Забранете футбола!

Забранете футбола!
21-01-2015г.
38
Албена Вулева

Футболът трябва да се забрани. Като вид спорт. Поне в България. Защото създава твърде много проблеми. А, както знаете в България всеки проблем, дори и най-мъничкият си остава нерешим завинаги, дразни като досадна пъпка, а в един прекрасен момент просто прераства в огромна трагедия, с която вече никога, никой не може да се справи.

Затова - футболът трябва да се забрани, докато е време. Заради агитките. Естествено, заради тях, заради какво друго би могло да бъде?

Е, не на последно място по важност, разбира се, може и заради самия спорт - футбол, но за това по-късно. Първо да обходим сериозната част на проблема.

Апропо, футболът създава проблеми не само у нас, но и по света. Тук обаче нещата загрубяват, типично по нашенски.

Ето, например тия дни чета, че ПО ПОГРЕШКА - фенове на „Левски” пребили с ПРЪТИ деветокласник. Феновете на „Левски” били непълнолетни...И си имали пръти... Всъщност, искали да пребият с въпросните пръти фен на противниковия ЦСКА...с пръти. Непълнолетните. Пострадалият ПО ПОГРЕШКА е с тежка мозъчно-черепна травма, по погрешка. Иначе с тази травма щеше да е фенът на ЦСКА.

Неотдавна в Пловдив фенове на "Локомотив"-Пловдив пък пребили до безсъзнание 16 годишен младеж, понеже си помислили, че е фен на опозиционния "Ботев". Той пък бил фен на ЦСКА, ама изял пердаха от цели 30 противника... Глътнал си езика, едва не умрял. Пак, по погрешка. Говори се, че бил облечен с тениска, е не на вражеския Ботев, на някакъв друг отбор - ама, както се казва, когато си търсиш повод, винаги можеш да видиш под вола теле.

Плюят сега някои тинейджъри по "комунизма", както по погрешка наричат социалистическия режим, защото трябвало да носят униформи и нямало как да се фръцкат с готините си дрешки...

Е, сега може да се фръцкате, ама ядете пердах. И не е - като учителката да ви издърпа ухото, ами направо си гълтате езика и в спешното...по погрешка. Друг път да не правите тая грешка - обличайте правилните тениски. И шорти.

Оттук идва изводът, че има някаква огромна грешка с този футбол и неговите привърженици.

Вярвайте ми, пробелмът е във футбола. Няма нито един друг спорт, който да може да се похвали с подобни агресивни фенове. Вие знаете ли за спорт, чиито фенове да създават проблеми на обществото, да пребиват, да се бият помежду си, да чупят, палят и да занимават органите на реда с криминалните си прояви нон стоп?

Дори най-агресивните спортове, изцеждащи адреналина до дупка, като ММА борбите, бокса и прочие екстремни спортни прояви никога не са били последвани от трагични сблъсъци между привържениците си след края на спортното мероприятие. Някак, хората излизат на ринга, бият се, я за пари, я за купа, я за слава, и после всички мирно, тихо и доволно се разотиват по домовете си. Единствените бити са тия, чиято порфесионална работа е да се бият.

Обаче футболът... Тук, дами и господа нещо не е наред. То не са някакви агитки, не са някакви ултраси, по-опасните, от които седяли били в някакъв си Сектор Г (вместо в пандиза) и около него не било хубаво да се навърташ, щото се били дразнили и затова, видите ли биели...

Абеее, еййййй!!! Кой е длъжен да се съобразява с чуждите проблеми на възпитанието и неизразходваната енергия на нервно неуравновесените?!

Какви са тия шайки, разхайтени, пияни 10-15 сополанковци, които имат проблеми с неовладяната си агресия, хиперактивност, алкохола, наркотиците, липсата на зелени рецепти за успокоителни и неосъщественост в живота, та трябва по време на футболен мач да е на крак цялата родна полиция, да няма после здрава спирка или автобус, а мирното население да бърза да се прибере от работа по светло?!

