните ли? Преди време някой посочи бежанците и всички се почувствахме смъртно-застрашени и готови да убиваме, за да не бъдем убити. После някой посочи врага в лицето на Спешната помощ и всички намразихме лекарите, които се опитват да ни отнемат живота, вместо да го спасят. Какво стана с тези „реални” заплахи към днешна дата?! Бежанците изпълниха мисията си на обществен разсейвател и изчезнаха – или пак са толкова, но ние вече не им обръщаме внимание? Или намериха начин да ги разкарат (накъде??!?!) в рамките на дни? Или те се крият?! (не знам, наистина, не знам какво се случва в тази държава!).

Лекарите от лоши пак станаха добри, забравихме колко ги мразим и вече ги защитаваме. Защото тук са новите стари лоши герои – циганите.

Някой - в случая министър Москов, дава радикално, генерално решение, което да угоди на масите - нас.

Министър, който или не е запознат с ресурсите на тази държава, или с нейната конституция и закони, или прави на тъпи нас!

Защото предлага:

1. Неосъществимо решение на фалшив проблем и... 

2. Неприложимо в условията на страната ни. Но!

Какво вдигна рейтингa му - нашето изчерпано търпение (и не без основание), нашата крайна нужда от промяна и мечтата за човек с воля и компетентност, който да ги осъществи.

Отново да напомня - преди роптахме срещу Спешна помощ, а днес - срещу циганите. Истерично е и не ни върши работа.

Не. Те не са избрали да живеят като скотове. Циганите се раждат в гетото и живеят, както им се наложи. Както на поколения преди тях се е налагало. Да ги третираме така само ще попречи и на нас да получим това което искаме - спокойствие, сигурност и спрведливост. Решението е в целенасочена, последователна, компетентна интеграционна политика.

Това, което се случи с 11-годишното момче в село Дебелт е ужасно. Дано законът се произнесе по най-суровия начин и виновникът, и семейството му понесат отговорността за чудовищното преминаване на всякакви човешки граници. Нищо по-малко няма право да се случи с човек, без значение от възрастта, който е готов да нарани друг човек по такъв начин. Няма оправдание и не бива да има защита. Но нека не позволяваме да използват трагедията на едно дете и неговите родители, болката на всички съпричастни, за постигането на нечии безскрупулни цели!

Разединеният народ е удобен. Разсеяният народ е обречен. Докато ние мислим как да накажем виновниците и да предотвратим последващи престъпления, тези, които получават пари от нас, за да правят (уж) същото, изнасилват охърбавялата ни държава и тихомълком ни лишават от бъдеще. Разединеният народ е обречен.

Изнасилването е престъпление, което се случва навсякъде по света и навсякъде в България. Мои приятелки са ставали жертва на насилие. Като тийнейджърка се измъкнах като по чудо от подобен ужас! И изродите – бяха българи. Бяха красиви, поддържани, образовани, добре ухаещи българи. Не намразих мъжете. Не намразих и българите. Моля ви – нека не мразим циганите. Това е оръжие за самоунищожение. Това може да се превърне във война, от която да пострадат всички, които не го заслужават.

Вадим оръжия едни срещу други. Оръжията са средства на войната. От никоя война няма победители. И никой от истинските виновници за блатото, от което не можем да излезем  (цигани и българи) – няма да бъде потърпевш, няма да бъде от жертвите на тази война. А, ако не я спрем - такива ще има.

Ако интеграцията беше започнала преди десет години – откакто се говори за феноменалните намерения на политиците в тази посока, днес щяхме да живеем в малко по-спокойна среда. Но парите от нашите данъци, средствата от еврофондовете и волята за промяна – бяха или неграмотно употребени, или насочени към лични цели. И днес ние сме една крачка под кота нула. С омраза и саморазправа можем само да слезем надолу и за съжаление – единствените загубили ще бъдем ние.

Нека поискаме справедливост от единствените, които могат да я наложат – хората, които ни я отнемат вече толкова много години. Нека потърсим отговорността за равноправието и сигурността си от тях. На цял един парламент му е много удобно да се изправяме един срещу друг, а те да словоблудстват и реализират PR-а си без ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ – да променят нещо в България.

Другият вариант е след две седмици да забравим отново. И да очакваме следващата поръчка и манипулация. Следващата заповед – кого и как да мразим. Това не ни прави достойни дори, за да се наречем расисти. Не бива да забравяме. Не бива да мълчим. Време е като граждани да изискаме свободата и живота, който ни се гарантира от Конституцията на тази страна. Време е да насочим недоволството си с пълна сила към най-големите престъпници. Защото никой човек не се ражда изнасилвач и никое нормално 15-годишно момче не изнасилва деца в тоалетната. Средата и обстоятелствата израждат хората. И ние избираме политици, на които плащаме заплати, за да отстранят раковите клетки, и да прекратят разпространението на заразата.

Няколко пострадали няма да сложат нито край, нито да променят изначално обърканата система в нашето общество, дълбоко увредените механизми на съществуване у нас. Само законът има силата да го направи. И хората, които могат да превърнат думата интеграция в нещо различно от виц.

Пазете децата си. Деца, пазете се. На тях не им пука за вас.

илюстрация: eatsleepdraw.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.