Борисов: "Докато ме нямаше, загубихме 10 милиарда"

Борисов:
16-12-2014г.
17
Лентата

В неделя премиерът проведе двучасова среща с българската общност в Берлин, в сградата на посолството ни. Равносметката, която направи за периода между падането на правителството му от власт (20 февруари 2013 г.) и 7 ноември 2014 г. бе, че България е изгубила 10 милиарда лева.

"Аз съм за дълг, но да си направим още един мост на Дунава, да си кофинансираме европейските проекти, да си направим пътя Мездра-Ботевград-Видин за втория мост. А ние сега трябваше да платим за КТБ. Там отиват 2 милиарда. 900 млн. отиват в друга банка, защото европейската комисия ни посъветва, ето ги три милиарда, 4 млрд. е дългът на НЕК, 1.4 млрд. лв. - неразплатени на общините.''

Според Борисов Орешарски е довел България до рекордни дългове и фалити. Колко сме загубили, не знаем, а и май отдавна сме спрели да броим...И без това всяко ново правителство идва с ''мисия'' да ни отвори очите за грешките на предходните. Правителствате се сменят, министрите и премиерите също, ама резултат - никакъв. Май ни остава да послушаме съвета на Борисов и да покажем, че сме "единни и можем да си подредим държавата", защото изглежда на управляващите не им се отдава. Никак.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.