Хората да не смеят да си заведат децата, жените, приятелките на мач?!

От какъв зор това се допуска?! Що за слободия, кой им дава на тия такива права да се ширят?! Защо полицията не бие (болно), а после не арестува!?

Очеизбодно е, че тези агитки създават само проблеми. По-точно е да се каже, че те сами си търсят проблемите, защото имат нужда да изразходят адреналин и натрупано напрежение.

А то явно е натрупано от липса на приложение в живота, което да ги държи ангажирани. Липса на работа, задължения, ангажименти и други неща, които биха заели времето и съзнанието им, изморени и далеч от всякакви помисли за безпричинни буйства. Една трудова повинност в местата за лишаване от свобода също доста би им поохладила страстите...Ама, ей на - не щат да съдят нашите съдилища, когато и, когото трябва. Научили са само един член от наказателното законодателство и това е как се прилага условното осъждане. Дотам сме с юридическите познания.

Да се върнем на агитките, обаче и да проследим тяхната дейност, извън тази, пряко свързана с футболните им пристрастия. Ей сега ще ви докажа, че за тях изобщо няма никакво значение дали ще бият в знак на любов към отбора си, който и да е той, или просто заради любов към самия бой. Те просто си търсят поводи да се бият.

Проблемът е психологически - хиперактивност и неизразходван адреналин. Успокоителни (медикаменти и ризи) също биха помогнали доста за справянето с агитките.

Сега. Въпросните обикновено се включват във всякакви мероприятия на расистка основа, в частност "борба с циганския проблем".  Не, че цигански проблем няма, не, че не трябва борба, но нашите ултраси така я провеждат, щото положението да стане още по-лошо и да станем бетер циганите... Ония се бият и колят, като прасета, ние не падаме по-долу...

Според хвалби от страна на самите, така наречени - ултраси те се били наговаряли, когато им кипне кръвта, а това става обикновено на втората двулитровка евтина бира - да ходят със сопи, пръти или винкели и да бият циганите по циганските махали... Да попитам защо? 

Кои именно цигани? По кой признак ги подбират? Защото подборката на жертвите им определено търпи критика, както става ясно от двата цитирани по-горе случая - обикновено бият ПО ПОГРЕШКА. 

Та и тук така - като им знаем способността за преценка, като нищо ще вземат да пребият единствения свестен циганин в махалата. Защото да не бъдем наивни - всяко стадо си има мърша, та логично е и сред циганите да има свестни, нали така?!

Освен това, боят на цигани, просто ей така, безпричинно, на случаен принцип, няма да реши циганския проблем - нито ще избият всичките цигани до крак, нито ще ги сплашат, така че ония да почнат да спазват законите, нито ще ги накарат да си платят тока, здравните, парното, данъците, правата за строеж на колибите... Нито пък ще предизвикат онези законодателни промени, които ще вкарат всичкото мангал в релсите на полезното им присъствие в България.

Защото просто това звучи несериозно. Това не изразява гражданска позиция. Това не е решение или алтернатива, не е дори революция, борба или война - това е обикновен криминал, уви. 

Изобщо, абсолютно безпричинно, безсмислено, нискоинтелигентно и  нетаргетирано избиване на адреналин и агресия.

Ако тия наистина бяха загрижени за циганския проблем щяха да се организират в интелигентни форми на граждански натиск и да използват количествения си и енергиен потенциял за оказване на обществен натиск за законодателно овладяване на циганския гнет и беззаконие сред тоя етнос.

Ама не, бият се, досущ като тия, които бият! Касапница без повод, без смисъл и най-трагичното - без резултат.

Поставям на дневен ред въпроса - кое е по-вредно за българското общество: циганската престъпност или престъпността на футболните агитки?!

