Един татко моли за Коледа!

Един татко моли за Коледа!
19-12-2014г.
69
Лентата

''Мили Дядо Коледа, пише ти Светослав Тонев от село Юпер. Баща съм на две прекрасни деца. В момента НЕ работя, но искам за Коледа те да получат употребявани дрешки, обувки и учебници...''

Светослав Тонев наистина написа това писмо, но го адресира не до Дядо Коледа, а до няколко вестника. Писмото бързо се разпространи и във Фейсбук.

Даниела и Светослав Тоневи са безработни. Те са родители на две деца – Атанас на 7 г. и Цвети на 8 г. Малкият Наско често пита родителите си “Защо сме бедни?”. Как да обясниш на едно 7- годишно дете, че това не е обстоятелство, което зависи само от теб. Многожество са факторите, които са довели до поредната безпарична Коледа. Бащата на дечицата заработва ден за ден някой лев. Изкараното обаче не стига доникъде.

Светослав се обръща към нас - страничните наблюдатели с надежда, за да зарадваме невинните детски сърца с малко ВТОРА РЪКА – дрехи, обувки и учебници. Нищо, че децата искат компютър и таблет. С каквото има – с това ще трябва да се задоволят. Те така или иначе са с викнали с малко, даже с почти нищо. Ако има хляб и сол за вечеря, е повече от идеално, защото има възможност да си легнат и гладни.

Повече от прекрасно е, че писмото на Светослав намери отзвук, а желанията му се материализираха по-бързо от очакваното. Хората изпращат какви ли не ненужни за тях вещи, на които семейство Тоневи ще се зарадват за Коледа. Само че това е ЕДНО от многобройните семейства, които живеят в крайна бедност и ще седнат на празна трапеза. Какво ще стане с тези, за които няма да чуем по телевизията или нямат да прочетем във вестника или Фейсбук...

За връзка със Светослав Тонев: 0877950686
Адрес: село Юпер, ул. "Надежда" №12

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.