Родители държат децата си под ключ! Без храна и вода!!!

Родители държат децата си под ключ! Без храна и вода!!!
18-12-2014г.
15
Лентата

Поредна порция абсурд от милата ни България!

В продължение на повече от три месеца циганите-клошари, живеещи в Горна Оряховица, всяка сутрин заключвали децата си и ги и оставяли по цял ден сами. Защо ли? За да обикалят из града и да събират отпадъци, които после да предават за скрап. Къщата, в която семейството се е самонастанило няма врати, а прозорците са счупени и затулени с парчета картон. Покривът тече и в стаите е мокро. В постройката няма ток, няма течаща вода, нито тоалетна.

Съседите разказвали, че чували как децата не само плачели, а направо пищели от студ, глад и ужас. Според тях ако децата останат да живеят в тези условия вероятно много скоро ще умрат. В понеделник за случая бе сигнализирана Агенцията за закрила на детето в Горна Оряховица. Служители посетили порутения дом и останали шокирани от гледката. Двете по-големи момичета вече са настанени в детски дом, а момчето - в приемно семейство. Какво ще стане с децата и ще се върнат ли при родителите си - никой не казва.

Остава въпросът колко още деца са принудени да живеят в подобни условия и какво прави държавата за тях? Колко родители в България отглеждат децата си / без значение циганчета или българчета / в порутени постройки и в условия, в които човек в  21 - ви век трудно би оцелял!? И какви са тези родители, които оставят заключени три деца в къща без храна, вода, тоалетна? Тази история ни напомня за случая от ромската махала във Видин, когато три заключени деца изгоряха живи. Докога?

(Снимка:24 часа)

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.