Един знак на равенство не звучи съвсем нелогично тук, нали така...май. Не е тайна, че споменатите ултраси и представители на футболните агитки, често съчетават фенската си дейност със самообявяването си за скинари, националисти, нацисти и други понятия, които освен, че не разбират докрай какво именно означават, не са и  наясно как точно следва да се проявяват, като такива. До момента са разбрали само, че трябва да носят кубинки (и пръти), да пият бира и да си бръснат главите, за по-така...убедително... И, разбира се да се бият, когато изпият достатъчно бира, та да станат смели...и, когато са поне 30 човека. Насаме обикновено те са тия, които ядат бой. От противниковите ултраси. Смях.

Но! Идваме до същината на въпроса - какво да правим с тия?! Полиция и съд не са в състояние или не искат да се справят с проблема кардинално. Иначе здрав пердах по районните и присъди от по няколко годинки лишаване от свобода ефективно биха убили всякакви наченки на любов към футбола в тази и форма. Централите на така наречените фен-клубове освен да излизат с декларации и  милозливи обръщения към медиите как били направили благотворителна изложба на мръсните си чорапи в подкрепа на незнам-си-кой, пострадал от нещо си техен авер и как са криворазбрани, злонамерено очернени от поръчкови журналисти, необективно отразени, даже натопени, защото , разбира се, ама разбира се, не техни фенове са пребили, потрошили, подпалили или каквото там са о*рали още, друго решение на проблема със социално неприемливото поведение на тези " фенове" не предлагат.

Оправданията, измиването на ръцете, отрицанието и други форми на бягане от отговорност не предизвикват нищо друго, освен отвращение и яснота за безсилието на въпросните фен-клубове да се справят със ситуацията.

Та, за това, и понеже никой друг спорт не поражда подобни неудобства за обществото, най-добре е футболът да се забрани изцяло и изобщо.

Явно нещо му куца на този спорт щом точно около него се събира такава папла..ааа, популация.

Проблемът, дами и господа трябва да се решава из основи, да се реже от корен! Няма смисъл да се борим със симптоматиката - да махаме направо първопричината. Ако изрежем този апендикс на спорта - футбол, цялата тая гмеж няма да има своя обединителен център и на принципа "разделяй и владей", като ги лишим от обединяващото ги ядро, криминалната им дейност ще се претопи и разтвори в по-малки форми на хулиганство, като например крадене на батерии за дистанционно от женския пазар.

Освен това, да погледнем реално на нещата. Отвъд досадния проблем с агитките- какви ползи има обществото ни от футбола?! Освен, че произвежда несчетно количество чалга-фенове, които сеят около себе си простотия и салфетки.

Кому, за Бога, е нужно да даваме огромни заплати на глуповати момченца от провинцията, които да си взимат още по-глуповати жени, пак от провинцията и да развалят академичния имидж на Студентски град с просташкото си присъствие?!

А, да. И, да не забравя, че няколко чичковци много са забогатели от футбол, някакси, някога си. Имали сме си били тук един-двама собственика на футболни отбори, за чието богатство и благоденствие да ви кажа ми дреме на....футболната топка. Съветвам и вас да се пропиете със същата съпричастност към имотното им благосъстояние. Нека с него се занимае НАП. А, нормотворецът, да стане и миротворец - и да забрани футбола.

Неслучайно - е считан за спорта на простолюдието.

Първо, факт е ,че футболистите ни са простаци (изключая Бербатов, ама той пък така елегантно се дистанцира...шапка му свалям), като почнем от най-яркия пример Христо Стоичков, тази "п*тка майна" и продължим с цялата плеяда хумористично-сатирични образи на резила: баджанаците Божинов и Михайлов, оня с мазните коси и иконите...

Второ, факт е, че  футболните ни агитки са криминален контингент с граничен интелект и безгранична агресия.  След като никой не е в състояние да се справи с проблема, след като този проблем съпътства само и единствено този спорт - забранете го! Ама, някой си харесвал да гледа футбол! А, някой си пък харесва да гледа детско порно! Не може заради личните предпочитания и кефа на една група хора да страда цялото общество! И то по такъв брутален, безцеремонен начин. Забранете футбола. От него полза няма, а вредите са огромни!

Сигурна съм, че Николета Лозанова ще си намери друг мъж.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.