Всеки пети българин - БЕДЕН!

Всеки пети българин - БЕДЕН!
18-12-2014г.
67
Лентата

Всеки пети българин живее в мизерия. Това сочат данните на Националния статистически институт.

Милион и половина души у нас оцеляват с доходи под 285.92 лв. При хората с ниско образование рискът от бедност е  цели 20 пъти по-висок.

Два милиона българи живеят в лишения, за да вържат някак си двата края. Половината от домакинствата твърдят, че нямат пари да ядат месо, пиле или риба. 9,5% от тях не могат да си позволят автоматична пералня, цветен телевизор или мобилен телефон.

Същото важи и за децата. Над 70% от малчуганите живеят в бедност и лишения. Малките българчета не могат да си позволят дори едно хранене на ден, включващо месо, риба или пресни плодове и зеленчуци. Част от тези деца нямат подходящи сезонни обувки, а две от пет хлапета остават без дрехи.

На фона на тази черна статистика, забелязваме, че докато голям брой от българите живеят на ръба на пълната мизерия, държавата планира поредните увеличения на тока, парното и храните.

240-те в Народното събрание, избрани с гласовете на ''бедняците'', май не се интересуват особено, откъде българинът, който не се вози в скъпа кола, не разполага с голям апартамент и добра заплата, ще извади пари за всички сметки, които трябва да покрие...всеки месец.

Тази година всеки пети българин живее в мизерия и глад, догодина може би ще е всеки четвърти, така докога? Докато остане една подбрана прослойка от богаташи, може би… 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.