Защо дойде Джон Кери?

Защо дойде Джон Кери?
15-01-2015г.
41
Лентата

Според самия държавен секретар на САЩ, той е на посещение у нас, за да каже на политиците ни и на българите няколко важни неща.

Само дето българите, ако съдим по мненията в социалните мрежи – разбират друго.

Джон Кери казва едно. Българите казват друго.

Наример.

Джон Кери казва, че Америка ще е рамо до рамо с нас, ако ни нападнат. Разбирайте, това е обещанието, че САЩ ще са ни стабилен съюзник по чл. 5 от Вашингтонския договор (отнася се до военен отговор при нападение на държава членка от Алианса) и ще се грижи за „силна и суверенна България”.

Това добре.

Ама хората в социалната мрежа мислят така:

Джон Кери е тук, за да ни изплаши с агресия от Русия и да превърне  държавата ни „във военен плацдарм”. И още:

Те какво искат - Русия да ни нападне и после да ни спасяват ли?....или „Ще ни инсценирате нападение за да ни защитавате ли? Нас никой не ни е заплашил.

Джон Кери на срещата днес казва – "Тук съм, за да кажа на всеки български гражданин, че Америка е абсолютно ангажирана със сигурността, просперитета, здравето и силата на нейните демократични институции”, и заявява, че по темата „енергийна сигурност” на Бойко Борисов му предстоят тежки решения...но Америка е тук, за да ни партнира.

Да, ама не. Българите смятат, че  не е баш така. Даже обратното – Кери е тук, за да ни омагьоса за шистовия газ, да дупчи Добруджа и да ни продава после на тройни цени всичко!

Ето:

Не искате шистов газ, време е да въоръжим бежанците!” или „ Ще ядем ГМО, ще добиваме шистов газ и ще увеличим военния бюджет! Или „плашат ни с агресия от Русия, за да си вкарат въоръженията и Шеврон с шистовия газ да ни смуче кръвчицата. Да вадят газ у нас и да ни го продават на тройни цени! Виж те американските ТЕЦ-ове!”

И не на последно място, Джон Кери според доста от българите е тук, за да въоръжат американците нашите бежанци, да ни подготвят за война, предизвикана от САЩ и, за да ни превърнат в роби!

А именно:

Бабо затвори прозореца!!! - Защо, американците пак ли ни бомбардират?!?! - Не, просто вече сме им роби..."

„Ако бежанците ви нападнат, ще ви бомбардираме пак!”

Накратко, Джон Кери може би си мисли, че е дошъл у нас, за да ”подкрепя страната ни”. Ама жителите на страната ни пък мислят, че е дошъл...така щото – нищо добро не ни чака.

Е, айде сега кажете – защо дойде Джон Кери?

Ама да знаете – отговорът винаги зависи от онзи, когото питате. И от това - къде е роден.

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.